Ma to este zmysel?

Príspevok v téme: Ma to este zmysel?
Asu

s mojim priatelom som uz dva roky a mame taky problem ohladom cigariet....vedela som od zaciatku,ze fajci a nevadilo mi to....ale vtedy fajcil pomenej...teraz fajci moc aj doktor mu odporucil aby prestal ale skoda reci.vzdy sa ohladom toho pohadame...ked sa chcem o tom rozpravat,tak hned sme v sebe a coraz viacej to graduje...neviem co mam robit lebo nechcem aby si nicil zdravie a on to nevidi,ze mu chcem pomoct...tato tema je pre neho uzavreta...co mam robit? mna to uz nici....vztah mame pekny len keby nebol tento problem...

genova

a este k tomu vsetkemu ked pridem na sk tak znami mi zacnu hovorit jak je tam tazko zit ze tie peniaze co dostanu sotva s tym nejak preziju.kamaratka polhodiny hovorila o tom ze dokonca si nedovolila uz 5mesiacov nic kupit na seba vsetko dava na stravu zaplati byt a pre syna atd ja si hovorim tak to je sila chudak zena a zrazu ona nebude ti vadit ked si zafajcim,ze...v tom momente ta polhodina bedakania zmizla s mojej hlavy...Tak ked ty mas peniaze na cigi tak dovidopo....

genova

Nina jest a pit vodu musime a s tym ja nikoho neohrozujem a neobmedzujem ale fajcenie sa nema a s fajcenim ohrozuje clovek druheho a tiez je to sebeckost voci druhym.Jak ked niekto fajci ukazuje ze je mi v pazi jak ty sa citis ze musis dychat ten smrad....Preco?maju uz v zahranici zakazane fajcit v officoch a spolocnych miestnostach este sa mi nestalo ze som prisla do restavracie a by cela bola zadymena.Na slovensku jak keby som chodila do udiarnoch...Nechcem nieco v zlom na teba Asu a manzela.Ale ide o toleranciu tiez pozerat na toho druheho a ja si myslim ak niekoho milujem tak mu neublizujem....

Nina.

Oveľa škodlivejšie je to svinstvo čo dýchame zo vzduchu. A tie potraviny čo konzumujeme - vieš koľko je v nich škodlivýn? Všetky tie choroby a podobne, to je z toho aké je ovzdušie a ako už strava - aj ovocie a zelenina idú dolu vodou.
Dokonca aj voda čo tečie z vodovodov obsahuje mnoho škodlivých látok. To neni o fajčení a cigaretách, to je o tom aká je doba, že príroda je v ,,kríze´´ , tie mobily aj internet a tak podobne to tiež neprospieva zdraviu.
Nerieš to, že fajčí, zbytočne si tým kazíš vzťah - zabiť ho môže hocičo iné, okrem toho každý lekár vždy povie každému pacientovi, že by mal prestať fajčiť. Takže sa nestresuj. Nátlakom aj tak nič nevyriešiš, len sa budete zbytočne hádať. On prestane jedine keď sám bude chcieť.

Sejla

Tak vačšina fajčiarov aspoň chce prestať a nejde im to, ale ten tvoj zjavne ani nechce. Zvláštne že začal viac, počas vzťahu s tebou, nezakazuješ mu to až príliž a nevyhadzuješ na oči? By to mohlo mať opačný efekt. No ale stále je nutné, aby chcel prestať hlavne on. Odvykacích spôsobov je celá kopa, poradiť vedia rôzne centrá, lekári, internet atd, sú náplaste, žuvačky, elektronické cigarety a rôzne psychologické triky. Je to len na ňom. Určite to nepojde zo dňa na deň, ale jedine postupným znižovaním počtu cigariet... Ja som prestala fajčiť tabak, prešla som na elektronické a obmedzovala som práve tie. Nefajčila som však priveľa.

genova

Pises ze mate pekny vztah povedz mu ze ty by si prenho vse spravila ale tiez mozes povedat ze jeho fajcenie ohrozuje teba a tiez keby si bola tehotna ohrozuje plod.

genova

ahoj teraz som sa dostala k casopisu ktory pise toto...Svetova zdravotnicka organizacia WHO odhaduje ze ak bude tento trend pokracovat do roku 2030 sa pocet obeti vysplha az na 8 milionov rocne.Obetami fajcenia nie su len fajciari ale aj 600 000 nefajciarov hlavne zeny a deti,ktori rocne zomru na nasledky pasivneho fajcenie ako pozostali ktori tpia citovo i financne .pise tam toho vela ale mozes spocitat kolko stoji jeho fajcenie a pekne mu to ukazat na papieri a povedat ze by ste si to mohli pekne za tie peniaze uzit dovolenku abo co ja viem vam treba...Ono je pravda ze najviac moja zlata si ohrozovana to co dychas ty.Ja som toho dokaz moj otec fajcil na den 60 bez prestavky ale prisla raz jedna dohoda a on z dna na den prestal a onom by ti kazdy s okolia povedal ze tento clovek nikdy.Ja ako dieta som to dychala a mam problemi s usami stracam sluch som uz po operaciach,a alergie a tak.Ked som bola v case v nemocnice boli tam pacienti ktory do poslednej dobi fajcili bola tam aj jedna spevacka po operke uz nemohla rozpravat bo mala rakovinu hltana a dalsi bol tam jeden rom bolo mi ho velmi luto lebo pred operaciou spieval tak krasne a po uz ho nik nerozumel len ukazoval tiez hltan...Netlac velmi nanho sem tam mu nieco povedz abo casopis nechaj na stole ktory otom rozobera.To co som tu pisala nepisem aby si stoho dostala depresie ale aby si si uvedomila ze co vsetko to ohrozuje.Mne stacilo vidiet tych ludi v nemocnici.Ked clovek zacne byt chory vtedy povie preco ma Boh tresta?ale tu sa sam clovek tresta neposluchanim.

Anci

Ked ani na lekara neda, to nie je bohvieco. Zdravie je predsa prvorade. Aby skoncil, musi chciet v prvom rade on sam. Ked je zataty, tazko mu pomoct. Je smutne, ze sa takto sprava. Mne velmi nenapada riesenie. A ked s tebou o tom nechce ani len hovorit, hned sa hadate a nema snahu prestat, tak asi tazko ho prinutis, aby zacal fajcit nizsie spominane cigarety a este aj vydrzal, ked su take slabe.

Sixx

To je problém, že máš závislého priateľa. Poraď mu nech začne fajčiť Black Devil cigarety...môjmu kamošovi to pomohlo. Pointa je v tom, že kúpi za cca 3,50 pakel, tie cigarety nemajú chuť a sú extra slabé...takto keby to ťahal týždeň tak asi by prestal...ale musí mať k...va pevnú vôľu. Kamošovi sa normálne znechutili cigarety.