Bojím sa, že nezvládnem tehotenstvo

Príspevok v téme: Bojím sa, že nezvládnem tehotenstvo
plná obavov

Ahojte, ešte nie som ani tehotná a už sa obávam, že tehotenstvo nezvládnem...mám totiž obsedantnú neurózu, OCD a momentálne som začala užívať lieky, kvôli čomu sme tehotenstvo s manželom museli odložiť, čo mi bolo veľmi ľúto...lieky užívam vyše mesiaca (5 týždňov), cítila som sa už celkom fajn a myslela som si, že sa to pohlo tým správnym smerom. Ale včera ma prepadla úzkosť a teraz premýšľam nad tým, že ak sa cítim takto precitlivelo počas užívania liekov, ako to zvládnem bez nich, ešte k tomu aj s pocitom, aby som neublížila plodu? Mávam totiž aj obdobia, kedy mám výrazné problémy so spánkom...vtedy mám obrovskú úzkosť z toho, že neviem spávať, čím sa dostanem do bludného kruhu a skončím na liekoch...tie napokon asi o mesiac vysadím a fungujem ďalej (stalo sa mi to asi 4x). Ako ja prežijem tých 9 mesiacoch, keď mi tak strašne bude záležať na tom malinkom, aby bolo v poriadku a budem sa snažiť, aby som úzkostné dni nejako predýchala?

audina

Podla mna bez ohladu na teba teraz len moj subjektivny nazor je, ze ludia s takymito psychickymi poruchami by vobec nemali mat deti ani uvazovat o tom. Su zavisli na liekoch a ked ich prestanu uzivat ich stav sa len zhorsi. Potom niesu schopni zvladat vychovu a starostlivost o ne. A to uz nevravim o stavoch kedy zacnu decka tyrat, bit, zanedbavat alebo ich psychicky terorizovat. Vo svojom okoli vidim, ze mnoho ludi su psych. postihnuti a ich deti tym len trpia. Ako napr. matky hysterky, prehnanym puntickarstvom postihnuti jedinci, manicko-depresivny ludia, a dalsi.
U teba konkretne je aj zvysene riziko, ze ta moze postihnut poporodna depresia a uzkost co vedie zeny casto az k zavrazdeniu svojho dietata. Psych. nestabilni ludia by vobec deti mat nemali, to nech si radsej psa kupia. Taktiez pre niekoho to bude prehnane, ale ja by som povinne nariadila, aby kazdy kto uvazuje nad dietatom podstupil psychol. testy ci je nato dusevne zrely a zdravy. O kolko viac deti by tak bolo usetrenych fyzickemu a psychickemu tyraniu a trapeniu ci zabitiu keby sa toto zaviedlo aj za cenu znizenia porodnosti. Kto by testami nepresiel, ten by bol kastrovany ci muz ci zena. Bez ohladu na vek a rasu.

karolinka122

preco si zacala uzivat znova lieky, bolo to na nevydrzanie?citis sa pri liekoch lepsie? robis tragediu z toho, ze ta prepadla vcera jedna uzkost...nic sa nedeje, ta prepada kadekoho, netreba sa tym nechat deptat a premyslat nad tym, ak je teda tvoj celozivotny sen mat deti, tak sa vykasli na lieky aj tak ich beries hala bala ako pises, takze je to nanic taka liecba a maj tie deti, mozno tie lieky nebudes ani potrebovat nakoniec a ak budes mysliet ze ano, vzdy sa daju predpisat aj tehotnym , co je ale dost blbe porodit zavislaka maleho, nech si vravi kto chce co chce, vsetko co prijmes do tela, prijme aj dieta, vratane tvojich nalad...drzim palce.

Lulu2011

hlavne sa neboj, ked pojdes najblizsie za psychiatrom, tak mu povedz, ze mas v plane otehotniet, ci znizite davky, alebo ako...ale fakt tehu sa neboj, je nas strasne vela mamiciek z uzkostkynmi poruchami :)

plná obavov

áno, mám Asentru...čítala som aj o užívaní AD počas tehotenstva...dúfam, že sa tomu vyhnem...a ak nie, nech sa stane, čo sa má