Ureaplazma a davkovanie azatrilu v tehotenstve

Príspevok v téme: Ureaplazma a davkovanie azatrilu v tehotenstve
rosinka19

ahoj, chcela by som sa opýtať, bola mi diagnostikovaná ureaplazma a som v 20tt mám predpísaný azatril a má sa preliečiť aj partner. mám predpísanú jednu krabičku kde je 6 tbl a užívať 1x za 24 hodin po dobu 3 dni. ja som to pochopila že 1tbl za 24 hodin aj ja aj partner. ale na krabičke je napísané 2tbl každých 24 hodín. tak teraz neviem :-O užíval to tu niekto v podobnej situácií? aké býva dávkovanie? prosím o skorú odpoveď. lekár už neordinuje nemôžem mu teraz zavolať.

matway

Doktor vám to vysvetlil správne, to riziko tam je. Má vás pod dohľadom, tak potom už len skoré uzdravenie...

rosinka19

ďakujem za odpoveď. lekár povedal, že ochorenie môže spôsobiť potrat alebo aj predčasný pôrod, takže liečba je nevyhnutná. bolo mi povedané, že tieto antibiotiká sa počas tehotenstva užívať môžu.

matway

Liek sa obvykle užíva v dávke 2-4 tbl 1x denne v pravidelných 24 hodinových odstupoch. Tbl sa užívajú hodinu pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle, vždy v celku a zapijú sa dostatočným množstvom tekutiny. Bežná dĺžka liečby je 3-5 dní. Je potrebné zaistiť dostatočné množstvo tekutín. V priebehu liečby nepiť alkohol, minimalizovať fyzickú záťaž. Doktor to mal pravdepodobne pre oboch na tri dni. Po vybratí je nutné opätovné vyšetrenie moču. Čo ma však zarazilo je fakt, že ste v 20 tt!?! Pokiaľ to nie je nutné, ja by som neriskoval.