Bolesť kolena

Príspevok v téme: Bolesť kolena
Erionetka

Ahojte, pred vyše týždňom sme boli s priateľom v Tatrách mali sme dosť namáhavú 13 hodinovú túru, na druhý deň ma samozrejme kolená boleli že som sa tackala ako novonarodené jahňa, kolená si to vždy odnesú. Jedno koleno prešlo, druhé ma dodnes bolí, no už to nieje tá klasická bolesť ako keď si ponamáhate kĺby, ale taká tá akoby ste mali sto ihiel v kolene napichaných. Bolí to "len" pri ohýbaní. Nemáte nejaké skúsenosti či treba hneď utekať za doktorom? Mám 20 a v pohybe som neustále, cvičím, behám, bicyklujem na dlhšie túry som zvyknutá tak ma to prekvapilo. Nechcem nič podceniť ale myslím že každý (alebo možno len ja) zažil ten prístup doktorov -ale veď to nič neni- a vy odchádzate s hanbou a ešte mierne podkopanou psychikou že z vás niekto robí hypochondra... Neviem teda či na takýto problém sú nejaké tie domáce recepty ale určite by mi pomohlo vedieť či sa takto doma dá samourčiť či je to len prechladnutím alebo meniskus atď... ďakujem

BeatkaM

Mne na bolesti kolien velmi pomohli ortopedicke vlozky, ktore som si nasla na internete. Suseda ich pouziva na patovu ostrohu. Mne poradili iny druh vhodny na bolesti kolien. su to ortopedicke vlozky plnene vodou od firmy medicovi. Od inej firmy som ich nikde nenasla

Anci

Ja ta chapem, zazila som taky pristup. Tiez mam 20, nemala som ziadny uraz, len som dost sportovala a dlho ma bolelo koleno. Nemala som opuch, nic, len bolesti. Ortoped mi dal iba elasticku ortezu! Dokonca mi povolil sportovat v plnej zatazi akoby nic. Vysvitlo, ze mam poriadne natrhnuty meniskus a cystu v kolene, kazdy sport mi robil problem. Tento tyzden mam artroskopiu. Tiez sa na mna pozeralo ako na hypochondra, ale ja som vedela, ze mi nieco je. Mlady clovek sa predsa pre nic za nic nebude vlacit k doktorom. Ja by som ti radila zatnut sa a ist, treba to riesit, bolestou telo dava najavo, ze nieco nie je v poriadku. Ak ti nebude vyhovovat jeden lekar, chod k inemu, pozri si trebars na neho referencie na internete alebo tak. Koleno je najzlozitejsi klb, kt. potrebujeme v podstate ku vsetkemu. Lahko sa moze "pokazit".

Lesna_vila

Presne tak, zbehni k lekarovi, za to nic nedas. Tiez som mala problemy s kolenom, ja kvoli drepom a leg pressu. Mam 24 a tiez som sa toho zlakla, teraz si davam do jogurtu potravinarsku zelatinu, regenerujem a mala som aj klbovu vyzivu. Pre ludi, ktori su aktivni sa to odporuca... ale kazdopadne ti lekar povie najlepsie, drzim palce pri zotavovani a sportu zdar :)

demy

"s mierne podkopnutou psychikou..." ty to akosi prežívaš. Neverím, že keď prídeš k lekárovi a povieš, že ťa pichá v kolene, akoby si tam mala 100 ihiel, tak ťa chytí za rameno a odprevadí k dverám, že to nič neni.
Choď s tým, veď načo tých lekárov máme. Možno to nebude nič vážne, možno len preťažené kolená tou dlhou, namáhavou túrou. Alebo keď si v pohybe až príliš, tak sa už po čase niečo porouchalo. Tu ti ťažko niekto poradí, pretože nie sme lekári.