Viacgeneračné bývanie, porazí ma!

Príspevok v téme: Viacgeneračné bývanie, porazí ma!
aegon

ahojte, keďže nové bývanie je finančné nedostupné, pre ceny v hlavnom meste, kde bývame, tak prerábame spolu so snúbencom byt (3-izbový), v ktorom budeme bývať s babkou snúbenca(80-ročnou).
Babka je málo mobilná - má problém s chôdzou, ale po byte sa ešte čo to "prešúla". Na jednej strane sa dá s ňou normálne vychádzať, ale na druhej strane mi idú na nervy jej kontrolné otázky: kde ste boli? kam idete? kedy prídete? čo ste jedli? najedzte sa. prečo svietite? prečo vysávate? (míňa sa elektrina) ... proste reči typické pre starých ľudí...
Ako to mám prežiť, ako sa obrniť? Iné východisko nemáme... nakoľko nás tlačia financie. Takže buď to nejak prežijeme alebo pôjdeme pod most... Prosím poraďte!

drozofila

Mali by ste byt babke vdacni. Pre stareho cloveka je taka zmena strasna. Ak nie je naozaj odkazany na starostlivost, tak velmi trpi stratou sukromia a zmenami - u seba doma.
Moj dom, moj hrad.

Prezyvka55

No tak ked sa uz idete na babke prizivovat tak znasajte jej otazky alebo chodte do vlastneho. Chapem ze je to urcite otravne ale tak nikto vam nekaze tam na nej parazitovat, mozte zobrat hypo.

emalea

plný súhlas s Peggy23 + odpoveď pre asipako....mýliš sa ...áno, byt sme museli vrátiť, žiadne odkupovanie sa nekonalo!!, neviem ako v iných mestách, ale naše mesto má vyčlenených asi 7 činžiakových blokov, ktoré vlastní mesto a v žiadnom prípade ich nemožno odkúpiť...asi tak...

Peggy23

Druhy by bol rad, že ma kde byvat.Kolko je nezamestanych s detmi, čo nič nevlastnia.
Pekne sa o ňu staraj, všetko dobre aj zle sa ti raz vrati. Ber ju ako svoju babku a uvidiš, že to bude lepšie, zmeň svoj postoj k nej, ber to tak že ma o Vas zaujem, nie že sa o Vas stara.

zewa

Ani nevies, ako ti rozumiem.
Ale kedze byvate spolu jednoducho na otazky kedy pridete musis odpovedat. A povedat to kam idete vas tiez nemusi stat vela sil. Babke nemozes vziat kompetenciu platit inkaso. Ona to robi pre vas, tak jej to dovol a ty zato na oplatku nakup, aby mala co jest. Ked cloveku zoberies moznost byt uzitocnym, zomrie.
S manzelom chodievajte casto na prechadzky. Aby ste boli spolu sami. Alebo obcas pozri nejaky zlavovy portal na vikendove pobyty.
Hlavne sa nesustreduj na to, ze ked babky nebude, budete mat pokoj. Zi pre dnesok.

strangerka

To by porazilo aj mňa.:) Iná generácia, iné potreby a záujmy. Vždy to bolo ťažké. Už len s rodičmi má človek problém že je neustále kritizovaný lebo už oni všetko inak vnímajú.

asipako

emalea, ale onen 2-izbovy statny byt sa po smrti vasho dedka nevratil Norodnemu vyboru (miestnemu uradu)? Zostal vam - takze ste ziskali 2-izbovy byt (odkupili ste si ho od mesta za par eur). Mylim sa ?

Lulu2011

emalea - tak, ja som vyrastala s dedkom, tiez mam sucit s takymi, bol to moj najlepsi dedko na svete! mala som ho radsej ako vlastnu mamu :(

emalea

nečítala som všetky príspevky, ale ja som toto zažila so svojím 85ročným dedkom...bol mobilný, čiperný až-až!! poskytol nám /mne aj môjmu mužovi/bývanie vo svojom vtedy ŠTÁTNOM /rozumej mestskom byte/, čiže žiadny profit som z toho nemala ako /prepáč aegon/ Ty so snúbencom!!t.j. byt som nemohla po jeho smtri v žiadnom prípade speňažiť ani prenajať!!
tiež bolo nekonečne veľa otázok:kam idete, kedy prídete, prečo svietite...mala som vtedy 25 rokov a som na seba pyšná, že som ho s láskou v spoločnej domácnosti doopatrovala /žil s nami asi 1 rok/
P.S.: byt bol malý 2-izbový, čiže o nejakom súkromí nás ako mladomanželov sa hovoriť vôbec nedalo!!!
O babku sa starajte s láskou...aj vy budete raz starí....