Stres, úzkosť, strach zo smrti

Príspevok v téme: Stres, úzkosť, strach zo smrti
sukubus

zdravím.. píšem sem lebo už neviem čo mám robiť som zúfalá. pred asi mesiacom sa mi to stalo 1x, dostala som sa do asi takéhoto stavu: pocit na odpadnutie, slabosť celého tela, pocity na zvracanie, tlak na hrudi a dostala som hrozný strach že dostanem infarkt a zomriem. išla som na pohotovosť, lekár mi spravil všetky možné vyšetrenia, výsledky dopadli dobre, povedal že to je problém psychiky. dal mi xanax 0,25mg a magnézium. odkedy to beriem už nemám také strašné stavy, ale nechcem brať lieky je to hrozné svinstvo viem že sú návykové atď, momentálne už beriem len 1 tabletu denne lebo viac nechcem ale nie je mi dobre stále mám pocit že zomriem na infarkt no už to nie je taký panický strach akoby ale také niečo miernejšie, no stále to je, už nežijem taký pohodový život ako som mala predtým, som stále v napätí a strachu každú minútu. aj keď robím niečo alebo som s ľuďmi stále na to myslím aj keď sa neviem ako veľmi snažím. je to príšerné takto žiť.. prosím poraďťe čo by ste robili vy alebo ak ste sa s niečím podobným stretli ako ste sa z toho dostali.. (ešte beriem také bylinné kvapky, nie od doktora, bola som u jedného špecialistu, zistil mi "emočné napätie" na srdci.) ďakujem.

Tomas12345

( zivota a nebude len praca, dom, nakupy, upratovanie......)

Neviem co k tomuto mam dodat, azda len tolko ze bud rada ze daku robotu mas lebo kopu ludi ziadnu robotu si ani nevie najst, nehovoriac o tom ze kopu ludi je chorych a pracovat ani nevladze, veru radsej by pracovali nez chori pomali umierali .

K tomu domu by som dodal len tolko ze zakial ma clovek dakde byvat , tak treba kaslat uplne na to ci sa daco kazi v dome alebo nie. Horsie by bolo kebyze clovek zije pod holym nebom to by boli uz fakt problemy

K tej praci, ako casto pracujes ? Vsak azda aspon cez vikendy mas volno nie ?

coterazzaret

Ide o to, ze to neni len o babke...vela veci sa kazi, zijeme v starom dome, vzdy mame problem s plesnou, vsetko sa kazi, mame pracu vsetci, lenze vzdy ked si povieme, ze napr. z tohto si kupime tablet, niečo sa pokazi a peniaze treba dat inde, minule nam zacal horiet kabel v dome, keby sme sa nezobudili na divny zvuk, uz by sme tu mozno neboli...
praskaju nam žiarovky, odchadzaju el. pristroje, vela veci, ktore kupime treba reklamovat...tesili sme sa na Vianoce, ze si ich trosku uzijeme..to stalo sa toto..babka je v nemocnici, nevieme co s nou, dve mačky nam zdochli, dve su chore, pes ma rakovinu...pripadam si ako stratena vo vlastnom svete...ako sa mam tesit zo zivota ??? Ako si mam povedat, ze vsetko bude dobre ???? Brat robo vkuse nočne, je vyčerpany, mamka sama vsetko nevladze a ja som tak strasne chcela zacat novy život, ze odidem do najmu a konecne sa budem tesit zo zivota a nebude len praca, dom, nakupy, upratovanie......

Tomas12345

Sally predpokladam z vasej reakcie, ze ste veriaca , som kazdopadne rad a tesim sa ze ste nasli radost a pokoj vo vasom zivote :)

Tomas12345

Ano medikamentus tak ako hovoris, netreba sa tymto trapit a netreba dovolit aby tieto myslienky nad tebou ziskali prevahu .

medikamentus

niet, co dodat, Tomas.
Mozno len to, ze kazdemu sa raz TO NIECO stane. Zaoberat sa tym dopredu je nezmysel. Fakt je, ze v noci hnusne myslienky prerastaju cez hlavu. V noci sa vobec vsetko horsie znasa.

Tomas12345

Cotazaret chapem tvoje strachy aj to s tvojou babkou lenze babka uz mala svoje roky a bolo preto pravdepodobne ze ju postihne nejaka choroba ktora ju priputa na lôžko. Co sa tyka tvojej mamy a tvojho brata tak oni zrejme nemaju na to este vek a diagnozy aby si sa o nich musela strachovat ze sa im daco stane ci azda ano ?

A navyse aj ked sa budes o nich strachovat aj tak tým nic nezmenis. Co sa ma stat sa aj stane a to ze na to budes mysliet tak tym to nijako neodvratis, jedine si akurat tak vyvolas stresy. Je to podobne ako keby som sa teraz bal ze zem zasiahne velky meteorit, tak aj tak to neovplyvnim a iba sa tym budem zbytocne trapit, preto je najlepsie to neriesit a zit si svoj zivot.

Navyse aj ked ludia zomru, to predsa este neznamena ze zmiznu naveky, ba naopak, existuje nebo a desatisíce svedectiev ludi ktori ho zazili sú toho dôkazom, ja som presvedceny aj ze Boh existuje a že raz vsetci dobrí ludia sa tam hore raz stretnú. Je vela vecí medzi nebom a zemou, no kazdopadne tiez som riesil podobne problemy nez ty. V noci som plakal lebo som rozmyslal o smrti , desila ma ta predstava ze po smrti nic nie je , takisto ma aj desila predstava ze by sa mojím blizkym daco stalo. Nebolo lahke sa tychto obav zbavit, no velmi mi pomohla v tomto smere nabozenska viera, zbavila ma z velkej casti strachu zo smrti a dala nádej v to že smrtou sa zivot nekončí. Tiež mi pomohla cinnost, najst si kopu koníčkov a veci ktore ta budu bavit a robit ti radost ze pri ich vykonavani budes nimi tak zaneprazdnena a nadsena ze aj zabudnes rozmyslanim o smrti.

V sucasnosti mam v hlave vstiepene to dve moznosti.
a) Ja a moji blízky budeme zit este dlhu dobu
b) Ak aj moji blizky alebo ja dlho zit nebudeme a v kratkom case opustime tento svet, tak verím že sa raz vsetci stretneme v nebi

Mozme popisat aj tu na fore, ale budem rad ak mi aj napises na mail tomas555555@centrum.cz predsa len na forum aj kopukrat zabudnem.

coterazzaret

Ja to nedokazem prekonat, nedokazem sa ist na babku ani pozriet, nezvladnem ju vidiet v takom stave, nemozem jej pomoct, to zufalstvo je hrozne..zacne mi busat srdce, trpnut ruky..tak chcem byt oporou mamke,ale nedokazem to....len sa trapim, plačem, akonahle si na to spomeniem som zufala, chcem vratit čas tak velmi....teraz sa bojim ze budu chori ini moji blizki, ze sa vsetko bude rucat...najhorsie je to večer ked si lahnem,alebo ked sa zobudim v noci..tie vycitky a vecne otazky Prečo ?? Keby a keby....

Jana Lukacova

coterazzaret, mittka: máte v sebe potlačované emócie, ktoré ostávajú neprejavené, preto mávate tieto stavy. Potrebujete im čeliť - prijať ich a prejaviť.... (v prípade záujmu o pomoc ma pokojne kontaktujte)