Ja a bratranec z druhého?

Príspevok v téme: Ja a bratranec z druhého?
tachechos

Ahojte! Mám jeden menší problém. Tak trošku viac som sa spoznala s bratrancom z druhého kolena, tak dáko si veľmi dobre rozumieme a tak dáko som z toho v pomykove. Mne teda akože nevadí randiť so vzdialenou rodinou, skôr je to v tom, že priateľa mám už cez polrok a nikdy som žiadneho iného chalana neriešila, keď som mala jeho. Predsalen, som sa s ním cítila naozaj perfektne. Ale teraz toto? Nestalo sa mi toto ešte a neviem vôbec ako mám reagovať, náš vzťah s priateľom bol perfektný, ikeď si viem predstaviť byť vo vzťahu šťastnejšia a teraz som sa spoznala s bratrancom z druhého kolena, s ktorým mi je fakt super. Neviem, či ma priťahuje len preto, že je to pre mňa niečo "zakázané" keďže sme rodina alebo by som mala ísť predsalen za tým. Viete mi niekto povedať svoj názor alebo poradiť? Ďakujem a ešte pekný dník :)

donMarco

Bratranci a sesternice by sa mali stretavat co najcastejsie lebo ak sa stretnu po viacerych rokoch v case dospievania alebo v dospelosti mozu byt zaskoceni svojou krasou a buchnut sa do seba ako jeden moj kamos sa stretol so svojou sesternicou a bratrancou z neviem akeho kolena a zabuchol sa do nej. Bol cely bez seba aku ma v rodine peknu sesternicku a nevedel o tom. Pritom bola o par rokov starsia od neho. Preto by sa mali taki stretavat co najviac aby sa brali ako rodina a pristupovali tak k sebe nie ako nejaki cudzi ludia co sa vidia raz za cas. Jemu to tiez trvalo urcitu dobu ked si uvedomil ze zo sesternicou nemoze mat normalny vztah. Radsej sa odstahoval do zahranicia aby zabudol.

ollla

Keď so svojím cítiš, že to nie je ono, skús vylepšiť vzťah. Ak to nepôjde, ak cítiš, že to nie je človek, ktorého potrebuješ po svojom boku, tak sa radšej rozíďte. Ale s bratrancom si nezačínaj, predsa ste rodina, ak aj berieme do úvahy, že by ste nemali dieťa, predsa len rodina by toho veľa narozprávala. Znechutili by vám váš vzťah, vás by len unavovalo dookola odolávať tlaku okolia až napokon úplne vyšťavený by ste vzťah ukončili. Ak ľudia chcú byť šťastní, musí im to priať aj okolie. Veď si len všimni, aké sú vz´tahy, keď napríklad matka nadáva na snúbenicu alebo podobne. Narušuje to rodinné vzťahy a nakoniec aj samotný vzťah. S bratrancom sa stretávaj, ale ber ho ako rodinu. Naozaj za tie všetky problémy ti to nestojí. Ja si aj myslím, že už nie si spokojná so svojím súčasným, podvedome hľadáš niekoho iného a pdo cesty ti prišiel bratranec. Ale tak ako prišiel aj odíde a príde niekto nový.

odpovedaaam

mala so znamu ktora chodila so svojim bratrancom tiez vraj z druheho kolena ale bolo to smiesne..cela rodina bola proti nim...nastastie on byval sam tak aspon tam chodili spolu ked chceli sulozit...raz mala podozrenie ze je tehotna..ja ako v tom case jej najblizsia osoba som mala na to tiez nazor ze je to hrozne...ved to je uplne fiasko ze sa buchla do bratranca a vsetkym chcela zalepit oci vraj vsak su vzdialena rodina to nevadi..no az taka vdialena rodina veru neboli..to je cisty INCEST je to smiesne.. bola to strasne velka laska no zaroven to bolo vtipne..nikto im nebol do rozkazu cela ich rodina stala proti nim a hrozila im...ved ja si neviem predstavit ze by mali dieta to by bolo asi nejake postihnute..no budis...rozisli sa uz...cele to bolo chore u nikoho nepochopene... nebud smiesna aj ty ved to je sialene..ved je to preboha tvoja rodina, jedna krv..nevadi ci z prveho ci z piateho kolena..proste je to tvoja rodina to je nepripustne...si chora alebo co? ako nechcem ta urazat ale je to smiesne chore na hlavu trapne zobud sa!

Agnes998

S priatelom si stastna tak s nim ostan, nemozes kazdeho pol roka menit priatela ked ta zaujme niekto iny. A z rodiny to tiez nie je moc dobre, hoci uplne blizka rodina to nie je, ktovie, ako by sa na to pozerala vasa rodina. Radsej ostannte bratranec a sesternica a nezacinajte si viac.

_meno

Ahoj tachechos

Moj nazor: laska je spiritualna vola 'byt v spojeni'. Laska k dietatu, rodicom, kamaratom, priatelom je stale pre mna stale a ten isty koncept lasky. Citime sa dobre s druhou dusou, mame ju radi, radi jej pomahame.

Samozrejme fyzicke prejavy mozu byt rozne - s dietatom sa mazname, priatelov mozme objat, inak sa spravame k muzovi, k zene, k vysokemu, k nizkemu, k chudemu, k tucnemu .. fyzicka uroven je len prejav.

Skor si myslim, ze laska k tvoju bratrancovo je viac fyzicka. Srdce je nastroj, ktory spoznava pravdu - sama v nom citis, ze je nespravne vzplanut tym vztahom ktorym chces ty (k bratrancovi z druh. kolena). Od tejto temy ocakavas, ze niekto druhy schvali to, co sama citis ze je nespravne (zjednodusene - ocakavass ze Bohom dany hriech zmeni iny clovek na vec 'spravnu').

Riesenie : (vysvetlim to na koncepte dobra / zla, neba pekla) - vsetky duse su nesmrtelne a ked nam zomrie telo na zemi, pojdeme do neba / pekla. Otazka je, kedze v pekle su ti, co chu robit druhym zle..mame sa bat pekla, resp. mame 'nechciet ist do pekla'? Teraz sedim a nic nerobim..a zoziera ma myslienka, ze ked budem robit zle tak pojdem do pekla....ale stale sedim a sedim a hnevam sa...a 'nechcem ist do pekla nechcem a nechcem'....ale nic to nemeni, akurat sa vo mne hromadi energia, ktora mi je stale davana...(ludovo sa vravi, ze nic nerobenie ubija viac ako robota)....preto treba obratit svoju pozornost na dobro, dusevnu rovinu:

Nieco sa ti na bratrancovi paci, moze to byt spravanie, vyzor. To sa ale paci tebe, nie on, ale ty si ta duse ktorej sa to paci. Uvediem priklad: pacia sa ti dlhe vlasy: ale pacia sa ti dlhe vlasy na bratrancovi, priatelovi, kamaratoch, znamych, neznamych- na kazdom. Nie je to v podstate on, co sa ti paci - si to ty, co si zistila ze mas rada. Si to ty, ktora sa citi stastne.

Vdaka tejto skusenosti ktoru si nadobudla spoznavas samu seba a zistiujes, ake dobro vo svete chces robit. (Svet sa nedeje, svet tvorime). Kovacovi sa veeelmi paci kovat zelezo, spravat sa k nemi laskavoi, budovat naradie, paci sa mu architektura tych nastrojov, hreje ho pri srdci ked clovek vari v peknom srnci, ked sa dieta vozi na opravenom bicykli...

Mozno si s bratrancom ruzumies napr. v nazore na volny cas - mate obaja radi rafting, hudobne festivaly. Ale ty mas v skutocnosti rada vsetkych ludi co maju radi rafting a hudobne festivaly.

Zisti, co sa ti paci na bratrancovi a pouzi to v dobrom (napr. rad vari). Tak s nim var, uc sa od neho, varte spolu, pre druhych, citis, ze spolu uz travite vela casu? Citis sa horsie, staci cas travit inak a budes sa citit znovu super. Ved kazdeho bavi vzdy nieco ine - dnes som mal lahke ranajky, zajtra uz chcem tazsie. Dnes som bol na party s kamosmi, zajtra si chcem posediet s priatelmi. Dnes som cely den bol pri vode, zajtra chcem ist do prace.

Pises, ze ti je s nim super, ale nechces iny vztah. Ved to je OK. Uz teraz vies, co v skutocnosti chces, je to zmena. Pises, ze aj vztah by si si vedela predstavit stastnejsi - ved uz aj vies, ako ho spravit stastnejsi (na zaklade toho, co ti chyba-vies, aku zmenu ked vykonas budes stastnejsia).

Este ma napada : lasku mozes hladat v druhych, alebo ju najst v sebe a sirit tu svoju : to prve je zivot s nekonecnym hladanim a nespokojnostou, to druhe je ze kazdym okamihom tesis seba, ako aj druhych. 'Aky strom si, take ovocie rodis'. Zivot na zemi je len 7 miliard tvorcov + 1 stvoritel (Boh).

Pekny slnecny vikend tachechos aj vsetkym ostatnim.

Dennis

Aj keď je to len koleno, je to rodina. Podľa mňa to je len krátkodobý ošiaľ... radšej ostaň s priateľom.