Ako povedať priateľovi že chcem dieťatko?

Príspevok v téme: Ako povedať priateľovi že chcem dieťatko?
misha323

Baby, prosím poradte mi...už asi pol roka nemyslím na nič iné, len aké krásne by bolo byť mladou mamičkou, na internete čítam milión článkov o deťoch, ich výchove a všetko s materstvom spoločné, v obchodoch si obzerám detské vecičky, keď som v práci a príde nejaká mamička s dieťatkom tak tíško závidím, jednoducho mi asi tikajú biologické hodiny. S priateľom spolu žijeme asi pol roka. A celkovo sme spolu vyše dvoch rokov. Mám 20, pracujem, externe chodím na VŠ a viem že podľa niekoho to je skoro, ale neviem si poradiť s tou túžbou. Priateľ má 26, má prácu taktiež chodí externe na VŠ ale už posledný rok...spoločne zarábame slušný peniaz, platíme hypotéku, nájom a ešte si aj užívame, výletujeme...

Často sa bavíme o miminku, ako by vyzerali raz naše deti, ako by sa volali a tak, ale myslím si že to sú len také rozhovory do vetra (ďalekej budúcnosti)...Neviem ako by zareagoval, keby na neho teraz vypálim naozaj vetu že ,, nespravíme si mimino, zlato? túžim po tm už pol roka ,, .Ako by ste to vy oznámili? Často som rozladená z toho a aj teraz...musím to nejak vyriešiť. Poraďte mi prosím ako na to?

vebe

Ja to uplne chapem, my sme mali bezne deti vo veku 22-24 rokov. Uplne viem ake mas pocity, jednoducho to pride a clovek nevie na nic ine mysliet, nevie sa tomu ubranit. Viem ze to mnohi beru ako nezdopovednost, ale ked sa zobudi tuzba po dietati, je to asi jeden z najprirodezenjsich pocitov a tuzob ake cloveka mozu prepadnut. Premysli si ete raz, ako na tom ste, co sa tyka podmienok na vychovu deti, lebo to je potom uz na cely zivot a ked sa na to citis, tak preco nie. Ja mam 46, deti jeno 22 a druhe 20 a je to super, super, vobec nemam pocit ze zivot mi utiekol ci pretiekol medzi prsty. No, ako mladi sme necestovali, nedalo sa, ale co na tom, nie kazdy musi tuzit po tom istom, ludia sme rozni a tak si zijeme zivoty rozne. Nikde nie je predpis, co je spravne. Niekto sa v tom cestovani strati, ma 35 stale sa nevie najst, poznam aj takych. Ked sa zobudi tuzba po dietati, chape to len ten co to zazil ci zaziva a vie, ze to sa neda len tak racionalne potlacit. Mladi rodicia su pre deti fajn, ci su deti mlade ci odrastene. Nie kazdy kto ma 20 je nezodpovedny, nemozno predsa nalepkovat a zovseobecnovat

MultiLevel

Misha, neponahlaj sa, a aspon si tu VS dokonci. Skolu skoncis ako cca 25 rocna, co je uplne skvely vek na dieta. Nehovorim, ze teraz nie je, ale mala by si dokoncit to, co si zacala. Ked budes mat dieta, skola bude neskutocne tazka pre teba, nebude to ziadna pohodicka ako si to mozno predstavujes. Mas obrovsku vyhodu, ze oboja popri skole pracujete. Vydrz este tych cca 4-5 rokov, setrite si z platu kolko dokazete, zarovej si uzivajte jeden druheho, vylety, dovolenky a podobne...a az po dokonceni skoly si naplanujte babatko. Budes kludnejsia, vyrovnanejsia, budes mat nasetrene peniazky pre dieta, a podobne...

cindy353

kazdy je iny. ja ked som mala 20, tak bolo dieta to posledne, na co som myslela. mala som vela inych moznosti, cestovanie, studiu, zaujimave prac.ponuky v zahranici.

spoluziacky, ktore ostali tehotne v 20tke trosku zavideli, a teraz maju uz velke deti a hovoria ze zivot im akosi utiekol.. no ale zasa maju peknu rodinu a coskoro vnucata.

tazko povedat co je lepsie.

misha323

Ja sa nespolieham na rodicov :) Len keby bolo najhorsie by pomohlrodicia ale ako hovorim priatel zaraba celkom pekne aj teraz ale neskor ak sa to podari bude este lepsie a dokazal by nas zabezpecit. Len neviem ci je normalne ze ma prepadla taka nenormalna tuzba uz v 20tich. :) Mate s tym niekto skusenosti?

Aja02

Tú prácu ešte nemá istú a urobiť si dieťa s tým, že však rodičia nám pomôžu mi príde trocha nezodpovedné, ale budiž. ;)
A keď chceš dieťa, priateľovi to povedz normálne, určite sa kvôli tomu s tebou nerozíde.

misha323

Priatel o necely rok konci Vs a ma skoro isty nastup do lepsie platenej prace. Myslim si ze by sa nam nezilo tazko a predsalen mame rodicov ktory mi stale dohovaraju ze chcu vnucatko a ze nam budu pomahat. Mozno rozmyslam trosku nerealne,neviem ale mam nasadene ruzove okuliare s klapkami a vidim len to co chcem a to je aby sme boli traja..

zewa

Normalne sa ho to opytaj. Ked nebude suhlasit tak snad pockas, nie? Ved ho hadam neznasilnis. Mozno povie hned nie, ale aspon to bude pomaly v jeho podvedomi pracovat. A osobne si myslim, ze by si mala najskor dokoncit skolu.

Cindy353

poviem Ti ako som na tom ja, toto nie je sci-fi. tiez uz dlho tuzim po dietati. pred mesiacom na dovolenke som sa v jeden vecer zoznamila s 1 namornym generalom-admiralom v restauracii. na dalsi den sa velmi domahal stretnutia, je seriozny. a na tom prvom rande som sa ho to spytala ci by chcel byt darca. vahal pol minuty a potom suhlasil. teraz uvidime ako to dopadlo. tomu sa povie muz cinu, nepotreboval desatrocie na premyslanie ako niektori nezreli muzi

Aja02

A zvládli by ste platiť ten nájom, hypotéku a všetky výdavky spojené s dieťaťom aj vtedy, ak by vypadol tvoj príjem a ťahal to len tvoj priateľ?