Možem dostat schizofreniu?

Príspevok v téme: Možem dostat schizofreniu?
Malenka

Dobrý den.Mám 16 rokov a asi pred 6 mesiacmi som užila marihuanu vraj zmiešanu s pikom..pretože aj účinky boli silne..haluciancie a podobne..no predtým som mala marihuanu asi 10 krát.No po tom zážitku s popikovanou marihuanou som absolutne prestala s drogami!No asi po dvoch mesiacoch po tej marihuane sa mi v škole účinok akoby vrtátil..pocity neskutočna,vzdialena som sa citila,niečo ako derealizacia.Mám to už 6 mesiacov a niečo ako panická porucha..u psychiatroch som bola u dvoch..ale no comment..teraz´si hladam dalšieho,ale chcem sa ubezbečiť že nemožem dostat schozofreniu,viem,že príznaky sa ojavuju vraj už odmalička,ale predsa len či by to z tej marihuany nemohlo byť.Proste sa bojím,že z ničoho nč začnem počuť hlasy,halucinacie a podobne..je to možné? Pretože momentalne som neliečená beriem iba prirodne antidepresiva,meditujem a tak..snažim sa dostat aj z tej derealizacie sama.

Trápny

Ahoj Malenka, áno myslím si, že to máš z marihuany. Ja som prežil niečo podobné, tiež v 16. Tiež som fajčil nejakú zmiešanú marihuanu. Aj keď to s tým pervitínom je hlúposť si myslím. No nebudem hovoriť, keď neviem. Teraz mám 21 a mám po živote, od 16 nežijem. Keby som to mohol vrátiť späť, nikdy by som nefajčil marihuanu. Môžem ťa potešiť o tú schyzofréniu sa nemusíš báť. Je pravda, že môže ju dostať hocikto. Ale ten kto ju dostane väčšinou o tom nevie, vidia to na ňom ostatný. Ja som mal ten istý problém, stále som sa pýtal psychiatričky čo keď ju dostanem a dokola. Po 3 rokoch ma to prestalo baviť. A neviem či by som nebol radšej keby ju mám. Ale to nepochopíš. Hlavne sa daj čím skôr dokopy. Sama si pomôžeš najlepšie. Chce to pevnú vôľu a pozitívny prístup ku všetkému.

anonymm

Z marihuany takéto stavy určite nemáŠ, skôr by som chybu hľadala v tom piku aj keď taktiež som o tejto kombinácii ešte nepočula.
Užitia pervitínu zväčša súvisia s pocitmi úzkosti, strachu, paranoje alebo paniky, prípadne sa môžu objaviť halucinácie alebo poruchy myslenia. A pokiaľ viem je nebezpečné kombinovať ho s inýmy drogami.

redka

schizofreniu moze dostat ktokolvek a kedykolvek... najzranitelnejsie byvaju prave obdobia puberty, dospievania, u niekoho to spusti nestastna laska, u dalsieho pretazenie napriklad pri studiu na VS, u dalsieho napriklad aj tie drogy... a nemusi sa to vobec prejavovat uz v detstve...

doubledog

asi tazko ta niekto uisti, vyvoj nejakej dusevnej poruchy sa dost zle da predvidat.
btw. marihuana s pikom, o takom niecom som este nepocul, moc tomu ani neverim. aj ked, mozno nejaka nova blazniva moda.