Bolesť chodidiel

Príspevok v téme: Bolesť chodidiel
Scotty

Zdravím už dlhšie mám problém s bolesťou chodidiel. Začalo to pri haní flroballu a trvá to už možno rok. Niekedy to bolí menej niekedy viac. Bolí ma celý spodok chodila čiže prsty, päta a aj šlachy pri chodidle. Bolí to hlavne keď behám atď. a hlavne potom. Bol som s tým u chirurga, ten mi spravil rontgen, ohmatal mi to a dal mi sťahujúcu bandáž. Dodávam ešte že ma to bolí na obydvoch. Môže to byť zlou obuvou? Ono neviem posúdiť či ma bolia aj tie šlachy. Palce a päta ma bolia na dotyk. Ďakujem za rady :)

Gima

Nohy bolia aj vtedy, ked mate nadvahu. Treba sa zamerat na stredomorsku stravu v nej sa uprednostnuju hlavne ryby, 3 omega mastne kyseliny, vyhybat sa vypražanymm jedlam, varit naprirodno a uprednostnovat zeleninu a ovocie, vylučit sladke, cigarety a alkohol. *Z liekov Kolafit. osteofit, vapnik, zinok a horčik. Postupne cviciť s klbami. Ako sport je najvhodnejsie plavanie. Taktiež pomahaju protizapalove lieky Ibalgin a ine. Liečba je dlhodobejšia.

Ivka 1

Úbytkom synoviálnej tekutiny v kĺboch celého tela dochádza postupne k odieraniu chrupaviek na kĺboch. Spočiatku sa to javí ako stuhnutosť kĺbov hlavne pri rannom vstávaní, postupne sa však telo rozhýbe... Proces vydierania chrupaviek však pokračuje pribúdajú bolesti až nakoniec sa chrupavka zoderie až na kosť - je potrebná výmena kĺbu. Nie každý kĺb v tele sa však dá vymeniť... Pomáha pitie aloe s prídavkom chondroitínov,chondrosulfátov, msm a vitamín C je tiež veľmi dôležitý. Toto aloe dokáže zregenerovať chrupavky , pokiaľ nie sú vydraté až na kosť. K tomu doplniť kyselinu hyalurónovú ako mazivo a doplnenie synoviálnej tekutiny . Táto kombinácia zachránila už mnohých od operačných zákrokov a zlepšila im kvalitu života bez bolesti.

Pri športe ako aj ťažšej fyzickej práci , dochádza k strate minerálov, stopových prvkov, vitamínov. To postupne môže viesť k vzniku zdravotných problémov. Tak isto dlhodobý stres, ktorý zažíva každý športovec vedie k ďalšiemu vyčerpávaniu organizmu. Preto je nutné do organizmu dopĺňať výživné látky tak, aby sa predišlo zdravotným problémom. Správnym zostavením prírodných výživových doplnkov sa dá predísť rôznym zdravotným komplikáciam spojených s pohybovým ústrojenstvom a udržať tak športovcov vo výbornom fyzickom a psychickom stave.

asdff

Aj ja to mam. Vraj zacinajuca artroza. Ale neviem co s tym nakolko doktorka mi povedala ze s obotrebovanymi klbami sa neda nic robit.

Jang111111

Scotty, pošli mi Tvoju adresu na majl, jang111111@gmail.com, pošlem Ti ten alpovy kostihojový extrakt, mám ho doma naložený.

grosseto

Pridavam svoju cerstvu skusenost.
Po RTG chodidiel mam okrem predslej Dg (priecne plocha noha) zacinajuca artroza na palcoch. Odporucanie ortopeda, 10 inj. Matrix (Italia) do kazdej casti nohy medzi prstami.
Cakam na zazrak.

Jang111111

Môže pomôcť koreň kostihoja naložený v alpe. Nakrájaj koreň kostihoja a nalož ho do alpy tak na cca 21 dní. Potieraj s výluhom 3 x do dňa a bolesti ustúpia a nakoniec zmiznú. Daj si predtým 1 x do týždňa pôstny deň, môžeš jesť len chlieb a jablká. Napíš či Ti to pomohlo.