Ako postupovať ďalej po navrate zo zahraničia

Príspevok v téme: Ako postupovať ďalej po navrate zo zahraničia

môj priatel je v anglicku.Diagnistikovali mu rakovinu hrubeho čreva urobili umely vyvod a došlo to tak že nador ho zablokoval tak ze nemože prijimať potravu iba tekutu a lekary mu povedali ze mu už nič ziadna liečba nepomože.Chcel by sa vratit tu na Slovensko ja tym lekarom neverim vela ľudi sa na nich sťažuje.Ako ďalej ak by sa vratil kam skôr za akym lekarom? potteboval by hned lekarsku starostlivosť? za odpoved ďakujem

LMarika

Ak ale urychlene potrebuje hospitalizaciu a nestihlo by sa toto vsetko vybavit, tak nech pre zaciatok aspon jeden z jeho rodicov zajde do zdravotenej poistovne a vybavi to zanho, nech je teda pre zaciatok jeden, dva mesiace hoci aj samoplatcom a po navrate z nemocnice nech by sa teda isiel zaevidovat na UPSV ako nezamestnany. Aspon takto by som to riesila ja. Poznam kopu ludi, ktori odisli do zahranicia a tieto opletacky so zdravotnymi poistovnami za nich vybavuju rodicia. Dolezite je, aby uz pred nastupom do nemocnice bolo toto v poriadku.

LMarika

Hned, ako sa vrati na Slovensko, nech navstivi zdravotnu poistovnu, kde podpise cestne prehlasenie, ze v obdobi od - do bol evidovany v socialnom systeme clenskej krajiny EU - v Anglicku za ucelom zamestnania. Okrem toho vyplni prihlasku, na zaklade ktorej bude opat zaradeny do slovenskeho socialneho systemu. Na prihlaske uvedie, ci sa chce zaradit do systemu ako samoplatca - to znamena, ze by si mesacne musel sam platit odvody do zdravotnej poistovne, nieco cez 50 € by to asi malo byt, alebo ci mu tieto odvody bude platit Urad prace, socialnych veci a rodiny - v tom pripade sa musi urychlene zaevidovat na UPSV ako nezamestnany a v zdravotnej poistovni treba oznamit presny datum, odkedy je na UPSV evidovany ako nezamestnany - cize odovzdat kopiu zaradenia do evidencie nezamestnanych.

pre kablica; dik za radu ale on pitrebuje po navrate hned hospitalizaciu tak ako to zariadit nepytala som so plateni ale ako a za akym lekarom ist aby ho hned hospitalizovali a o sa tyka zdravotnictva tam maju akurat vybavenie dobre ale lekari dute hlavy nai maju v jlavach ale zas na vybavenia a pristroje peniaze nie su.tam je to o lekaroch tuna o peniazoch.

kablica

zaujimave, ako si zrazu vsetci spomenu na slovenskych otrasnych lekarov a priserne slovenske zdravotnictvo, ked sa ocitnu v nudzi...
kontaktuj zdravotnu poistovnu a popytaj sa, inak to nejde. Jedine ze by si liecbu hradil sam, vtedy poistovnu kontaktovat nemusis.