Nechám si so sebou "zametávať"

Príspevok v téme: Nechám si so sebou "zametávať"
strangerka

Tiež máte ten problém? Máte pocit, že každý znamená niečo viac ako vy. Aj keď viete že je to blbosť, predsa sa pred každým ponižujete a občas menujete svoje chyby. V pohode sa rozplačete pred ostatnými, neviete udržať negatívne emócie zo seba na uzde. Aj keď vidíte, že niekto sa k vám správa priam hnusne, tak predsa sa nebránite. Nadovšetko sa bojíte, či nespravíte nejaký trapas. Záleží vám na tom, aby vás každý ľúbil, aj keď to je blbosť lebo na svete nie je nikto taký kto by bol sympatický každému. Čím to celé je?

Maoam

Mne to cele pripada tak, ze si sa prisla najmä nechat polutovat a najst seberovnych, rozumej ludi s rovnakym problemom, aby si sa v tom necitila tak sama.
Na jednej strane ta to stve, ake mas problemy, na strane druhej zuris a impulzivne stekas, akonahle ti niekto da vecnu a dobre mienenu radu.
Este si nedospela do bodu, do zrelosti, kedy by si bola schopna vydrzat nastavenie zrkadla.
Nevadi. Na to tiez treba cas a to niektorym ludom trva aj roky, niektorym cely ich zivot.
Co z tvojich prispevkov vidim ja osobne, je fakt, ze jednym z tvojich najväcsich problemov je tvoja vztahovacnost. A tou si strasne vela problemov robis, ci vyrabas sama. Vlastne si sama sebe stojis v ceste.

A na zaver: nikto na tomto svete nie je perfektny, dokonaly, bez chyby. Kazdy je na istom leveli, kazdy ma nejake danosti, schopnosti, talenty, kazdy ma svoje silne aj slabe stranky.

Ty, aj ti ostatni.

Aj ti, ktori ti tu pisu.

Nie je vobec hanba ani problem padnut, ci urobit chybu. Dolezite je, co s tym urobime, co sa naucime a co zmenime.

Vsetko je v tvojich rukach.

Z vlastnej skusenosti ti odporucam, miernit tvoju impulzivitu a pokusit sa, ked najdes cas a chut, skludnit sa a precitat si tie prispevky este raz a zamysliet sa nad nimi.
Mozno sa na ne po case pozries z ineho uhla a nieco si z nich vezmes.

A mozno raz skutocne budes stat o rady. O rady ludi, ktori sa mozno borili s rovnakymi problemami, ake mas ty.

Sejla

Strangerka, už som ti nechcela písať, ale vidím že to tu graduje a nie som jediná, na koho si sa urazila. Vysvetli mi jednu vec: ako ťa môže uraziť niekto, kto ťa ani nepozná, cez internetové fórum?? Ako si to môžeš brať osobne? Veď tu len každý vyjadril svoj subjektívny názor na správanie, ktoré si opísala. Nie na teba v tvojom jadre bytia, ale len okomentovali tvoje aktuálne správanie. Tým neurazili TEBA, tým urazili správanie, ktorým sa urážaš ty sama. Sama sa ponizuješ, ako píšeš, takže toto správanie ti nikto, kto má s tebou dobré úmysli, nebude chváliť. Podľa tých vzťahovačných reakcií v tejto téme, sa domnievam, že v reálnom živote ťa tiež nie každý tak uráža, ako si myslíš. Iba ty si všetko interpretuješ ako útok na teba, pričom by si mnoho názorov od ľudí mohla prijať skor ako príležitosť niekam sa posunúť. To nie je o tom, že by si bola hlúpa, či neschopná, či škaredá a nikto ťa nemá rád, to je o tom, že nevieš, ako svoj potenciál správne využiť v tvoj prospech. Máš veľmi zle vybudované modely myslenia a to sa proste opravuje trochu zdĺhavejšie. Môžeš ma zase poslať do zadku, prosím... Ja sa ale nedokážem len tak uraziť a žije sa mi fajn..

Sixx

Ale Strangerka, stresy ti nijak nepomôžu len ťa pohlcujú...sama to dobre vieš. Každý sa bojí zlyhaní, ale bez nich sa proste nedá posunúť vyššie. Tak to už v živote chodí...

zewa

Este raz. Ked si sem napisala, co si cakala? Ze nikto nezareaguje? Ci ako?
A ty ma poznas, ked tak reagujes? :)
Nikto ti sem nenapisal so zlym umyslom kopnut si. Nechapem, co ti na tych prispevkoch vadi. Vypis zo vsetkych konkretne vety, co ti pripadaju ako kopanie. A mozeme sa o tom porozpravat.

strangerka

A ty vieš prijímať kritiku? keby si vedela tak inak reaguješ a nie takto...takže o tom toľko a svoje "múdrosti" si vypisuj sebe do diárika. Nepoznáš ma. Mňa nikto v živote nechlácholil.

zewa

Sama sa tak prezentujes :)
Nauc sa prijimat kritiku, lebo len ta ta moze posunut dalej. Chlacholenie este nikdy nikoho z problemov nevytiahlo.