Mám sexuálne potreby, ale mám pocit, že sa nikdy nesplnia

Príspevok v téme: Mám sexuálne potreby, ale mám pocit, že sa nikdy nesplnia
Perla25

Ahojte :)

Volám sa Perla a mám 25 rokov. Tento rok som vyštudovala vysokú školu v Bratislave. Našla som si skvelú prácu, rada kreslím a tancujem. Mám veľa záľub, skvelých kamarátov a kamarátky a rodinu. Ale.... je tu to ale... mám problém s tým ako vnímam sex. Mala som zopár priateľov, do jedného, s ktorým som chodila veľa rokov som bola naozaj zamilovaná, no nikdy som s ním nespala. Vlastne som nikdy nespala s nikým. Mám neprirodzený vzťah sexu. Ide o to, že chcem sex, ale zároveň aj nie. Vysvetlím to takto... Mám normálne zdravé libido, sexuálne túžby a potreby, veľa vecí má vzrušuje a predstavujem si, mám potrebu fyzickej blízkosti iného človeka, potrebujem dotyky, bozky a pohladenia a aj sex, no zároveň sex mi príde niečo hnusné. Viem, že je to prirodzená vec, ale ja si nemôžem pomôcť, mne to príde ako zneužívanie. Ako niečo najponižujuce čo sa Vám môže stať. Predstavte si napr., že by Vás niekto znásilnil, nechutná predstava čo? Tak sa citím, keď si spomeniem na sex (aj keby mal byť dobrovoľný). U mňa dobrovoľný asi nikdy nebude. Zároveň po ňom túžim a fascinuje ma a na druhej strane mi to príde ako najponižujúca vec. Tento nesúlad (rozpor) je vo mne už mnoho rokov, ale neriešila som to, lebo som bola mladá na to, aby som to riešila, ale mala by som s tým začať. Hanbím sa ísť s tým za nejakým špecialistom, tak aspoň tu chcem počuť Váš názor čo by som mohla urobiť, aby som nemala taký pocit zo sexu aký mám. Ak má niekto aj nejakú skúsenosť s týmto, alebo pozná nejakého človeka čo niečo také prežil napíšte mi. Za každú radu budem vďačná. Neviem prečo to je tak, hľadala som príčiny, ale žiadne som nenašla. Mám celkom pekný život a nemám sa na čo sťažovať, ale toto ma trápi. Dodatok: Neprežila som žiadnu negatívnu skúsenosť (znásilnenie a pod.) ako som napísala nemala som ešte sex, a takisto nepoznám nikoho kto by nejakú negatívnu skúsenosť so sexom mal, preto neviem asi ani nájisť príčinu, lebo naozaj netuším z čoho plynie.

muz

Hlboka dusevna a duchovna jednota, s telesnou pritazlivostou a vzajomnym zavazkom nepodmienecnej lasky vyusti v tuzbu fyzickej jednoty.

letna dusa

ja to mam podobne, aj vekovo aj vsetko. len s tym rozdielom, ze ja som mala zle skusenosti v minulosti, takze to k tomu dopomohlo, alebo bolo spustacom? neviem. je mi to jedno. a mne to pride ani nie ze ponizujuce, ja som nezniesla aby sa ma co len dotkol niekto. takze narozdiel od teba som nemala ani vztah,lebo sa mi nedalo proste, aj ked som chcela.
bola som s tym u psychologicky, a povedala mi, ze to vnimam ako narusenie mojej integrity, ze taky blok mam a dake terapie mi navrhovala, ale potom som tam uz nesla, ja si s tym poradim po svojom. teraz uz je to trochu lepsie, uz ma aj sem-tam nejaky chlap pritahuje, predtym ma skoro ziaden nezaujimal, lebo sa mi nechcelo s nim nic riesit a ked sa to k niecomu schylovalo, tak mi bolo az zle na odpadnutie.

muz40

Ale pochopil, len chlap kludne urobi tu najponizujucu vec zene, ktoru nemiluje. Chlap to citi ako ponizenie tej zeny, nie seba. Takze ty si na tom horsie ako ja :(

Perla25

Nepochopil si môj problém. Ja nemôžem s nikým nič (je jedno či dotyčného milujem alebo nie)a nie preto, že by mi to vyslovene prišlo odporné. Beriem to ako normálnu súčasť života a mám na to chuť, nemôžem preto, lebo mi to príde ako najponižujúca vec na svete.

muz40

Som chlap a mam presne ten isty problem, len z pohladu muza, totiz ze nemozem mat sex so zenou, ktoru naozaj silne milujem presne pre tie iste dovody ako ty pises. Ked ju milujem naozaj celym srdcom - motyle v bruchu, busenie srdca, ked je so mnou, pocit, ze by som za nu bez vahania obetoval svoj zivot..., tak nedokazem mat erekciu. Nedokazem si predstavit, ze by som do tak milujucej bytosti strcil nieco, cim s prepacenim mocim - pride mi to odpudzujuce. Bohuzial tym velmi trpim a dokazem mat nieco iba so zenami, ktore v skutocnosti nemilujem. Podla mna dopadnes podobne. Je to jednoznacne na psychologa alebo sexuologa, ale aj ja sa hanbim ist s tym za nim :(