Jem málo a priberám

Príspevok v téme: Jem málo a priberám
Lucka28

Ahojte, ani neviem, či som zvolila dobrú kategóriu. Prejdem k veci. Za posledné dva roky som rapídne pribrala cca 13kíl,(158cm, 58kg súčastnosť). Skúšala som diétu podľa Mačingovej, ale nedokázala som sa podľa nej stravovať. Mám rada zemiaky a neodolám gulášu s chlebom :-) Mám prácu pri ktorej nestíham cez deň jesť, doma neraňajkujem, maximálne kávu a vezmem si na cestu nejaké ovocie. Ďalšie jedlo mávam po 16:00, niekedy aj neskôr. Nevyhováram sa na prácu, to nie, sama som si zvolila, že nechcem chodiť na obedné menu do reštaurácií(sú to hlavne finančné dôvody, ale to nie je také dôležité). Keď prídem domov nie je to, že vyrabujem chladničku, to nie, zjem misku polievky a brucho mám ako kamoška, čo je v siedmom mesiaci tehotenstva. Mám z toho strašné nervy, lebo priberám napriek tomu, že je málo. Cez víkend sa väčšinou stravujem normálne. Dám si aj sladké, alebo občas čipsy pri filme, ale nie je to moje každodenné jedlo.
Pribrala som hlavne na nohách, bruchu a zadku. Som sama zo seba znechutená. Je pravda, že necvičím, ale prácu mám v pohybe, trávim síce veľa času v aute, ale potom aj vonku, presúvam sa peši, aj keď menšie trasy, ale cca 3km myslím, že za deň prejdem peši...
No a čo vlastne chcem od vás? Nejakú radu, nechápem, prečo priberám. Ako okej, telo si robí zásoby, ale mávam dni, keď aj tri dni nejem a napriek tomu brucho ako tehotná. Bojím sa začať jesť viac, že začnem zase priberať. Keď vidím kamošku, ako do seba pchá koláč s veľkým latte a ja si sŕkam blbé presso, aby som nepribrala, ona má 47kíl a ja o desať viac, je mi z toho nanič. Odbery na štítnu žľazu mi robili a mám ju v poriadku (bolo to cca pred rokom).

vebe

No, sama vidis, ze tento sposob stravovania a pohybu nie je spravna cesta, inak by si nepriberala. Neviem kolko mas rokov, ale nieco treba zmenit. Pracujeme prakticky cely zivot, cize aj ked ma clovek akukolvek pracu, musi si najst sposb, ako sa bude ako tak primerane stravovat. Dlhodobo sa neda zit a stravovat tak, ako to opisujes. ja som tiez isty cas improvizivala, lebo som brala ohlad na pracu, to sa ale vypomsti. Takze, mala by si normalne ranajkovat a aj obedovat. Priprav si doma salat, najdi si rozne typy salatov, striedaj to s rozne upravenou zeleninou, pridaj niekedy aj kuracie maso a podobne. Zober si vzdy nejake ovocie.Musis si vytvorit system a ten uz len udrziavat. Ked prides domov, nebudes brutalne hladna a budes schopna zjest menej a pomalsie a vecer uz nejedz. No a pohyb, chodza proste nestaci, takze vo volnom case musis pridat nieco typu "kardio" (behanie alebo aktivitu, pri ktorej sa zapotis, spalis a vyrobis aj svaly. NO a ak mas pocit, ze to priberanie je predsa len neprimerane, tak daj si spravit hormony stitnej zlazy, aby za tym nebola aj znizena funkcia st zlazy.

veronni

ahoj :) priberas prave kvoli tomu, ze nejes pravidelne, a hlavne, ze neranajkujes, ked si das prve jedlo o 16:00 poobede tak sa ani necudujem ze priberies aj z polievky....aj pitny rezim treba dodrziavat, ak nepijes vodu tiez je clovek nafuknuty...skus to napravit a uvidis ako pojdu kila dole :)

LMarika

Daj si urobit test na potravinove intolerancie u riadneho lekara, ktory to robi z odberu krvi. Stoji to sice nieco okolo 400 €, ale nelutuj tie peniaze a potom sa uz riad vysledkami testu, cize nejest uz nikdy viac tie potraviny, na ktore mas intoleranciu, nech sa stane tvojim zivotnym stylom a stravovacim navykom na cely zivot. Aspon mne to pomohlo, stacilo, ze som vylucila zo stravy vsetko, na co mam intoleranciu a kila isli pekne dolu bez toho, ze by som sa o to musela snazit. Napriklad vajecny bielok - zbohom palacinky, pecivo, vajecne cestoviny, mnohe sladkosti a susienky. Kazein - zbohom zmrzlina, mliecne vyrobky akekolvek, aj bezlaktozove, taktiez palacinky... Zakusky a torty su plne alergenov: psenica, laktoza, kazein, vajecny bielok, kakao... Kazdy, kto ma nejaku tu intoleranciu, si v zakusku najde to svoje, kvoli comu sa ho oplati vylucit zo stravy. A ver mi, ze o ten cukor ani tak nejde. Mam to odskusane na sebe. Intoleranciu mozes mat a nemusis o tom ani vediet. Alebo si kup Food detective test, da sa zohnat na internete, je to taky maly domaci test na intolerancie s mensim mnozstvom potravin, ktory stoji nieco okolo 90 €, ak sa ti zda drahe ist k lekarovi. Uz po par tyzdnoch velkej zmeny v stravovacich navykoch sa budes citit ako znovuzrodena, viem, o com pisem, sama som to zazila na sebe.

katka34

Skus jesť veľa surovej stravy, z toho nepriberies a telo dostane čo potrebuje. Ale neviem nemôžeš mať nejakú chorobu? Teda je čudné že necítis hlad a potom aj keď niečo malo zješ a priberáš... V tomto neporadim.

Lucka28

ďakujem redka za názor, no pracujem v podstate vonku, nerobím v žiadnej kancelárii a teda ohrievať nemám kde. Bielkoviny a tuky... Myslíš, že z toho nepriberiem? Čo sa týka vecí, ktoré zasýtia na dlhšiu dobu.. Ja práve nie som hladná cez deň a niekedy ani večer. Keby ma priateľ neprinútil, tak si tú večeru často ani nedám. Možno skúsim nejaké šaláty si robiť, to si môžem vziať do auta.
Keď ráno niečo zjem býva mi väčšinou zle, preto si dávam len kávu a potom behom dopoludnia ovocie.

redka

jednoznacne jes malo... ten obed si mozes nosit aj z domu ked uz chces usetrit.. dokonca si mozes cez vikend uvarit na viac dni dopredu, nakrabickovat to a dat do mrazaka... len neviem ake mas moznosti ohrievania jedla v praci... velke brucho po kazdom jedle moze byt sposobene aj premozenou kvasinkou v crevach, preto by si si mala dat do poriadku crevnu floru probiotikami mikrovlakninami... to len tak v kocke... mala by si jest veci, ktore ta zasytia na dlhsiu dobu, ked uz sa nemozes najest viackrat denne... dobre sytia bielkoviny a tuky.... cize take ovocko ta asi na dlho nezasyti... na veceru znova... nejaky salatik a bielkoviny... skus silnejsie ranajky ked uz mas to dalsie jedlo az o stvrtej....