Bolesti Pankreasu - Chronicka pankreatitida

Príspevok v téme: Bolesti Pankreasu - Chronicka pankreatitida
majros

Dobry den,

chcem Vas poprosit o radu/koment/info ohladne probemu s pankreasom kedze uz zacinam byt zufaly.

Problemy zacali 11 mesiacov dozadu.Zacalo ma po jedle boliet v epigastriu a pod lavym rebrovym oblukom.Okrem toho sa mi zacala "kazit" stolica a to tak ze je riedsa, objemnejsia.Myslim ze to je dovod ze som schudol za 3 mesiace z 82kg na 75(meriam 185cm) cize som chudy. A tiez mavam vo vacsom mnozstve vetry.

Doktorka mi robila klasicke krvne testy, pecenove testy, USG(mierny sludge) a nasadila liecbu.Beriem Pangrol 20k.

Od zacatia problemov som zacal sa stravovat dietnejsie.od noveho roka som vylucil skoro uplne muku a mliecne vyrobky, snazim sa tiz vylucit rafinovany cukor.

Moja strava je vacsinou dietne maso, zelenina ci uz dusena alebo surova, zemiaky no a potom surove veci ako vela ovocia a od decembra 2013 kazde rano liter cerstvej vylisovanej stavy mrkva+cvikla.Vylucil som cierny caj, kavu , alkohol a predtym prilezitostne cigarety.

Po zacati liecby sa vaha trosku upravila siel som na 78-79 momentalne mam 75 cize moje minimum.Vsetko oblecenie je mi velke a to ho nosim par rokov, stratil som tukovu vrstvu a badam aj stratu svaloviny.

Som zufaly, pretoze tie bolesti sice nie su extra silne, su skor tupe ale velmi obtazuju a znizuju zivotny komfort.Poslednu dobu uz citim aj pichanie okolo pupka.Podla tychto priznakov to vyzera na chronicku pankreatitidu, co je z toho co som cital hrozna diagnoza.Cely zivot som bol zdravy aktualne problemy mi drvia aj psychiku.Mam 31 rokov, manzelku a malu dcerku.

neviem co mam robit dalej, doktorka mi zkontrolovala crevo aj zaludok (gastroskopia, kolonoskopia) a ostatne veci ako pisem vyssie a vidim ze to chce zahrat na psychicke problemy, ale tie ja naozaj nemam, resp. ak mam tak kvoli chorobe nie sposubujuce chorobu.

Ako pisem som uz zufaly kedze bez pangrolu mi je este horsie mam vacsie bolesti a velke vetry s pangrolom je to lepsie ale tiez nie ok.K tomu prognoza pankreatitidy je velmi zla (bolesti, malnutricia, cukrovka...)

Chcem sa spytat ci ma niekto podobne problemy, ako postupuje, ci sa to fakt neda vyliecit atd.

Dakujem.

M

klara19

čítala som,že podobné problémy môže spôsobovať candida, parazity, borelie...kamene sa väčšinou riešia operatívne,v DE jeden odborný lekár má prístroj na ich rozbíjanie...

RNG

Travenbie je vec dostatku kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik .
Dovodov na znizenu tvorbu kyselin a enzymov je plno, staci 2 denna zaludocna chripka a mas problem na mnoho mesiacov. A ked neadresujes doplnok kyselin a enzymov, situacia sa postupne len zhorsuje, lebo telo nevie poriadne travit,ani absorbovat potrebne ziviny, ani sa ti v zaludku kyselinami neznicia rozne mikroby na jedle a tak sa ti po case znici aj crevna flora, najma ked si nedosadzas pravidelne probiotika a nepodporujes ich mikrovlakninami.
A rozne mikroby co preniknu do tela cez nedostatocne kysly zaludok sa dostanu nielen do criev, ale aj do pankreasu, takze mozes dostat okrem zapalu zaludka zapal criev(IBS, CROHN, Ulcerative colitis) a dokonca sa mozu prebojovat aj do pankreasu.
A to podstatne skrati zivot a vedie k stovkam aj inych zdravotnych problemov.
Telo nevyhnutne potrebuje tisice roznych zivin z jedla, tiez hromadu obrannych latok, co v crevach vyrabaju probiotika.
To sa neda nahradit ani vyriesit ziadnymi chemickymi liekmi
Telo nepotrebuje chemikalie, ale prirodne ziviny a prirodne obranne latky, co nam vytvaraju probiotika.

jezibababa

Precitajte si knihy od Louisy Hay - miluj svoj zivot a Uzdrav svoje telo.... verim, ze potom najdete odpovede na vsetky svoje problemy...nielen zdravotne

kikarika1

vysvetlím to takto:
CT - rádiológ vidí orgány ako keby v priereze, vidí a dokáže zhodnotiť každý jeden prierez orgánu a tak môže zbadať aj to, čo USG vyšetrením nie je z nejakého dôvodu badateľné

predstav si to tak, ako keď si doma nakrájaš šalátovú uhorku na tenké plátky - no pri USG vyšetrení by túto "uhorku" prezrel lekár len zvonka a zvnútra (čo je v prierezoch by nevidel)

kikarika1

CT patrí medzi spoľahlivejšie zobrazovacie metódy, než USG (to, čo USG vyšetrením nebolo videné - možno ukáže CT), ale ja pevne verím, že to nebude nič vážne :)

pri CT brucha máš presvietené orgány, pretože predtým vypiješ, alebo ti pichnú kontrastnú látku - tam kde je problém, to miesto začne svetielkovať a to sa už rádiológovi zobrazí na PC

kikarika1

majros

prečo ťa lekárka pri tvojich vážnych ťažkostiach neodporučila na CT brucha?

nechápem na čo tí lekári vlastne čakajú? dožaduj sa CT brucha a budeš si istý na 100% čo ti je...na pankreas si daj bacha - je to tichý zabiják (čo ti neprajem)

nech je všetko ok, držím palce!