Liečba depresie

Príspevok v téme: Liečba depresie
Lussinda

Mám 16 rokov a už vyše roka som závislá na sebapoškodzovaní a jediné na čo dokážem myslieť je, ako konečne zomriem. Už pár krát som sa pokúsila podrezať,ale nikdy nie dostatočne. Nemôžem vychádzať medzi ľudí, lebo ma hneď chytajú záchvaty paniky a je mi do plaču. Nezaspím skôr ako o tretej štvrtej ráno a potom zas prespím celý deň a som stále unavená.V poslednej dobe to je stále horšie a intenzívnejšie. S pomocou priateľa sa mi na krátky čas podarilo všetko potlačiť, lenže po dvoch týždňoch sa to na mňa znova všetko navalilo. Hovorila som mame, nech so mnou ide ku psychologičke, ale ona odmieta ísť, pretože by jej nedali dovolenku. Na jednu stranu ju chápem, na druhú neviem ako dlho ešte vydržím. Som úplne zúfalá a vôbec neviem, čo robiť. Ako ju presvedčiť? Je jej jedno, že sa režem, ale ja už som vyčerpaná a nevládzem!

Chesterka

Ahoj, určite to začni riešiť čím skôr, nečakaj na to kým mama zmení názor... sebapoškodzovanie je problém, ktorý sa skutočne neoplatí odkladať. Čím viac budeš čakať, tým horšie to bude, ver mi, viem o čom to je. Nájdi si na internete nejakého psychológa s dobrými hodnoteniami a ozvi sa mu sama, pokús sa vysvetliť situáciu, že mama s tebou jednoducho nemôže prísť a pokiaľ naozaj nie je ten doktor blbý, určite neodmietne 16 ročnú holku, ktorá má evidentné problém a chce ho riešiť. Drž sa :)

claris

Ahoj, k psychologičke môžeš ísť aj sama,ked jej povies, ze mama s tebou nechcela ísť a situácia je takáto vážna. Alebo sa skús spýtať niekoho nad 18, či by ťa nesprevádzal.
Hlavne sa nevzdávaj, depresia sa dá liečiť. :)