Bolesť hrudník

Príspevok v téme: Bolesť hrudník
bpodar

Zdravím, už 3,5 mesiaca mám bolesti v oblasti hrudníka. Bolesť mám pri fyzickej námahe, prudšom pohybe a veľmi to zabolí pri kýchnutí. Keď som dlhšie v klude a nenamáham sa, neurobím žiadny prudší pohyb, bolesť nemám/je len mierna, no keď to zabolí, je to veľmi intenzívne a bolí to aj na dotyk a aj pri hlbšom nadýchnutí (je to veľmi citlivé). Bolesť je konkrétne v strednej časti hrudníka, niekedy to cítim trošku viac vpravo.
Dlhšiu dobu som posilňoval (necítil som pri tom nejaké problémy), kvôli chorobe som si musel dať pauzu, dosť som 2 týždne kašlal, bral som aj antibiotiká - po tých dvoch týždňoch choroba prešla, kašeľ tiež, no začali pomaly bolesti toho hrudníka. V nemocnici som s tým bol, spravili mi röntgen, echo a CT - všetko som mal v poriadku. Mal som rehabilitácie: cviky, teplo, masáže - cvičenie a teplo bolesť len zhoršili. Pokračoval som s masážami, bez nejakého efektu. Myslel som, že to mám len nejak preťažené, tak som sa snažil nenamáhať sa, že to možno prejde - čo iné ostávalo...no neprechádza to a je to nepríjemné. Už 3,5 mesiaca nemôžem športovať a namáhať sa. Neviete mi niekto nejak poradiť?
Bol by som veľmi vďačný za každú radu...

bpodar

Ja viem, že ten doktor ma len pošle na ďalšiu zbytočnú rehabilitáciu a predpíše mi lieky na uvolnenie svalstva...neviete niekto, či sa dá v TN alebo ZA tá magnetická rezonancia zaplatiť? aby som to mal bez doporučenia...

Martinaa1

Ja som sa zo zúfalstva objednala sama a potom som išla za lekárkou nech mi dá doporučenie. Zobrala to v pohode, myslela som že sa nahnevá. Robili mi ju v TN . V piatok som sa objednala a v stredu som išla.

bpodar

U mňa to tiež všetci zvaľujú na chrbticu, no neviem...nepripadá mi, že bol problém v nej, hlavne preto, že to bolí aj na ten dotyk (stačí mierne pritlačiť). Odporučenie na rezonanciu ti dal ortopéd? Kde ti ju robili?

Martinaa1

Ahoj, tiež som niečo podobné zažila, s tým že mňa odviezli do nemocnice s podozrením na infarkt, a v Nitre mi robili koronárne vyšetrenie srdca. Nezistili nič. Ale keď som prišla domov tak som mala a ešte mám 1 mesiac obrovské bolesti pod pravou lopatkou. Nepomáha nič od bolesti. Bola som na RTG, MRi, a našli len že mám 2 platničky vysunuté o 3mm, ale nezasahujú mi nerv, takže v podstate nezistili z čoho ma bolí chrbát, ale aspoň mám istotu. Tiež som chodila na elektroliečbu, rebox, mäkké techniky... a chrbát stále bolí aj keď dnes je to o 50% lepšie.
Tiež som toho názoru, že to môže byť chrbtica, lebo aj mne povedali, že tlak a bolesť v hrudníku mi mohla spôsobovať chrbtica. Daj si urobiť MRi chrbtice a tam nájdu hneď všetko. Je to lepšie viditeľnejšie ako CT

tmv

Moze to robit, aj chrbtica, mne ortoped, okrem ineho, doporucoval aj vysetrenie obliciek, skus pozriet, aj stranky RNG, pit mocopudne caje..