Vhodný olej pre VW Polo 1996

Príspevok v téme: Vhodný olej pre VW Polo 1996
Hukulikukuli

Prosím Vás viete mi niekto poradiť pri výmene oleja ? Totiš to, pred tromi dňami som kúpila ojazdené auto z druhej ruky, zn. Polo, a zajtra sa chystám meniť olej. Motor trošku klepotká /vraj to spôsobujú krúžky - dviháčky/. Keď som volala s pôvodným majiteľom povedal mi, že do auta sa liala plná syntetika /Castrol/ avšak raz sa tam naliala polosyntetika a odvtedy začal motor troška klepkať. Odborník mu vraj poradil, že tam má skúsiť naliať opäť plnú syntetiku a klepot môže prestať - tak mi povedal že to mám skúsiť. Neviem či mám ísť naozaj do toho a či mi to nenarobí viacej škody ak osohu.

Hukulikukuli

mate59 Ďakujem za radu, tak teda ten olej tomu klepotkaniu nepomôže ? Môžeš mi povedaťtak laicky čo teda proti tomu robiť ? a je to nejaká veľká vada ?

mate59

do tak starého auta nemusíš kupovať olej renomovanej značky,kúp plnú syntetiku, dúležité je označenie na obale, tebe je vhodný SAE 10W40, kľudne aj lacnejší,napr. zn. Madit.Klepot ak je od krúžkov, to značí,že je už menšia tesnosť medzi piestom a piestnym krúžkom.Kúp si 5 lt balenie a 1 liter na dolievanie.Ak motor dymí a olej sa stráca, bude treba vymenit piestne krúžky,alebo ho vyvložkovať.

Prezyvka55

Normalny ludia si menia olej tak ze prv sa vypusti stary a potom sa leje novy a nie len ze sa nemiesa syntetika polosyntetika ale kupuje sa na dolievanie rovnaka znacka a typ. Takze odnes auto do servisu povedz nech ti vymenia olej a nej ti povedia co ti tam naliali a pouzivaj presne ten isty typ a znacku nadalej na dolievanie.