Dievčatá, neužívajte to!

Príspevok v téme: Dievčatá, neužívajte to!
Private06

Toto nie je otázka, dnes by som Vás chcela varovať.
Dievčatá a ženy, neužívajte hormonálnu antikoncepciu. Ja som ju brala a skončila som v nemocnici s poškodenou pečeňou.
Začala som v 17, a nechápem, že som bola taká blbá, že som sa na to dala. Asi mi už tak veľmi šiel na nervy nepravidelný cyklus, kedy som to koľkokrát nedostala vôbec, alebo som to mala 2 týždne v kuse. Bola som panna, takže na tento účel som ju vôbec nepotrebovala. Šla som prvýkrát ku gynekologičke, a veď to poznáte, komu už len človek môže veriť, ak nie svojmu lekárovi? Tak som svoju lekárku poslúchla a brala som ju. Chloé. Po roku, keď sa mi cyklus upravil, som ju chcela vysadiť. Lekárka mi povedala, že by som ešte rok mala brať slabšiu verziu. Tak som ju poslúcjla znova. Brala som KarHleight. Síce som hrozne pribrala, ale iné negatívne účinky som nepostrehla.
Nedávno som začala mať kŕče, stratila som chuť do jedla a bolo mi zle. Po týždni ťažkostí som sa vybrala k lekárke. Po celom dni vyšetrovania ma nechali v nemocnici. Vraj mám zle pečeňové testy. Infekcie vylúčili, ako príčina ostalo len poliekové poškodenie.
Áno, jedla som nezdravo a občas pila alkohol, ale len málokedy. Mohlo to k poškodeniu prispieť, ale nie ho spôsobiť.
Som na liekoch a minimálne niekoľko mesiacov na prísnej diéte. Samozrejme, alkohol je tabu. Je leto, začali prázdniny a ja ho čiastočne strávim v nemocnici, čiastočne doma v posteli, keďže nesmiem chodiť po slnku, nesmiem športovať ani sa inak fyzicky namáhať.
Pýtate sa ako je to možné? Tak, že lekár je občas hyena, ktorá myslí len na peniaze. Lekárka mi predpisovala lieky, bez toho, že by mi robila krvné testy, ktoré sa majú robiť každé 3, maximálne 6 mesiacov. Mala som šťastie, že mi na to vôbec prišli. Gynekologička tvrdí, že na jej strane je všetko v poriadku.
Mám 19 rokov, a poškodenú pečeň. Z antikoncepcie. Neurobte rovnakú chybu ako ja.

koalka42

Ahojte...
Ja beriem antikoncepciu 20 rokov. s prestavkou asi 2 roky koli tehotenstvu a kojeniu. To je na kazdej ako sa rozhodne, ja viem ze by som ju nemala, stravujem sa zdravo, vela ovocia, zeleniny, ziadna biela muka, vyprazane jedala, zaujimam sa o detoxy, bylinky a podobne veci. Ziadne lieky az na tie proti bolesti hlavy co je tak 5x do roka. Pecenove testy kazdy rok, a ziadny problem. Teraz trosicka zvysena hladina...neviem coho, nemam to poruke, ale stale v ramci povoleneho rozsahu, hned som si nasadila bylinky na obnovu pecen. buniek. Lekar mi stale vyberal setrnu antikoncepciu, vzdy zvazoval, aby toho nebolo moc. Vela zavisi na lekarovi, ako pristupuje k pacientom. Nemyslim ze to je len o lieku...ide o tvoju imunitu a stav tela, v akom sa nachadza. Mozno ani nevies co vsetko k tomu prispelo. Kombinacia inych liekov, chemia v strave a podobne veci

Peticka

Zaoberám sa so zdravím životným štýlom a produktmi čisto prírodnými...do lekárne už nezájdem ani pre tabletky na bolesť hlavy. Mala som takisto problémy s menštruačným cyklom , cysty a hormóny rozhádzane a rôzne iné zdravotne problémy. Teraz mam skvele výsledky a lekárov som už nevidela ani nepamätám a viem že ani nebudem potrebovať navštevovať vďaka tomuto životnému štýlu. Rada poradím :) najdete ma na.. peticka20@azet.sk FB : Peticka Foldiova

Private06

musím sa ešte raz vyjadriť k tejto téme.
bola som za svojou slávnou gynekologičkou, povedať jej, čo sa dialo. Ona zodpovednosť poprela, tvrdila, že Chloé mi tak, ako to má byť, dala len na dobu 6-12 mesiacov (hoci pravdou je, že keby som sa po roku ja sama neozvala, že ju už nechcem brať, ktovie, či by som ju nejedla doteraz). takisto zodpovednosť zvalila na moju obvodnú, vtedy ešte detskú lekárku, ktorá mi vraj mala robiť po 18 testy každé dva roky v rámci preventívnej prehliadky (hoci to je DETSKÁ lekárka a tam sa preventívne prehliadky robia v iných intervaloch).
Kto mi mal testy praviť som už ďalej teda nezisťovala, ale upozornila som ju, že by ďalším pacientkam mala lieky predpisovať striedmejšie, resp. mala by ich upozorniť na riziká, ktoré su s nimi spojené. Nato mi povedala, že tie nežiaduce účinky sa vyskytujú v takom malom rozsahu, že nie je nutné, aby na to upozorňovala a že by ju mohli za to z tej farmaceutickej spoločnosti žalovať. tak nechá radšej pacientky ničiť si zdravie a nič im nepovie. Ako vidím v týchto diskusiách, mnoho žien má s týmito liekmi negatívne skúsenosti a je skutočne poburujúce, že lekárom viac záleží na zárobku ako na pacientoch.

RNG

Naupravu hormonov je dostatok neskodnych potravinovych doplnkov,menujem najma yam, ale aj pupalkovy olej, black cohosh, damianu a vyborny zensky adaptogen, Dong Quai/angelika cinska.
Samozrejme na lekarskej fakulte aj farmacii sa ucia lekari/farmaceuti len o chemickych patentovanych liekoch, tj neocakavajte od nich ze vam odporucia doplnky potravin, cest vzacnym a odvaznym vynimkam.

RNG

Na odmorenie a regeneraciu pecene je vyborny protokol dr Berksona, najdete ho cez google pod mojim nickom v teme pecen. Trewba pri tom pouzivat samozrejme aj hodne mikrovlaknin, aby sa vylucena zamorena zlc nereabsorbovala/nevstrebala spat do krvi ale vyniesla nasiaknuta do mikrovlaknin z tela von.
Tzv chemicka antikoncepcia pouziva spermicidne vaginalne peny, co sa do tela neabsorbuju tj nemozu prilis skodit.
Je to trosku nepohodlnejsie, ale ucinne a netreba na to lekarsky predpis.

deathkiss

Sewie ano mas pravdu aj ako kraliky lebo mnoho lekarov sa zapaja do studii a prieskumov na ucinok lieciv a ich neziaducich ucinkov na pacienta. Takze aby z toho mali osoh lekari tym ze sa zapoja do takehoto vyskumu tak ich pacientom bezhlavo predpisuju a sleduju ako reaguje.
Za dalsie, farmaceuticke firmy a spolocnosti maju vlastnych platenych propagatorov, ktori chodia po ambulanciach lekarov a nukaju im aby tieto ich vyrobene lieky a produkty na urcite ochorenie predpisovali pacientom za co im dana firma ponuka mnozstvo vyhod, ako su bezplatne pobyty a ucast na kongresoch, seminaroch, zajazdove pobyty v zahranici, dovolenky a ine vyhody.
Takze lekarom je mnohokrat uplne jedno ci dany liek pacientovi viac uskodi ako osozi, lebo im je na 95% zdravie pacienta ukradnute ale ide im len o prospech vlastny. Jedine na ciom zdravi im zalezi je zdravie ich vlastne a ich rodiny. A co poznam lekarov, velakrat predpisuju lieky bezhlavo a zbytocne. Lebo zbieraju z toho body. A mnohi ponukaju na svojich ambulanciach aj lieky ktore niesu ani registrovane na slovensku pripadne ponukaju ich bez predpisov na priamu platbu od pacienta a oni z toho maju nezdaneni zisk. To ake ksefty sa robia v zdravotnictve, to verejnost nevie a toboz uz nie obycajny pacient. Ale to len tak na margo temy.

sewie

poznam pripady ktorym HAK zmenila ci "poupravila" osobnost.jedna moja kamoska kvoli nej stratila skoro vsetkych kamaratov lebo sa po jej uzivani stala nevrlou a vsetko jej zacalo liezt na nervy...dalsie dve sa dostali do takej depresie ze planovali nad samovrazdu...ja som to nikdy nebrala a ani nemienim...sami doktori nevedia vsetky mozne vedlajsie ucinky a pouzivaju zeny ako pokusne kraliky!

AlisonWolf

Našťastie nemôžem HAK brať a ani by som ju nebrala, aj keď mi ju všetci odporúčajú na cysty... Je to svinstvo, chrániť sa dá aj inak a nepravidelný cyklus je menšie zlo ako pokazená pečeň.

Severka

ja som dva roky užívala antikoncepciu a mala som zase veľmi moc vysoký krvný tlak a potom mu ju gynekológ vysadil.
zdroj zena.atlas.sk
2. Adenóm pečene

Adenóm pečene je nezvyčajný, rovnako nezhubný útvar pečene. Najčastejšie sa objavuje u žien, ktoré užívajú hormonálnu antikoncepciu. Adenóm pečene, tiež známy ako hepatocelulárny adenóm, vzniká pri abnormálnom raste pečeňových buniek alebo hepatocytov. U žien užívajúcich hormonálnu antikoncepciu môžu vznikať veľké adenómy, ktoré si vyžadujú chirurgické odstránenie.

Ak gynekológ predpíše antikoncepciu mal by robiť žene aj pečeňové testy. Či je všetko v poriadku a poprípade ju poslať aj na sono pečene.