Po vypití kávy strašne krče

Príspevok v téme: Po vypití kávy strašne krče
Kubec999

Viete mi poradiť čím by to mohlo byť, ked si dam kávu tak mam potom v bruchu strašne krče. S čím by to mohlo suvisieť? Kedysi som pil 2 kavy denne a nerobilo mi to problem a teraz toto. Mohlo by to byť tým že mam vela kyseliny v žaludku? Dosť často mam žaludočne tažkosti aj bez toho aby som vypil kávu, tak uvažujem že by to s tym mohlo suvisieť.

RNG

Privela kyseliny v zaludku je lekarmi sireny mytus.
Bolest zaludka nemoze byt od kyselin, lebo proti nim je velmi dobre chraneny zaludocnym mazom. Ale moze byt z nedostatku kyselin, ked sa po rozriedeni mikroby neznicia prilis slabou kyselinou, ale sa rozmnozia a ich vylucky sposobia zapal zaludka.
Ale nemyslim si ze tento pripad je to. Je to asi bezna histaminova reakcia, tj alergicka reakcia, na co pomoze enzym Daosin, alebo sa vyhybat necerstvym a kvasenym jedlam a niektorym potravinam ,co vyvolaju a podporuju histaminovu reakciu

Kubec999

beriem probiotika, ale neviem či s tymto enzymi pomôžu...skôr by som potreboval znižiť tu kyselinu v žaludku

Blondula

ja som si to tiez vsimla pri piti instantnych kav a tiez pitie kavy s mliekom.takze u mna jedine zalievana smetova :P

Ivka 1

Káva s mliekom škodí menej na žalúdok ale ak aj mlieko robí ťažkosti, potom už neostáva nič iné, len kávu nahradiť ak je potrebné iným energetickým zdrojom . V každom prípade bude potrebné dať do poriadku žalúdok. Veľmi potrebné je doplniť enzýmy.

Ivka 1

Presne tak , káva zvyšuje množstvo žaludočnej šťavy , dráždi tráviace ústrojenstvo. Pijete ju s mliekom alebo bez ?