prečo chudnúť a byť pekná?

Príspevok v téme: prečo chudnúť a byť pekná?
warhola22

po jedno príspevku v TV som sa rozhodla napisat tuto temu. Zeny sa odjakziva trapili starostlivostou o seba. Perfektne vlasy, oholene nohy, stihla postava, super oblečenie za ktoré utratíte nemalé peniaze. Celý den nedáme nič do ust aby sme náhodou nepribrali a pijeme zásadne minerály bez bubliniek aby sa nám nezvatšilo bruško. V lete míňame stovky korun na solárko aby sme medzi tými opálenými krásavicami nezanikli a to len preto, aby sme sa páčili chlapom. Je to tak odjakživa - stále si niečo odopierať. Tak o čom je potom ten život? Otázne je, čo vobec pre nás robia muži keď my sa im takto obetujeme. Absolútne nič. Pripadá mi to veľmi nespravodlivé. Neviem si predstavit, že si nájdem partnera a po niekoľkoročnom manželstve alebo partnerstve priberiem a opustí ma pre inú, mladšiu, chudšiu ženskú. To sa dnes už bohužiaľ stáva pravidlom. Takže moje heslo znie - STOP CHUDNUTIU! Ani neviem prečo som napísala tento príspevok, len tak som sa nad týmto zamýšľala a rozhodla som sa hodiť to sem.

sjella

no suhlasim.. akurat ze nemozem uplne suhlasit s tvrdenim, ze chlapi nerobia nic... a kazdy normalny chlap ma na salame ci jeho laska je sneda, dokonale oholena...Podla mna je to hlavne v zenach ze si myslia, ze MUSIA za kazdu cenu dobre vyzerat.. No a povedzme si pravdu.. aj my sa otocime za dobre vyzerajucim chlapom...

tish

v tvojom prispevku je vela pravdy. kazda z nas sa kvoli niekomu o seba stara a chce sa pacit. ci uz su to muzi, zeny alebo sama sebe. preto sa skraslujeme, investujeme do seba, trapime sa dietami, cvicime...dolezte je vsetko s mierou a s pohodou v dusi. ak je v pohode nasa dusicka a aj my sme spokojne. ja tiez obcas mavam take zachvaty pacit sa niekomu. ale stale to skonci pri mne. robim to co ja chcem, obleciem si co ja chcem, upravim, ci neupravim sa ako ja chcem. ak som so sebou spokojna aj ked som v teplakoch a nenamalovana, nemam problem vybehnut medzi ludi aj takto. niekedy sa staci obliect do dobrej nalady a usmevu a svet je krasny aj my sme krasne. niekedy ani vsetky kozmetiky, obchody dokonaly vyzor nezarucia nasu spokojnost :)

fraisee

tak predovsetkym budem hovorit za seba. staram sa o seba preto, aby som sa citila v pohode. cvicim, aby som sa citila fajn. jem zdravo, pretoze ja sama viem, co je pre moje telo najlepsie. namalujem sa vtedy, ked mam chut. obujem si topanky na opatku len ked mam na to naladu. dolezite je ZE TO VSETKO ROBIM PRE SEBA. a chalanovi sa pacim aj s mastnym vlasmi. ide o to, ako samy seba vnimate. ak chce niekto prezit zivot tak, ze bude lezat na gauci a pit colu, nech sa paci. ale je to zivot o nicom.

mackousko

Naco sa sprchovat, holit si nohy, cistit si zuby, obliekat sa vlastne ved aj domorodci to nerobili a zilo sa im dobre.

agina

Ja sa tiez chudnut nechystam, i ked by som mala aspon tie 4kg do plaviek, ale som strasne leniva.A kvoli chlapovi urcite nie.Bud ma bude mat rad taku, aka som, alebo nech ide do haja...ak by som nahodou ochorela, z coho potom by som chudla??? Ako sa hovori: ked tlsti budu chudi, chudi budu mrtvi.

moniqa87

no ja mam na to asi taky nazor, ze ja som sa nikdy nesnazila schudnut kvoli niekomu inemu, ale kvoli sebe, cvicim aby som bola zdrava a snazim sa aj zdravo jest, lebo sa tak lepsie citim, nie su za vsetko zodpovedni ti chlapi...

mikaela

Je to taká diskutabilná záležitosť. Ale veľmi sa mi páčila myšlienka. Celkovo mi to nepríde ako feministická výpoveď, len tak trochu na zamyslenie, že skutočná krása vyžaruje zvnútra, len v dnešnej dobe sa na to bohužiaľ zabúda a často ľudí súdime podľa výzoru a oblečenia. A tak, dalo by sa polemizovať, lenže sami sme sa sem doviedli, pravé hodnoty strácajú význam....žiaľ

bibi

Nemas uplne pravdu.Nerobi to kazda zena,pozri sa okolo seba,buchty.Nepestujes sa len koli muzom.Je to pre dobry pocit,zdrave sebavedomie,zdravie.Neni tazke,naucit sa zdravo jest.Aj niektori muzi sa o seba staraju.Aj takto mozes mat pekny pohlad na zivot.Este krajsi,lebo sa dobre citis a vyzaruje to z teba.Toto je zas moj nazor.Asi nemas svoj den.

jefima

ja som bola celú mladosť chudá ako lata.Žiadne prsia,žiadny zadok.Váha 48 kg tomu nasvedčovala.Chudnutie nebolo cielené,jednoducho som bola chudá.Teraz som " zrelá žena ",aspoň tak sa to píše a pár kg mi pribudlo.Konečne mám zadok,konečne mám prsia a som so sebou spokojná.

Soraja

suhlasim s tebou, ja napriklad chcem schudnut,ale nie koli chlapovi, ten nechce aby som chudla,ale koli sebe, chcem s apacit sama sebe, byt so sebou spokojna, obliect si co chcem a co s ami paci, takto sa to neda. Ale mas pravdu, chlapi pre nas nerobia nic, nazeru s ado prasknutia, vidite s apo tyzdni, pride v teplakoch a neoholeny, typicke...