Daňovníctvo

Príspevok v téme: Daňovníctvo
doxy2

Ahojte, skončila som I. stupeň na VŠ Euba. Do druhého stupňa som si zvolila Daňovníctvo a daňové poradenstvo. Študuje to tu niekto? Pracuje niekto s daňami? Veľa ľudí ma začalo odhovárať, že prečo si robím takúto budúcnosť. Vraj to bude ťažká robota. Ale popritom hovoria mi to ľudia, ktorí s daňami nepracujú. Nepoznám nikoho s týmto zamestnaním. Prosím o radu ak je tu niekto?

siska_ben

Ahojte, ja som tiež skončila na EUBE a teraz robím tu www.escapeconsult.sk
podľa mňa je to super práca a pre každého je ťažké niečo iné.... pre mňa je práca zábavou. Snáď to bude baviť aj vás :) držte sa

doxy2

Ja som presne pre toto isté nechcela financie. Kvôli tým učiteľom. S neup. som mala aj ja menšie problémy, nakonci semestra bola ku mne taká hnusná som myslela, že je na mňa zasadnutá alebo čo. Star. aj Bal. sú tam divní. A mňa ešte k tomu aj PF a TPPF hrozne nebavili. Čiže aj k verejným aj k podnikovým financiám mám odpor. A banko je samo o sebe ťažké s tým investovaním, tie deriváty, to ma tiež vôbec nebavilo.
Jedine tie dane ostávajú no, ku tým sme mali najmenej predmetov. A pôjdem teda na ne. A ak po semestri zistím, že to ide totálne mimo mňa, tak buď požiadam o presun na financie, alebo uvidím.
Celkovo FBI mi asi nesadlo, ale čo už teraz :D.
Ďakujem za rady ohľadom tých predmetov, čo si mi dala. Tiež asi budem uprednostňovať predmety v angličtine, kdesi som počula že sa mikro/makro oplatí radšej v angličtine.
To si pamätám TPPF. Tam vyhrali tí, čo ho mali v AJ a my chudáci sme mali riadne ťažkú tú skúšku :D.
A inak aj u nás z krúžku si dali všetci dane, okrem 1 financie a jednej banko. A veľa ľudí teraz skúša medzi. financie ešte.

Lola BA

a este v poslednom rade preco som si dala dane bolo aj to, ze polka mojho kruzku si ich dala a medzi nimi boli aj tie co mali naj znamky :) a Ing.skoncili aj s cervenymi diplomami :) a ani to necakali.

Lola BA

Ano presne ta to bola :)
Tak za to ze sa prihlasil len jeden, to este neznamena, ze nitko nechce robit s danami, mozno sa len bali ze by im ten externista dal potom nejaku otazku tak sa radsej neprihlasili...fakt neviem ale naozaj sa prihlasil len jeden:D
Ja som financie nechcela kvoli tomu, ze ich predmety ucia sami pošahani ludia (viaceri sme sa na tom zhodli) ak ta verejne rozpočty ucila Ing. Neup....... tak asi veeelmi dobre vies o com hovorim. U nas hrozilo ze nenecha prejst polovicu kruzku aj ked nakoniec to dopadlo dobre. So skuskou malo tiez vela ludi problemy. Tam je ale cela chodba KF pošahana nielen ona...a kedze som chcela dokoncit skolu vybrala som dane. A tiez som nevedela do coho idem(a banko som vylucila absolutne, mu ani nerozumiem) A napr. tato Neupa...... uci aj Financie uzemnospravnych celkov a ak si tento predmet este nemala ani by som si ho na tvojom mieste nedala. Ja som ho nemala a dobre som urobila. My sme ho mali volitelny chvalabohu a dala som si nieco ine. Ti co ho mali hovorili ze des. A na financiach sa mu podla mna nevyhnes urcite. A skuska vraj vyzerala nejak tak, ze tam bolo treba prezentovat projekt a este potom ustna skuska :D preto moj vyber padol na dane :)
A vlastne keby si aj vychodila dane a chcela by si pracovat v oblasti financi napriklad, tak by ta mali vziat kedze si financie studovala na 1. stupni predsa - FBI-uz v nazve.
Ano na 1.stupni bol fajn ten predmet s danami. Len na 2. stupni take medzinarodne zdanovanie ktore mas az v 2 semestroch je total grc s prepacenim. Alebo niektori nadavali na predmet Danove sustavy statov EU, kde sa musis naucit sustavy kazdeho statu EU aj ked niektore su kratke ale predsa sa to potom strasne pletie-cize znovu biflovanie.
Viesco to je tak, tí co si vybrali dane hovoria ze by nesli na financie a tí co si vybrali financie nechapu ako sme si mohli dat dane :D velakrat som sa inak stretla s tym ked aj cudzim poviem ze na dane chodim tak sa cuduju ako keby to bolo neviem ake tazke alebo co, proste nechapem comu sa cuduju...
Cize tazko ti radit ked neviem ake predmety mali financie...a ved audit sa ti pozdaval, nie? a na daniach budete vyplnat napr.danove priznania...napr.teraz v LS sme mali 4 predmety(danove analyzy,danovy manazment, financna kontrola a ekonomia vzdelavania) a z toho 2 nemali nic s danami :D a financna kontrola je dalsi humus ale 80%ludi skusku riesilo tak ze ju celu opisali z tahaku-cize ucitel svetovy :) a predpokladam ze na financiach je financna kontrola povinny predmet. A boli aj pripady ked slecna pisala uplne inu otvorenu otazku a nedostala FX ale E, proste dobrak, zlutoval sa, a nebolo to o vystrihu :D drzim palce, aby si sa dobre rozhodla.

doxy2

Nebola tá Ing. náhodou Kuš..., čo vás učila na tých cvikách? Fúha, čiže keď nikto nechce robiť potom ďalej s daňami, tak nebolo by lepšie študovať financie? Ty si nechcela alebo nedalo sa prestúpiť? Lebo ako si aj hovorila, že pravdepodobne znova by si si vybrala dane.
Lebo ja ešte mám tú možnosť podľa mňa zavolať na študijné, že chcem prestúpiť hneď teraz na financie.
Lebo dane som si dala len preto, že ma niečo na nich lákalo, keď sme mali daňovníctvo I na 1. stupni tak ma to ako jediný predmet bavil. Ale mali sme len ten 1 predmet, a to nehovorí o ničom.
A teraz odvšadiaľ počúvam, že financie sú najľahšie z týchto odborov. A ak nebudem v budúcnosti robiť s daňami, asi sa viac oplatia tie financie.

Lola BA

To ano 2 roky chvalabohu rychlo prejdu :)
Hovorim, ze ja s danami pracovat nechcem...dokonca jedna Ing., ktora ma ucila 2 predmety a sa podla mna skvele vyzna v daniach nam hovorila na cviku, ze ani ona po tom ako vystudovala dane, nerobila s danami :D ze az po dlhom case sa k nim vratila :)

A teraz som si spomenula, dokonca to bolo pred par mesiacmi, ked nam prisiel na prednasku externista, spytal sa ze kto chce po statniciach robit s danami. Vies kolki sa prihlasili? jeden!!! :D vsetci sme sa dobre ale aspon zasmiali :D tak neviem ci sa len hanbili alebo bali prihlasit ale aj ma to prekvapilo ze z cca 60 ludi "az" jeden.
S tymi co som ja v kontakte z kruzku s danami robit nechcu a vacsina pracu este ani nehladala, pretoze sme si potrebovali poriadne vydychnut!
O jednom chalanovi viem, ze robi v pwc ale myslim ze on s nimi spolupracoval uz pocas 5. rocnika, preto ho potom vzali natrvalo a on s danami robit chcel.
Poniektori zatial viem ze ostali pracovat v tych firmach kde pracovali aj pocas skoly-su to ale prace mimo dani ako napr. uctovnicka, lodna spolocnost, rodinna firma a podobne.
A teraz mi napadlo, ze jedna robi auditorku, ale opat pracovala tam uz cely piaty rocnik a to na plny uvazok, ved aj vyzerala jak živa mrtvola :D ale ona bola spokojna aj partia jej tam sadla, na prednaskach vkuse niečo v exceli robila kvoli robote(v anglictine). Ja ju obdivujem ako to vsetko mohla stihnut. Kolko zaraba netusim, to je predsa kazdemu blbe sa pytat.

Tak napr. co nas ucil Geš..,tak okrem toho ze uci na skole, robi danoveho poradcu a ma aj rodinu, tak stihat sa to podla mna da:) ale ak ta to bavit nebude, tak to bude podla mna utrpenie. Nas ktorych to nebavilo, sme uz v 5.roc. boli uz total apatickí, nevedeli sme ako prejdeme cez niektore skusky, proste nas uz nic nebavilo, my uz sme ani nevladali sediet na prednaskach, kazdy si robil niečo svoje co potreboval, co nestihal napr. diplomku...jednoducho sme si to prisli odsediet a tym to pre nas haslo. Mozno keby bol iny pristup, by to bolo ine, neviem povedat ako velky podiel mal na tom nasom znechuteni pristup ucitelov.Ale asi velky :) tak sa nenechaj znechutit ak ta dane budu bavit a vzdelavaj sa aj sama v tomto smere.
Napr. my sme nemohli z predmetov, ktore nemaju absolutne nic spolocne s danami :D take predmety neviem naco musime studovat...aby som mala dostatok kreditov?!...to proste naštve. Alebo riziko a neistota vo financiach :D ved uz v naaazve to ma ze financie tak nech to maju len fainanci a nie daniari.
Vela stastia a trpezlivosti na eube zelam, vystrasit som ta urcite nechcela, ved uvidis, mozno ty to budes vnimat inak ale urcite to uz teraz nevzdaj, ked mas 3 roky odchodene.

doxy2

Ďakujem pekne za rady :) Dalo mi to veľa. Štúdium je teda ťažké, stále sa novelizujú veci. Dajme tomu, že by som to teda vydržala ako ty. 2 roky hádam to rýchlo prejde.
Určite poznáš ľudí z odboru DDP, že či si ponachádzali roboty. Ty už pracuješ s daňami? Je niekto auditor? Napríklad ten Auditor znie super.
Počula som pozitíva vyštudovania daní, že je tu možnosť vysokého platového ohodnotenia, čo znie výborne. Ale tiež sa obávam, či to nie je robota strašne stresová. Že nie je čas na rodinu, žiadny voľný čas. Len sa hrabať v papieroch a riešiť prípady NONSTOP. Toto by ma zaujímalo, lebo hrozne ma štve že nikoho nepoznám, čo by robil dane. A tohto sa bojím, dosť som sa učila na fbi, nuda furt len učenie, znechutila sa mi euba :D A hovorím si, že ak si nájdem dobré zamestnanie, konečne si oddýchnem. Ale ak to má byť horšie a nejaké tlaky na človeka, psychiku, tak neviem.

Lola BA

Ahoj, ja som zas skoncila II. stupen na eube Danovnictvo a daň. poradenstvo :) ale uprimne poviem, ze dane uz nechcem vidiet dobre dlho, u nas min. pol kruzku je z nich otravena a zdiela moj nazor...neustale sa tam niečo novelizuje a nie ze z roka na rok ale pocas roka, neustale musis byt preto v strehu, hladat , nosit hrube danove zakony, lebo aj ked ich epouzijes, NOSIT ich musis! a este ked ta bude ucit Ing.Geš.. tak OMG, on chce od studentov aby riesili danove pripady, pritom nepovie A nepovie B a my si to mame asi z prstu vycucat, ukaze 2 vzorove priklady a akoze uz mas vediet vyriesit danove pripady!!!! za ktore mimochodom on ako danovy poradca je plateny a robi s tym neviem kolko ale my to mame proste vediet...a Doc.Kubi.... to je tiez "parada" a este dobra rada na jeden predmet- Kapitalva struktura PS- dobre sa ho uc, lebo skuska je BRUTAL!Joj a predmet ekonometricke modelovanie :DD tak to bolo TOP! tomu nepochopilo 99% ludi! dodnes netusim o com to bolo. A MAKRO je tiez "specialita", to si daj radsej v AJ ak mozes...
Ale super predmet je Ekonomia vzdelavania!!ale iba ak ta bude ucit Konecny-cele cvika si budete citat len aktualitky, cize super-moj najoblubenejsi predmet za celych 5 rokov. Len sme nemali knihu :D cize sa nebolo z coho ucit na skusku-no comment......dobre nie?!

Ked by si chcela robit danove poradcu, tak to ta bez angliny ani neprijmu, takze anglinu v 1. rade aby si dobre ovladala.

Ale aby som nebola len negativna, ak ta dane budu bavit, budes im rozumiet, tak hlavne v 5.roc. chodili prednasat exernisti z firiem často a boli take ktore nam nukali zaslat im zivotopisy, a ked sa osvedcis, boli ochotni aj zamestnat a taky danovy poradca celkom fajn zaraba.
A ked by som si mala znovu vybrat ci dane, financie alebo banko, vyberiem asi znovu dane!
Sorry za dlhy prispevok, ale ked si spomeniem na eubu, tak to sa neda jednou vetou :)
A este jedna TOP rada- na pisanie diplomky si NEVYBER Staríčkovu ani keby neviem aku super temu mala! Keby si vedela co robi niektorym ktori jej nesadnu...ani na statnice ta nepusti, hoci mas vsetky skusky, to ju nezaujima! Pracu dava 500x prepracovat a nakoniec ta aj tak nepusti :D (ak jej nesadnes)