Vyhrážky samovraždou

Príspevok v téme: Vyhrážky samovraždou
Rika_1

Dobrý deň,
rada by som spoznala váš názor, resp. rady ako by ste postupovali vy na mojom mieste.
Mám 31 rokov a som na materskej dovolenke s 13 mesačnou dcérkou. Od svojich rodičov bývam na 18 kilometrov ale snažím sa ich navštevovať čo najčastejšie.
Moja mama mi v poslednom období častejšie hovorieva, že vyskočí z okna, resp. sa otrávi. Spočiatku som jej vyhrážky nebrala vážne, ale teraz je to už na denno-dennom poriadku, tak začínam mať strach.
Môj brat sa zadĺžil a to až príliš a teraz to ani nemá snahu veľmi riešiť. Pomáhali mu rodičia, aj my, ale jednoducho je to už hororová suma a asi neexistuje úver, resp. pôžička, ktorú by nemal. Doteraz žil s rodičmi, ale teraz žije už v podnájme, ktorý mu samozrejme platia rodičia.
Mama je v pohode ak som u nich s malou, ale akonáhle neprídem tak začínajú vyhrážky. Okrem toho sa to opakuje akonáhle jej povie niečo čo sa týka brata a to sa jej nepáči. Ona sa ho dodnes zastáva a tvrdí mi, že chlapi dozrievajú pozdejšie a keďže je ešte mladý (29) tak sa to dá tolerovať.
Už neviem čo mám robiť, lebo ani ja nemôžem cestovať každý deň s malým dieťaťom a okrem toho doma nič nestihnem spraviť. Taktiež ma to už nebaví zachraňovať niekoho kto sa ešte viac ponára.
Aký je váš názor? Čo mám robiť?
Môj manžel pracuje v zahraničí, takže som väčšinu času sama s Nelkou.
Budem vám vďačná za každú odpoveď.

Rika_1

Ďakujem!
Nuž, pomoc psychiatra odmieta aj ona, hoci by to bolo najrozumnejšie riešenie.
Áno, dlhy už nie sú malé. Poniektoré splácame za neho my, niektoré rodičia, ale čo je najsmutnejšie tak on tie dlhy vyrába naďalej a očakáva pomoc od ostatných.
Majetok rodičov je zabezpečený, takže aspoň niečo.
Dnes som vzala maminu k nám, tak možno ju na niečo presvedčím. Dnes mi sama navrhla, že by bola s malou od septembra, nakoľko by som sa vrátila do práce, tak uvažujem či je dobrý nápad jej zveriť malú?!

jerry74

Plne chapem tvoju situaciu.Stoji to vela psych.sil.Ja prezivam nieco podobne zo sestrou.Jej syn je gambler,teraz este k tomu jej narastol nador v hlave...pokial tvoja mama prijme pomoc a nezavrhne psychiatra,tak ju tam odprevad.Ja mam najhorsiu moznu variantu,moja sestra odmieta akukolvek pomoc,ci uz od nas blizkych alebo psychiatra.Kedze je svojpravna, nasilu ju nemozem vziat k psychiatrovi.

Prezyvka55

odpoved123 ked to ako odbornik posudis ty tak to je urcite pravda :) dakujem za odporucanie pouvazujem o tom :)

xo

no to je strašné a ja by som ti určite radil to čo najskôr riešiť. Nemusí to mamka myslieť úplne vážne, ale niekedy ak sa s takou myšlienkou niekto zaoberá, tak stačí aj malý impulz alebo šok a spraví to. Preto treba čo najskôr navštíviť odborníka - psychiatra. Neviem o akú sumu sa jedná, ale ak už je "hororová" to predpokladám, že je v ohrození aj majetok rodičov. Treba jej vysvetliť, že brat je už dávno dospelý a zodpovedá sa za svoje činy.

odpoved123

Prezyvka55- no podla tvojich komentárov čo čítam si dost zakomplexovaná osoba, bože moj ludstvo ide do sračiek , daj sa liečiť :*

Prezyvka55

Ked ma tak rada toho tvojho brata tak jej povedz ze ked sa zabije tak potom ten tvoj brat skape niekde na ulici od hladu takze by to robit nemala kedze ho dotuje.

Rika_1

Ďakujem.
Bratovi sa žiaľ, dohovoriť nedá. On si ide vlastnou cestou a neberie ohľad na nikoho a ani na mamu.
To, že prečo sa zadĺžil je otzka skôr na neho. On mi jednoducho povedal, že si chce užívať.
Podľa mňa markantný dôvod nemá, ale neviem ju vypočítať.
Bývala som u nich vyše 3 týždňov, dovtedy bolo o.k., ale akonáhle som odišla domov tak sa to len znásobilo.

Angelina7777

ach jaj, je to mozne, ze to spravi, radsej konat preventivne kym nie je neskoro. nemozes sa prestahovat na cas ku nim?

moj blizky to spravil a su to strasne vycitky potom

a v prvom rade by som prefackala brata, dohovor mu, ze vsetkych taha do nestastia