Ulcerozna kolitida a vyzivove doplnky

Príspevok v téme: Ulcerozna kolitida a vyzivove doplnky
CITROIDORA

Dobry vecer.Chcela by som poradit mam ulceroznu kolitidu(rektosigmoiditidu) liecim sa uz 5 rokov a mam 27.beriem na den 1 salofalk a aj cipok probiotika sa snazim a chcela by som este poradit neake vyzivove doplnky moj doktor mi nic nepredpisuje ani nutridrinky ked sa mi troska zhorsi a jedlo do mna neide :-(...a dieta dieta dieta ...ak mi je dobre jem vsetko ak mi je zle vsetko obmedzim a jem len dietne a malo a hned ide vaha dole :-(...prejavy pri zhorseni :castejsia stolica stiahnuty zaludok slabost v bruchu nezvracam teploty nemam ale ma naduva hucanie po bruchu.Poradte mi nieco vyzivne este popri tejto chorobe zeleny jacmen? alebo nieco podobne co mozem ?DAKUJEM RNG

RNG

Rozne zeleninove cukry, co nevieme stravit a pre to nas naduvaju v crevach sa daju stravit pouzitim enzymu alpha galactosidase, v davkach okolo 1500 GALU. Pomaha aj pri strukovinach.
Ale aj mapriek najl;epsej strave mame podla nazorov coraz viac lekarov nedostatocny prijem roznych potrebnych latok, najma pre to, ze mame obmedzenu stravu a polia intenzivne obhodpodarovane starocia su vyrabovane a niektore mineraly. Preto odporucam doplnovat tieto:
Selen, zinok jod, vitaminy C E D-3 K-2, mikrovlakniny a probiotika a cistit si cievy aspon raz tyzdenne polievkovou lyzicou cisteho lecitinu(prasok alebo granulat)
Odporucene denne davky z roku 1948, ktorych sa lekari tak spiatocnicky a tvrdohlavo dosial drzia boli uz davno dokazane ako nedostatocne, zialbohu organizovana medicina o tom nechce ani pocut, lebo to by znamenalo viac zdravych ludi tj menej platiacich pacientov.

aan

Ja tiež trpím ulc.kol, zistili mi ju pred rokom. Nie som odborník a ani ňou netrpím dlho, no možno pár vecí by ti pomohlo. Pred mesiacom mi zistili málo železa a pohrozili mi infuzkami a vtedy som sa rozhodla zmeniť celú moju stravu. Každé ráno čaj.lyžičku konopného oleja nalačno, začala som s prírodným probiotikom tibi, probiotika 1-2 denne, alimax (hlavne ako prevencia pred ochorením keďže niektoré antibiotiká ma dokážu úplne rozbiť) a namiesto umelých vitamínov sme sa s našimi rozhodli prijímať väčšinu vitamínov z čerstvého ovocia a zeleniny. No keďže mne šupky a surová zelenina nerobia najlepšie, zainvestovali sme do kvalitného odšťavovača a po pár dňoch som sa cítila omnoho lepšie, tiež som vyradila všetky sladkosti lebo to nie je nič len cukor a stužené tuky radšej lyžičku medu alebo tahini, vyhodila som bielu múku a nahradila ju špaldovou a taktiež som vyhodila väčšinu výrobkov z kravského mlieka a nahradila ho sójovým no niekedy bezlaktozovym keďže sójové podľa mňa nechutí najlepšie. Mäsa sa momentálne vzdať nemienim kedze som dosť chudá, ale ryby jedávam tak dva razy do týždňa. Odporúčam prečítať si knihu Moderná makrobiotika, nedržím sa mnohých vecí ale v mnohom mi to pomohlo :) podla mňa najlepší liek je prevencia :)

CITROIDORA

RNG mne neide o peniaze ze chcem nieco lacnejsie mne ide o moje zdravie aby som bola fit :D mohol by si mi na emal napisat presnejsie nazvy konkretny vyrobok vlakninu,enzymi,ako sa stravovat ak mas v tom prehlad sama si neviem co mam vybrat

CITROIDORA

Takze je bezpecne nakupovat cez take internetove obchody.minule davali reportaz ze tie vyrobky mozu obsahovat uplne ine latky ze netreba objednavat tak ja len koli tomu ze nechcem si uskodit :D
a na internete som nasla tuto rozpustnu vlakninu moze byt dobra?-odkaz odstránený-

RNG

Citoidora, musim ti trochu otvorit oci. Slovensko je rozlohou a obyvatelstvom len 0.1% sveta a tak sa nazdavat, ze tam dostanes vseto najlepsdie, najuvcinnejsie a najlacnejsdie je znacne naivne. Dnes v globalnom svete vsetci nakupuju tam, kde je to lacnejsie a kvalitnejsie. Aj tie "kamenne" obchody na Slovensku , ktorym tak doverujes.
Az na to, ze maju podstatne nizsi vyber a podstatne vyssie ceny.

CITROIDORA

Obnovujem teemu pisete rady ale nie konkretne nazvy vyrobku co presne treba braz na ulceroznu kolitidu... a nechcem objednavat cez zahranicne internetove obchody nedoverujem a radte mi co kupim v lekarni a zdravej vyzive na Slovenku konkretne nazvy vyrobkov vlakniny,enzymov ako nahradit pecivo hladam rady konkretne dakujem za rady alebo piste na email citroidora@azet.sk

fitMonka

Na posilnenie crevnej flory a celkoveho zdravia je uzastne AC11, co to je a mnoho studii si mozes pozret na tejto stranke, je to jedina vec s jeho obsahom u nas... Ma mnoho zdravotnych benefitov.
-odkaz odstránený-
Okrem toho obsahuje aj probiotika a vela antioxidantov

richardkruspe

tie rady ohľadom stravy čo tu ľudia píšu ber s rezervou. zaklad je vylúčiť hlavne mlieko a mliečne výrobky kôli kazeinu a laktoze a tiež všetko čo obsahuje lepok. hlavne obilie ale aj ine veci kde ako salami a tak kde je obsiahnuta muka atd. teda tiež je v tom lepok. kukni si niečo o gaps diete alebo scd. nie je to to iste síce často sa píše že ano. sú o tom aj knihy. inak kukni si niečo o transplantácii črevnej mikroflory. ja na to chcem ísť len si zhánam darcu. inak dobre je tibi mliečna huba ale používať kozie alebo ovčie mlieko. tam nieje kazein a tibi sa živí laktozou tak tej sa tiež nemusíš bať. je to dobrý sposob ako telu dodaš probiotika. a ešte bulharske jogurty. dá sa kupiť na nete kultura na ich vyrobu, jogurtovať a možeš začať. ale tiež tam používaj iba ovšie alebo kozie mlieko a nie kravske.