Rezanie

Príspevok v téme: Rezanie
anonim 01235

Ahoj,
Mám veľký problém... Režem sa. Vždy keď sa stane niečo zlé v mojom živote čo vo mne vyvolá nešťastie a smútok tak sa začnem rezať. Viem že si hovoríte že to utlmi bolesť len na chvíľu a potom to boli ale ja sa režem keď som už fakt unavená takže kým sa bolesť dostaví tak ja zaspim. Ale chcem s tým prestať lebo ma to ničí a nechcem aby sa o tom dozvedeli moji rodičia... A ešte aj moje kamarátky a priateľ... Už to skrývam moc dlho a skoro mi už na to prišli.Pomôžte! Ako mám s tým prestať?...

Kanadanka

Ty si dobre hlupucka sorry.. Podla mna toto "rezanie" je uplna somarina ktorou sa iba akoby odosobnujete od seba lebo si pri tom pripadate cool a ze to vyzera ako scena z nejakeho pofiderneho emo filmu:D daj sa liecit- v dobrom, psychiatria ti mozno pomoze

Žužova

Poznám ten pocit kedysi som sa reazala aj ja no ked mi na to prišli prestala som.. teraz citim znova ten tlak ,ked sa niečo stane potrebujem to zo seba dostat tak sa bijem mlátim päsťujem do noh a tak.. tá bolest nachvílu potom ukludní,..skus si najst iný sposob ako zo seba dostat tu zlost,čo tam box. vreco? alebo stena alebo niečo do čoho sa vybiješ ? predsta len rezanie je hnus..jazvy ostatnú navždy a raz ked sa z toho dostaneš ti to budu stále pripominat :(

peter99991

Mal som rovnaky problem raz som sa zdoveril kamaratovi (ani psychologicka ma nechapala) a on mi povedal nech skusim ja zacat pomahat inym ludom ked mi bude zle a ze ma to bude naplnat stastim. Pomaha to dnes uz sa nerezem.

Chesterka

Anonim, do posledného slova veľmi dobre chápem to čo pociťuješ a že ťa to štve, že tomu tak ťažko odolávaš. No máš „iba“ 15 rokov a to znamená, že skutočne máš pred sebou obrovský priestor na to aby si s tým postupne prestala. Aby si tvoje konanie začala viac chápať a aby si sa vedela obrniť a predchádzať situáciám, ktoré ťa takto trápia. Nie nepôjde to zo dňa na deň, ale treba tomu dať čas. Povedala by som, že hlavne potrebuješ mať pri sebe človeka, ktorý by sa ťa snažil pochopiť a neodsudzoval ťa. Je niekto taký, komu by si sa mohla zdôveriť? Čo spomínané kamarátky, priateľ?

anonim 01235

Mám 15... Ale naozaj neviem čo s tým...nedá sa len tak ľahko prestať keď raz začneš... Vždy sa nájde situácia ktorá ma ku tomu dohna... :(

piafedith

Aj ja som sa rezala, viackrat, mala som problemy doma a v skole to nebolo o nic lepsie.

Ked sa doma nieco stalo a ked som bola nestastna,nevidela somziadnu moznost, rezala som si ruku ziletkou- podvedome som potrebovala citit tu psychicku bolest aj fyzicky, ukajalo ma to, nevazila som si samu seba a to,ze mi niekto ublizil, som davala za vinu iba sebe, bola som sama pre seba nemozna......ale raz prisiel chalan a praca, zacala som mysliet pozitivnejsie a postupne som sa zmierila s osudom a ziletku som zahodila, samozrejme ze boli aj neskor chvile ked som nevedela co dalej, ale na žiletku som už nepomyslela, pretože som do toho nechcela vratit znova.

Ak ma zivot trapi, radsej niekam uteciem, kazdy ma vlastny sposob ako sa vyrovnat s nestastim.
Vravim si, ze to je iba momentalny stav to ako sa citim a na druhy den sa mozem kludne citit uplne inak aj ta situacia sa zda s odkladom casu ina. Vsetko co sa v zivote deje ma nejaku pricinu, aj to zle sa deje preto, aby nas poucilo a priviedlo k niecomu peknemu.

Poradim ti zahod žiletku a zacni žiť. Žiť ako najlepšie vieš. Nevadi ak sa niekedy popalis, je to normalne, ludia sa velakrat popalia kym pridu k uspechu a najdu stastie. Je milion veci, ktore kazdeho z nas trapia a robia nestastnymi. A kazdy chce byt stastny. A ty si hlavne nezneprijemnuj zivot tym co robis. Aj sama vies ze to nie je dobre, tak urob krok do predu a uz sa nevracaj ;-)

držim palce

Chesterka

Ahoj anonim, v prvom rade je super, že si svoj problém uvedomuješ, nazývaš ho pravým menom a chceš ho riešiť. Asi ako zewa začala: Koľko máš rokov, ako dlho sa režeš a aké situácie ťa k tomu doháňajú?