Priatelka je tehotná

laurora

Lenze na Slovensku je spominana potratova tabletka zakazana.

www.zzz.sk

"Zakon o umelom prerusenu tehotenstva nepozna ziadne ustanovenie o inom sposobe prerusenia tehotenstva, ako je chururgicky sposob."

Tabletkou pripravis svoju priatelku o polovicu zivota, nevies si predstavit ake svinstvo obsahuje, kedze klinicke testy na nu nepresli.
Ak priatelka nechce ist na potrat a dieta si nechcete nechat, tak ho dajte na adopciu. Potesil by sa nejeden par, ktory dieta nemoze mat...

PoeticElen

prosim ta ani to od nej nechci, nevies ake hrozne nasledky to moze pre nu mat ..neboj , dako to zvadnete, ved sa nemusite taki mlady brat a rodicia vam isto pomozu sa o to postarat, neboj, neolutujete...dako to zvladnete, ona vie co robi , neboj sa ,ako buduca matka ma uz ku svojmu dietatu cit a to je super, bude mu doborou mamou a postara sa onho, tak sa neboj :) satlo sa, poriesi sa :) bude o cloviecika viac ..sice budes mat potomka priskoro, ale mozno si s nim prave preto budes suoer rozumiet, tak hlavne nezlakni sa..drz sa, chlape :)

Blondula

oeo....presne ako pises,"pravy muz" .ako moze byt 17 rocny chlapec pravy muz ? :D na mieste tej dievciny,teda ak sa rozhodne to dieta mat,sa na takehoto "buduceho" otecka z vysky vykaslem !

oeo

čoho sa bojíš? že už budeš mať dieťa na celý život? že priateľka bude chcieť, aby si jej pomáhal s malým? či bude chcieť, aby si si ju vzal? alebo máš strach, čo povedia kamaráti? cítiš to ako vlastnú prehru?

Takáto situácia ukazuje, kto je pravý muž a kto ešte nezrelé dieťa. Pravý muž, ktorý je žene oporou, by sa rozhodol čeliť situácii a riešiť ju so cťou v prospech dobra ženy aj dieťaťa. Nezrelý muž si s takou situáciou nevie poradiť a hľadá únik. Ty hľadáš únik a východisko vidíš v potratovej tabletke či poslaní priateľky na potrat. Nevieš, ako mnohé ženy, ktoré to urobili a dali si vziať vlastné dieťa, psychicky trpia celé roky výčitkami svedomia? Ale "otcovia" sladko spia po nociach, pre nich to potratom zhaslo. Ak ti aspoň trochu záleží na priateľke, nebudeš ju posielať ani nanucovať urobiť to. Len preto, aby si mal pocit bezpečia, že tvoje dieťa je preč a všetko je zahladené a vyriešené.

Stalo sa. Ale stále sa ešte môžeš rozhodnúť, že sa k celej tej situácii postavíš ako chlap a prevezmeš zodpovednosť. Nie je zodpovedné povedať si: radil som jej potrat, aj by som zaň zaplatil, ale odmietla, takže teraz je to jej problém. Pretože muž, ktorý aspoň trochu ľúbi svoje dievča, nebude vidieť riešenie v tom, že jej poradí potrat ich spoločného dieťaťa. Nie si možno na dieťa zrelý, ale to nie je nič, čo by čas nevyliečil...

majka1234

...a čo jej chceš ten "liek" na potrat podstrcit nebodaj do coly, ked nechce ist na potrat? taky "liek" o akom ty hovoris neexistuje, resp. urcite nieco existuje ale nie je to dostupne, kocka moze ist na potrat alebo si dieta nechat, myslim si ze by ste sa o tom mali porozpravat... existuje tabletka "po" ktoru si mala vziat tri dni po nechranenom sexe, stoji vyse 20 eur tusim, mali by ste sa o takychto veciach informovat skor, nez sa spolu vychrapete bez ziadnej ochrany... je iste ze je tehotna?

Blondula

lieky na potrat nie su,na to si mal mysliet ked ste sexovali,vtedy sa berie do 3 dni tabletka ked ste mali nechraneny sex.ak nechce ist na potrat,ty s tym neurobis nic,je to jej rozhodnutie a potrat by mal stat okolo 300 euro...