Cesnak

Slobodna

Závidím ti, ja žiaľ môžem len tie 2 strúčiky denne kvalitného domáceho cesnaku nie čínskej sračky z obchodu. Cesnak totiž dosť znižuje krvný tlak a vzhľadom k tomu, že za normálnych okolností ho mám na hranici, ho nemôžem jesť viac.
Pokiaľ ti nespôsobuje žiadne problémy, či už s tlakom alebo trávením, nemyslím, že môže ublížiť.

SisaZ

Čaute,

cesnak je síce super všeliek, ale ako sa píše aj v tomto článku www.kamzakrasou.sk

tak to s ním zase netreba preháňať, pretože nadmerná konzumácia a myslím si, že 12-15 strúčikov je fakt dosť, môže narušiť sliznicu. Takže všetko s mierou.

Michal1222

Tak s tím zapachom sa musí človek nejak visporiadať. Na dych to maskuje citronova štava ale na pot to neviem...inač čaj je velmi dobry pre ženy ked maju problemy s močovímy cestmy....viem že niektorím znamim to prešlo alebo cítili uvolnenie po prvej davke...a priprava je jedna taka zložitejšia a jedna taka lahka.
Ta zložitejšia je že si dame variť vodu na sporak (aj MALE MNOžSTVO) a ked sa voda začina variť dame do nej cesnak nakrajany alebo rozdrveny( tak na pol litra 5 strukov dam)stlmim ohen na minimum a pod pokrievkou to chvilku 5-8 min podusím ...potom sa odcedí a necha schladnúť a može sa dochutiť medom a citronom:D
Ta lahšia varianta je taka že rozdrveny cesnak zalejem do pohara vriacou vodou a vviuhujem ( na pohar davam maly tanier ...je to akoby sa to chvilku dusilo)....
Mala nevíhoda čaju je že sa varom zabijaju tie dobre veci v cesnaku ale ajtak ich tam zostane vela.

decaux

ja mam iež velmi cesnak tiež velmi rada, zvykla som si robiť strúhanú mrkvu s oliv. olejom, trocha soli a 3 až 4 pretlačené strúčiky cesnaku. no už nerobím, keď v práci sa zo mna smiali, že celá budova cítiť cesnakom, doma mi nadávali že smrdím, ale ja som to necítila. mne sa lúbila vôňa cesnaku. až raz ráno som sa zobudila a cítila som zo v seba strašný puch. cez noc sa vetralo, ale cítila som ho z tela. ako spotený starý dedo, ešte horšie, taký ešte 100 rokov neumývaný. odvtedy jem cesnak len veľmi málo :)

mascha

sú ľudia,ktorým nerobí dobre,ale potom by mali zmeniť spôsob alebo formu jedenia,napr. ten čaj,
popíš bližšie!