Mačiatko - nechať si či nie

Príspevok v téme: Mačiatko - nechať si či nie
ambrozia66

Dobrý deň, prosím o radu. Syn v noci domov priniesol malé mačiatko, asi 3 mesačné, že sa potulovalo po ulici. Tým ma riadne zaskočil, nakoľko máme veľmi bojazlivého psíka a on sa toho mačiatko bojí a tiež neviem o mačkách vôbec nič, čo sa týka starostlivosti. Manžel stále nadáva, že nech tá kočka z bytu vypadne, že máme psíka a tak sme sa dohodli, že mačiatko dáme v pondelok do útulku.Lenže neviem čo urobiť, nejako si na to malé nezbedné stvorenie začínam zvykať a už teraz pri pomyslení, že v pondelok pôjde do útulku, je mi až do plaču. Syn je dosť tichej povahy a vidím, ako s tou mačkou komunikuje, stará sa o ňu a tiež je smutný, keď vie, že musí dať mačku preč. Prosím o radu, čo urobiť, či si mačičku nechať alebo nie, aká náročná je starostlivosť o ňu a či je možné, že by sa psík s mačkou skamarátili.Ďakujem.

macickaaaa

Mačička je viac samostaná ako psík.ona celý deň skoro prespinka. Ale po roku ju bude potrebné vykastrovať lebo ak je to mačička bude nespokojna a nahlas mnaukať a hadzať sa o zem, zas ked kocurik bude občúravať steny, a lieky na odčervenie tak raz do pol roka kupiť a dať aby bola zdrva mačička. a pokial je v byte micka tie očkovanie proti besnote a tak, by nemali byť potrebné.

Naja85

Urcite neuskodi, ja pravidelne davam svojmu kocuriskovi a je ok. Vyskusaj aj bravcove/hovadzie srdce, to je pre psa aj macku mnam mnam a navyse obsahuje taurin, ktory si macka nedokaze vyrobit sama.

ambrozia66

Tak píšem zasa a prosím o radu, či môže troška uvareného bravčového mäsa mačičke uškodiť. Dnes si na ňom pochutila, len dúfam, že sa jej nič nestane.

adri3335

3mesacna mamicka uz mliecko nepotrebuje tvoja znama ti nehovori dobre.Ak jej chces davat tak predavaju v chovatelskych potrebach specialne macacie mlieko.Normalne jej davaj kvalitne krmivko,alebo kuracie varene popuc nakolko ma cica mliecny chrup.

ambrozia66

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako je to s mliečkom pre 3 mesačnú mačičku. Po kravskom a Tatra mlieku hnačkuje a známa mi tvrdí, že mačička ešte mliečko potrebuje. Aké jej mám teda kúpiť a kde? Ďakujem.

ambrozia66

Prosím vás, je normálne, keď 3 mesačná mačička prespí väčšinu dňa a tiež spí aj v noci? Papať jej chutí, ráno je chvíľku hore, poblázni sa, vyvenčí, spapá čo má a zaľahne a spí až do odpoledňa. Potom si zasa zaje a zasa spí až do neskorého večera. Nieje to príznak nejakej choroby?

Naja85

Som uz rok aj nieco chovatelka kocura:D. O mackach som vedela velke NIC, ale clovek sa uci cely zivot, nie?! Macky su uzasne, inteligentne, citlive a cistotne tvory. Toho svojho som si doslova vypiplala ako 2-tyzdnoveho. Stacilo mu raz ukazat, kde ma kakat a on to hned pochopil. Ucila som ho na skrabadlo-ked skrabal to, co nemal(napr. novy gauc:P), presunula som ho na jeho vysoke skrabadielko a pomohla si pri tom hrackou, aby to bolo prenho aj zabavne. Takze vacsinou skriabe svoje skrabadlo, aj ked niekedy si vsimne este aj ten gauc, ale to staci okriknut a prestane. Wc mam kryte(ale mam ho stale otvorene), ale zacinala som s otvorenym-smradik je, ked kaka, ale to je normalne, vsak aj na ludskom zachode nevonia za konvalinkami:D. Inak ani necitit, ze mam macku.
Krmim ho teraz povacsinou varenym-som s nim teraz v Rakusku a nemam tu mraznicku, len malu chladnicku. Doma vsak dostaval vacsinou surove maso-kuracie, hovadzie, bravcove(bravcove sa neodporuca vraj kvoli aujezskeho chorobe-v chove domacich prasiat sa na Slovensku uz dost dlho nevyskytuje, obavala by som sa vsak pri diviacine-a aj kvoli tomu, ze je tucne, ale raz za cas urcite neuskodi a je to vyborne spestrenie)-dobre je to nechat premrazit 24-48 hodin, super pochutka je bravcove alebo hovadzie srdce-obsahuje vela taurinu. Uz ako mesacnemu som mu ponukla surove kuracie kridlo a on ho nechcel ani len pustit-normalne sa do toho zahryzol celou silou a pazurami. Jednoducho, macky by kupovali surove maso:). Mozno ma teraz niekto ukamenuje, ale ja sa nevyhybam ani mlieku a mliecnym vyrobkom-samozrejme, nedostava to denne, ale ako maskrtu a dolezite je, ze po mlieku nehnackuje(kazda macka je vsak individual a ak niektora po mlieku hnackuje, tak urcite nedavat!). Dobra alternativa k mlieku je tvaroh-moj ho zboznuje. K masku mozno pridat nejaku prilohu, napr. mrkva, hrasok, mozno pridat aj ryzu alebo cestoviny-ale s tym opatrne, lebo macka bude z toho len priberat a vela jej ta ryza/cestoviny neda. Tiez raz/2krat za tyzden vajicko-zltko je najoblubenejsie, ci uz u mojho psa alebo kocura.

A k spoluzitiu psa a macky-mam to doma. Fena, 9-rocna, 11 a pol kilova sa mojho macacieho certa dokonca niekedy boji, lebo maly sa s nou chce hrat a striehne na nu. Alebo minule spala na posteli a maly sa k nej priplichtil a hral sa s jej kozuchom, tak chudera sa len tak pomaly plizila k okraju postela a potom zoskocila a moj cert, Mino, len tak pozeral, ze kde odisla-mam to zachytene fotakom, pekne postupne:D. Clovek sa tak dobre zasmeje. Niekedy ho aj prehna po byte, ked je feest otravny, ale inak to nema dovolene-ani doma, ani vonku.

Doma som mala kvoli malemu tiez isty cas peklo-mal byt len docasne, kym sa neuzdravi a kym prenho niekoho nenajdem(poctivo som ho inzerovala), ale nejak sa to utriaslo a teraz mame doma nielen psa, ale uz aj macku:D. Kurnik, a chcela by som este aj druhu macku, aby mal maly partaka na hranie, len ako ostatnych presvedcit?