Ľudia ma nenávidia pre moju minulosť

Príspevok v téme: Ľudia ma nenávidia pre moju minulosť
mishel_

Ahojte, som z malej dediny je tu okolo 1000 obyvateľov a ide o to že pred rokom som bola na úlety, jednoducho všade kde ma zvali party,chaty,opekačky atď tak všade som zbalila viacerých chalanov ale nevyspala som sa iba sme sa bozkávali do toho vošiel aj alkohol,drogy teoreticky mala som zlomene srdce a ako to teraz mladí nazývajú "dezinfekcia vnútorných poranení" no kedže to tak bolo vždy tak stratila som veľa kamarátov kedže ma začali nazývať štetkou ale našli sa niektorý jedinci čo mi pomohli sa s toho dostať lebo na začiatok ako sa to všetko začalo tak som nejako neinteresovala že to ide zo mnou dole vodou. Po roku som sa zmenila no otvorili sa mi oči a kde idem tak každý ma pozná ale v tom zlom uhle, teraz sa to aj zmenilo už na to ľudia zabúdajú ale sú tu ešte taký ktorý mi vždy robia zo života peklo, mam aj dlhší vzťah už teraz lebo som si našla priority a mam tych spravných ľudí okolo seba nemyslim kamaratov ale rodinu lebo mňa každy jeden zradil a doteraz neviem z jakeho dôvodu ked nikdy som nikomu neubližila a vždy som bola čestna a laskava ku každemu.. a chcem sa popýtať či sa to niekedy zmení že prestanu takto klebetiť ľudia lebo chcem spoznať nových ľudí a vždy niekto taky príde čo nakeca ale teraz su to už skoro vždy klasmtvá.. a ja som už v depkach z toho že nedokažem si najsť normálnych kamaratov ..:/

MultiLevel

Mishel, ty len pekne kasli na super nazory ludi, nielen na tomto fore, ale i vseobecne v zivote. Opat - nijak tvoje spravanie neospravedlnujem, ale nikto nema pravo ta nenavidiet za to, co si robila. Nech sa kazdy pozrie najprv na seba a potom sudi. Nevsimaj si ludi, aj ked je to tazke. Ocividne si sa zmenila, ale oni to nevidia skrz svoju zadubenost...v tom pripade hlavu hore a kracaj hrdo. Lebo mas preco :)

karolinka122

mna nemozu urazit nazory hlupych ludi, je mi to jedno, co si kto o mne mysli, co vravi, sama si nevytvaram nazory na ludi na zaklade, co mi o nich kto povie, ale na zaklade, aky pocit mam z nich ja, aki su, ako sa spravaju, ako vyjadruju... Uz som spoznala ar skvelych ludi, ci v praci, ci v sukromi, ktorych kazdy len ohovaral a pritom to boli super ludia.. A bolo mi jedno, ze sa s nimi bavim, ked ini nie..Ale kritiku od mudrych ludi, ktorych si vazim, ktori su inteligentni a zivotom ostrielani si vazim , je to sol a zamyslam sa nad tym, co mi vravia, lebo to robia preto, aby mi pomohli, nie ma odsudili. Takze skus zdielat aj ty podobny nazor a bude ti lahsie.

donMarco

Karolina ja som nepisal, ze je alebo ze bola radodajka co nohy roztahuje kdekomu. Pisal som ze ak takto posobila svojim spravanim na okolie tak takyto obraz si o nej utvorili a darmo ze v skutocnosti taka nebola. Ale posobila tak. Uz len tym ze sa s takouto skupinou stretavala, bozkavala sa vzdy s inym, opijala sa, mozno fajcila, vystrajala, ponocovala, tulala sa atd. Cize na ludi tak posobila ze je stetka s prepacenim. Ja viem ze niektore su stetky a radodajky a pritom su to tiche vody, take slusnucke, tichucke aj do kostolika chodia, ale ked sa ich akykolvek chalan len stehienka dotkne tak podlahnu hned a potom su rodicia prekvapeny akoto ze ich dcera je tehotna. A staci ze len raz na zabavu do dzedziny pojde.

Prezyvka55

no a? podla mna je to normalne :D ako dobra povest sa buduje dlho a strati velmi rychlo. vitaj v realnom svete, sekaj dobrotu a tak za 10 rokov si uz len zopar ludi spomenie co zac si bola.

Len nechapem trochu tu naivitu akoze to ze si sa zmenila super. Ale teraz co vsetci maju zabudnut? :D Asi tazko. Divne si to predstavujes.

_meno

ahoj mishel_

tiez suhlasim s karolinkou122 ^^

ľudia si myslia, že prišli na svet niečo spraviť. resp. oni si vytvorili predstavu že vo svete niečo "musia" spraviť. Preto žijú nešťastne, lebo sa umele udržujú vo svojich imaginárnych systémoch, ktoré si sami vytvorili.

miesto toho, aby zastali, a zamysleli sa len stupídnou otázkou : ak Boh je všemocný, vytvoril ľudí aby sme s ním žili vo večnosti.... čo zmeníme my ľudia?????? poda, ta tu je. jedlo, to tu je. nerastne suroviny, tie tu su. zvierata, tie tu su....

všetko tu už je ........ stačí sa vrátiť k podstate.

zjednodušene povedané, nesnažíme sa pochopiť svet, snažíme si ho pretvoriť. a to do našich životov vnáša mnoho mnoho mnoho smútku, konfliktov, problémov.

ľudia nerozumejú, že to čo sa stalo pred sekundou, vôbec nič neznamená pre sekundu ktorá príde tou za ňou.

aha, ešte som zabudol : my ľudia žijeme radšej pre budúcnosť, ktorá nikdy nepríde, v prítomnosti, ktorú nenávidíme. nepochopili sme ani, že cicavce sa rodia s 0ovou inteligenciou (na rozdiel od vsetkych ostatnych druhov / zvierat) .. čiže každý človek začína hlúpy a počas života nadobúda skúsenosti o živote samotnom - my sme tento proces zavrhli, nazvali sme ho "chyba" a ako píšem vyššie, žijeme pre neexistujúcu "dokonalú" budúcnosť.

"chcem spoznať nových ľudí a vždy niekto taky príde čo nakeca ale teraz su to už skoro vždy klasmtvá.. a ja som už v depkach z toho že nedokažem si najsť normálnych kamaratov ..:/ "
skôr si myslím, že si sklamaná z toho, že nedokážeš uspokojiť druhých ľudí - byť spokojný je stav (nie je to činnosť a už vôbec to nie je činnosť niekoho druhého). tvoje presvedcenie, ze mozes byt spokojna len ked su druhi spokojni ta robi nestastnou. (mne osobne sa paci vysvetlenie, ked bozi syn poprevracal stoly s peniazmi v chrame a vravel ludom, ze spravili z miesta modlitby doupě zlodejov - neprisiel vyhoviet vsetkym ludom a uspokojit ich kadejake vlastne predstavy .. prave naopak, prisiel im pomoct).

kazdy mame slobodnu volu .. kazdy sme zodpovedny len a len za seba.

zi ako chces a nechaj zit aj druhych ako chcu oni. chces zit stastne? zi. robi ti niekto v zivote zle, chces aj ty robit jemu v zivote zle? mne to pride ako strata zivota, travit zivot zle. zivot je pritomny cas, ten minuly sa nam nevrati. stracat cas je jedine, co mozme stratit :)

zmysel zivota je predsa zivot samotny.

Vela lasky a chuti do zivota mishel_ :)

karolinka122

ona nikomu /a nie kazdemu/nohy neroztahovala....ved to tu napisala.nikomu neublizila, nikomu nerozbila rodinu, nikoho neokradla, nezranila a div ju tu nejdete ukamenovat ako niekde v Irane. Ked sa takto chova chlap, je borec, ak zena, je kurva. Dievcina pise, ze si uvedomila nejake veci a zmenila svoj zivot, kazdy ma pravo aj pochybit v zivote a zelam jej, aby nepochybila viac, ako koli nejakym malichernostiam , co tu opisuje.
Keby si bola vydata, mas rodinu, dobreho muza a chovas sa takto, bolo by to smutne, ale ty si bola slobodna bez zavazkov..Aspon vidis Mishel, aky su ludia kratkozraki, vidia, len co chcu vidiet a preto musis byt nad vecou a nevsimat si nejakych zaostalcov, si urcite na vyssom leveli ako oni, lebo si nieco pochopila, oni nepochopia nikdy....

donMarco

no ked si sa spravala ako radodajka aj ked si nou nemusela byt tak je jasne ze ta ohovaraju a maju negat. nazor na teba. Co cakas? Tiez poznam zo svojho okolia take mlade zaby 13-17 rocne, po veceroch vysedavaju po lavickach s chalanmi, oblapuju a bozkavaju sa, chodia vyobliekane ako pinde, potom kdesi zmiznu v tme, v parku, rehotanie, pistanie a jacanie len pocut, s pivovymi plechovkami chodia, cigaretky v dialke svietia, zmalovane ako kurvy,piercing na tvary, kerka, vlasy si farbia od 12. Co si clovek moze o takychto dievcatach mysliet? Co? Nic slusneho. Uz len svojim spravanim o sebe vela vypovedaju. Keby si sa spravala slusne, aj slusne by o tebe hovorili. Ale take co sa vlacia do neskoreho vecera s chlapcami si aky obraz ma clovek utvorit.

lapo...

Býva to tak často... poznám to, dám ti jednú radu ktorou sa riadim odvtedy čo som (nadobro skončila s alkoholom a o drogách ani nehovorím... ) prečo ? našla som si svoj vlastný cieľ, jednoducho, zameraj si na jednu vec ktorú chceš silou mocou dosiahnuť, nech ti nič v tom nezabrání, časom zabudneš na všetky problémy ktoré sa udiali. V ľudských očiach budeš silná,sebavedomá. S novými koníčkami prichádzajú aj nové známosti, máš šancu začať od začiatku tak to nepokaz. Na tých kamarátov čo to o tebe dokázali povedať sa vykašli nestoja ani za.... tých čo ostali si váž a spoznaj nových :) dúfam že ti to nejako pomohlo ak nie, nevadí držím palce aj tak ďalej v živote :)

hriadel

Priznaj ze si taka bola. Je to predsa pavda. A keby nieco, vzdy mozes povedat, ze clovek ma pravo padnut. Tiez zmenit sa. Inak suhlas s Multilevel.

kejra

Nevšímaj si to. Je to minulosť. Ja som tiež bola pekný kvietok, akože nie v tomto smere že chlapi, ale skorej take divoke party. S tým ale človek nič neurobí, na jednej strane si možeš buchat hlavu, že joooj keby som toto neurobila a toto, ale ver tomu, že keby si v tych časoch len sedela doma, tiež by ťa to teraz pekne mrzelo.
Nemysli na to, kašli na inych ludi. Ja vždy poviem, nech si každý čumí do svojho hrnca.
Je to ale darmo, ludia sa vždy radšej vyžívajú v tom, aby urobili zle druhým. Mysli ale na to, že rodinu máš pri sebe a ostatní...nech sa už zariadia, hádžu ti polená pod nohy, lebo sú asi tak nizko.