Nadmerne mi vypadávajú vlasy, neviem, čo s tým

Príspevok v téme: Nadmerne mi vypadávajú vlasy, neviem, čo s tým
Amy D.

Prosím Vás ľudia, mám "malý" problém. Totižto, asi tri mesiace dozadu mi začali veľmi vypadávať vlasy. Nemôžem ich ani česať, lebo to je hneď zopár prameňov na ňom. Keď ich umývam, vaňa je fakt plná a nedajbože keď ich raz za čas ofénujem (iba v nevyhnutných prípadoch), musím povysávať ihneď kúpeľňu, lebo namiesto dlažby tam je zrazu koberec (áno, z vlasov). Už predtým som mala problém, že mi asi dva roky absolútne nevyrástli vlasy. ale vôbec! dovtedy mi rástli vždy, ale asi v 15 sa to zastavilo a naozaj, či som sa strihala, či nie, nič sa nezmenilo, vlasy sa nepohli ani o cm a to nepreháňam. V decembri mi doktorka pri odberoch zistila anémiu, doteraz behám po vyšetreniach, gastro., gynek., hematolog., fakt už ani neviem, čo všetko. Zatiaľ sa na nič neprišlo (vraj je to pubertou, o chvíľu mám 18). Môže to byť tým nedostatkom železa? Beriem na to denne lieky, už druhý typ, inak sa zle necítim. Na druhej strane som si v máji kúpila Dixi brezový šampón na podporu rastu vlasov, lebo to strašne veľa ľudí vychválilo. Na začiatku sa mi aj zdalo, že troška vyrástli (možno len placebo:D) ... ale asi po mesiaci začalo to odporné padanie. Myslím, že by to mohlo byť aj tým šampónom, mám s ním prestať? Viete mi odporučiť niečo, čo naozaj seriózne poohlo vám, ak ste mali podobný problém? Najlepšie by bolo, keby to obmedzilo to vypadávanie a podporilo rast...a teraz teda aj obnovilo hustotu, lebo mám fakt 5 vlasov na hlave podľa mňa už. Som mladá baba, chcem mať pekné vlasy, nikdy som ich nefarbila, žehlila, fénovala a kulmovala len málo.... Tak nerozumiem tomu, prečo ja. Genetika v tom ozaj nie je, rodičia majú super vlasy a so sestrou sme ich vždy mali rovnaké a teraz zrazu extrémny rozdiel. Naozaj si neviem už rady, prosím vás seriózne o pomoc! Ďakujem všetkým vopred!!

luna32

spravne ti tu radi denisaf revalid je proste top liek na padanie vlasov... presne viem o com pises na jesen mi brutalne padali vlasy bolo to nehorazne po celom byte moje vlasy stale som len vysavala.. jedine revalid toto sialenstvo vedel zastavit..samozrejme zmenila som aj stravovanie menej sa stresujem no tento liek je naj. Skusila som len cisto b vitaminy, pantnenol a ja neviem co vsetko no nic nezaberalo..

ides

vypadavanie vlasov moze suvisiet s nedostatkom vapnika. Skus vyzivove doplnky s vapnikom a s vitaminom D. Pomozu ked je pricina tu. Uvidis,ale stalo by za pokus.

denisaf

treba si dat vziat krv na hladinu hormonov dat si vysetrit oblicky... najlepsi liek na vlasy je revalid ten beriem pravidelne a je to jediny produkt kde je vidiet aj vysledky.. berie sa dve tabletky rano dve na obed a dve na vecer... s jedlom lebo je tazsi na zaludok ale naozaj je to jediny pripravok po ktorom zacnu vlasy rast a prestanu padat... do stravy zarad banany, orechy a ryby ...

ôôôôô

Za tým môže byť porucha vstrebávania vápnika. Daj sa vyšetriť u ortopéda a nech pre istotu skontroluje aj kosti. Keby náhodou odhalil osteoporózu, tak čím skôr sa začne liečiť, tým lepšie pre teba.

monika973

odporucam amitamin® Hair Plus, mne na padanie pomohli,vlasy mi aj trochu zhustli, su bez laktozy a lepku. mala som aj donnuhair napr a z tej som nevidela ziadny vysledok.

gigi2807

Doplnit by si si mala hlavne zinok, selen alebo zelezo. Dobry je makovy olej, alebo ferospirina, prip. zinospirina, selespirina. Obsahuju organicky viazane tito min.latky. Z olejov ma ich vysoky obsah aj mandlovy olej, 1KL rano a vecer sa doporcuje uzivat. Mne osobne to pomohlo, zlepsila sa mi aj kvalita vlasov, aj nechtov, nestiapia sa. Ja oleje aj zelene potraviny nakupujem pravidelne na stranke: nutrimas.sk Odporucam, su to prirodne veci, bez vedl. ucinkov.

trdlajsicka

skus si kupit zinok a na vlasy davat hennu, ak si vlasy nefarbis, tak nefarebnu, nezlakni sa "vone" a ani konzistencii, je to troska narocnejsie nanaasanie ako klasicka farba, ale ucinky zarucene, tkatiez umyvat vlasy prirodnymi samponmi, bez silikonov a masiruj si hlavu :)

Deniss151

Mám ten istý problém. Mám 17, vlasy mi neskutočne vypadávajú a oproti predošlým trom alebo štyrom mesiacom mám na hlave maxiumum vlasov. Brala som rôzne vitamíny, dokonca aj injekcie, chodila som po rôznych vyšetreniach a nič mi nepomohlo. Doktori mi na to nevedia nič povedať a ja som v koncoch, keď viem, že sa mi to padanie nespomalilo. Bojím s, že mi na hlave ostanú 5 vlasy a to doslova. SKúšala som všetko. Od rôznych šampónov až po tabletky, injekcie a podobne. V rodine nič také nemáme a ani ja sama si neviem objasniť prečo sa mi stalo niečo také.