Zubár odmieta pacienta

Príspevok v téme: Zubár odmieta pacienta
Huehue

Nedávno som sa rozhodol pre rovnátka a tak som si vyhľadal zubára, ktorý v našom meste robí ortodontické vyšetrenia (bohužiaľ, je len jeden). Zubár ma však po telefóne odmietol s tým, že nových pacientov neberie. Ja sa tak teraz musím rozhodnúť medzi cestovaním do iného mesta a krivými zubami. Je vôbec takéto konanie zubára v poriadku? Veď to je ako keby obchodník tvrdil, že neberie nových zákazníkov.

Ele

Mesacny princ. dakujem za odpoved, ale co poznam vacsinou korunky sa nasadia az neskor, sice clovek chodi s obrusenymi zubami, ale to rozdrazdene, ubolene a ked sa hned nasadia korunky, no neviem......nejde o mna. Co sa sa tyka tej nahrady,2 zuby vytrhnut, po stranach nema uz nic, tak si myslim ze nahrada nemoze byt dobre urobena, pokial sa dasno nezahoji, zda sa mi to take divne, ale ozaj diky.

Mesačný princ

Ele - korunky zubár dáva hneď a to, že nasádza protézu na rany alebo čo najskôr po zahojení súvisí s tým, aby sa rana nezacelila inak: Totiž ak robí odtlačky či už na zub, alebo protézu a následne trhá, tak sa môže zubné lôžko či okolie meniť tým, že tam nie je chýbajúci zub.

Opuch, zmeny tvaru, alebo iné deformácie. A aj protéza zvykne ľudí potom bolieť a ťažko si na ňu zvykajú, keď je to zahojené úplne!!!

Ele

Nechcem zakladat novu temu, len by so sa chcela spytat ci ma niekto skusenosti s tym, ze zubar doobeda obrusi zuby a poobede navlecie korunky. Ved to obrusenie boli, nie? Alebo vytrhne zuby a na druhy den nasadi protezu, stretli ste sa niekedy s takou rychlostou? Ved mna rana po zube bolela mesiac.

ivana456

Lmarika, poistovna stanovi horne limity na svoje platby. Len zubar vie, kolkych pacientov dokaze Kvalitne vybavit.
So zvyskom suhlasim. Netlacila by som sa k lekarovi, ktory ma naplnenu kapacitu, sla by som proti sebe.

LMarika

O tom, kolkym pacientom riesiacim si zdravotny problem cez poistovnu moze zubar pomoct, rozhoduje len a len poistovna. Poistovne urcuju limity a lekari su v tomto smere bezmocni. Ak by si bol uz podla veku dospely, cize by si spadal do kategorie tych, ktorym uz poistovne do zubnych strojcekov nic nepreplacaju, tak by ta celustny ortoped zobral, to mi mozes verit. Predstav si, ze robis celustneho ortopeda ty a poistovna by ti nadiktovala, ze len 30-tim novym pacientom kazdy mesiac mozes nasadit zubny strojcek, lebo ak ho das 31 pacientom, tak tomu zvysnemu uz nezaplati nic. Co by si urobi? Odpracoval by si dve hociny navyse, za ktore ti nikto nezaplati? Pouzil by si material na jedneho pacienta navyse, ktory ti tiez nikto nepreplati? Alebo by si radsej vopred pacientovi oznamil, ze uz dalsich neberies, pricom ak by o minutu nato zavolal nejaky dospely 19-rocny, ze chce strojcek, bez problemov by si ho vzal, pretoze on si uz vsetko plati sam? Asi ano, aj ja by som to tak urobila. Skus stastie v inom meste u ineho zubara, pripadne ak ti uz do 18-teho roku zivota vela casu nezostava a nemas problem si celu liecbu zaplatit sam, tak pockaj do 18-tich rokov a zubar pracujuci vo vasom meste ta vezme.

bettina

Ak ma naplnenu kapacitu, naco by si sa k nemu pchal ?
Chces, aby ta odflakol ? Alebo ma kvoli tebe flakat vsetkych? Alebo ma robit do nevidim - aj s chybami?
Ten zubar nemoze za to, ze chybaju jeho kolegovia.
Jeho postup je ferovy. Rovno povie a netvari sa ako superman.

karolinka122

normalne jednanie, je to bezne, moja zubarka napr. tiez neberie, ked uz ma velmi vela pacientov, nestihala by to.

xo

a to prirovnanie s obchodnikom je dost mimo. S obchodnikom si neuzatvoris zmluvu, ze budes len u neho nakupovat - so zubarom takuto zmluvu de facto mas. Preto si to moze dovolit ta nezobrat, kedze ma stalych "zakaznikov"

xo

ano, i ked mozno budes prekvapeny, ale jeho jednanie je uplne v poriadku. Zubar nie je povinny uzatvorit zmluvu s kazdym pacientom, ked uz ma az privela pacientov. Samozrejme v krajnom pripade (bolestiam, uraze) by nemal odmietnut poskytnut osetrenie. Zubari su jedni z najvac vytazenych lekarov.