Dve stredne skoly? Blbost?

Príspevok v téme: Dve stredne skoly? Blbost?
vx1

Je podla vas velky nezmysel hned po zmaturovani na jednej skole, zacat studovat na inej strednej skole? ide o to ze som 4 roky studovala cosi, z coho nic nemam, co ma nebavilo a nemienim pokracovat s tym na vs. Pred 4 roky som mimo tejto skoly bola prijata aj na druhu, odbornu, umeleckeho charakteru a teraz neskutocne lutujem ze som tam nesla a nerozvijala v sebe talent ktory mam. Pomaly z toho chytam depky.. Mam vyhliadnute vysoke skoly s takymto zameranim, ale kedze vsade beru po 10 ludi a ja som umenie cele 4 roky zanedbavala, tak sa tam sotva na prvykrat dostanem, hoci mam v plane to skusit, ale pochybujem ze sa podari. Preto uvazujem ze by som isla od septembra na strednu, presne na ten odbor ktory chcem studovat aj na vs. Velmi ma to bavi a chcem sa tomu venovat aj profesionalne, ale podla mna este teraz nemam na to dostat sa na vs.

Co myslite? asi blbost ja viem..ale aj tak budem teraz rok doma, pripravujem sa, a tak bud pojdem robit co mi dost ztazi pripravu, alebo na tu strednu, ktora by mi v priprave na vs pomohla. Je to mozno kus smiesne , neviem ako by som sa citila medzi tymi mladymi, predsa 15 rocne deti a ja budem mat uz 20, no kus trapas..ale to len potrvdzuje fakt, ako velmi mi na tom zalezi..poznate niekoho kto ma dve stredne? prosim o vas nazor, dakujem.

Sadie

Ano poznám moja sestra má 2 stredné ale aby som to uviedla na pravú mieru-z tej druhej si dokončila len posledný ročník, kvôli výučnému listu, ktorý jej na predošlej škole nevedeli poskytnúť.. takže študovala 5 rokov strednú a má dve matury a výučný.. ale je fakt blbosť, aby si zabíjala 4 roky. skús tú VŠ alebo kurz, ako ti tu radia ostatní. myslím, že by ti tie 4 roky potom chýbali v živote..

Sejla

Áno, dve stredné školy je blbosť:D Bude ti stačiť možno nejaký ten rok prípravný kurz, určite niečo také poskytujú tie univerzity, kam sa hlásiš. Alebo si vyber menej prestížnu uni, hlavne sa spýtaj samej seba, kde toto vzdelanie chceš po škole uplatniť, v akom reálnom povolaní to využiješ.

zewa

Skus UKF. Tam ta podla mna na nejaky umelecky smer zoberu. Neviem co umelecke ta bavi, ale maju tam hudobnu, vytvarnu aj muzikalove herectvo.
Pokial uvazujes nad VSMU, tak to rovno zabudni. Mozno este v BB na Akademiu umeni by si sa mohla dostat, ale tiez velmi tazko - chce to pripravu.

m8cr6

alebo ak velmi chceš vš umelecku tak si najdi niekoho, kto ta pripravi na skušky, ale vravim...pokial nie si to všetko čo som písala nižšie aj s genialnym talentom budeš mať problem. poznam baby čo skončili prestižnu umelecku školu v prahe...všetky pracuju v takom že H&m, starbucks caffe a podobne hovadiny...proste nič z toho čo si na začiatku predstavovali..jedna baba mala znameho tatika, mala možno dve vystavy a tym to haslo..ani o jednej nemožem povedať, že poznam umelkynu čo prerazila a dnes sa tym živi. nechcem ťa odradiť, sama si posuď..

m8cr6

omg umelecku školu...je to sice pekne ale neuživiš sa...pokial nie si že ozaj super zaujimavy typ so super rozvynutym talentom tlačiť sa znamym ludom do zadku tak na to radšej kašli, študuj niečo čo ťa uživí a hento maj ako koníček...a ak máš preraziť ako umelkyna, tak na to ani školu nepotrebuješ..stačí zaujať tých správnych ľudí...moj nazor...

Hrac

blbost, na VS sa aj tak 1-2 rocniky ucia zaklady, takze stredna by ti v nicom nepomohla, ked zoberies do uvahy 4 roky na nej. Chod VS.