Nová škola

Príspevok v téme: Nová škola
lalal

Ahojte, chcela som Vás poprosiť o radu. V septembri nastupujem na strednú školu, a veľmi sa bojím ako na mňa ľudia zareagujú. Niesom ani najkrajšia (podľa mňa), a dosť sa bojím že tam budem naj škaredšia a naj tlustejšia. Videla som na facebooku fotky dievčat , ktoré budu so mnou v triede a ešte viac mi to podkopalo sebavedomie. Ako ich mám zaujať aby o mňa nejaký chlapec vôbec zavadil, doteraz so nemala ešte žiadny vzťah. Ako sa mám správať aby ma mali aspoň trochu radi. Som dosť nesebavedomá a ked sa s niekým rozprávam , prídem si menej cenná. Prosím naozaj mám strach , poradte mi..

kikaa12

Ja by som ti zase chcela poradiť aby si nesedela niekde ticho v kúte, ale aby si s novými spolužiakmi hlavne veľa komunikovala. Pred rokom som ja takto začínala strednú, čiže viem o čom hovorím :) Samozrejme buď sama sebou a nehanbi sa za svoj vzhľad, lebo pre ľudí ktorí za niečo stoja bude nepodstatný, ale podstatná budeš TY, to aká si vo vnútri a nie navonok ;)
Veľa šťastia.

LMarika

Niekoho si viac vsimaju, pretoze je pekny a ineho zase kvoli tomu, ze je vynimocny niecim inym, napriklad prospechom v skole. Ak sa budes usilovne ucit, makat na sebe s tuzbou byt najlepsou ziackou a ak nou aj budes, bude to tiez jedna z veci, ktore si na tebe vsimnu a pre ktoru si ta budu vazit a tiez jedna z veci, kvoli ktorej tvoje sebavedomie stupne. Napriklad pride k tebe pekny chalan a poprosi ta, ci by si mu mohla vysvetlit nieco ohladom matiky, anglictiny... A hned bude dovod na komunikaciu. A krasa? To je vec vkusu. Niektorym chalanom sa pacia stihle dievcata a niektorym zase moletky. Mat par kil navyse nie je ziadna hanba, ide o to, co mas v hlave a kto ma v hlave vedomosti, toho si je preco vazit, ale kto ma v hlave nasrate, ten zostane raz a navzdy hlupakom a ani krasa mu nepomoze.

HeyLolitaHey

neber to tak tragicky, nakoniec, je to len stredna. ako sa mas spravat? bud proste sama sebou, nie je dobre hrat sa na nieco cim nie si len aby ta mali druhi radi. ostatni si ta predsa oblubia taku, aka si. co sa tyka fotiek tvojich spoluziacok, su to len fotky, uvidis, ze v skutocnosti nebudu take super krasne ako na foto. nie si menejcenna, nikdy nie si menejcenna a je potrebne, aby si si to uvedomila, a tak ta potom bude brat aj okolie. ah, mas strach a ja to dokonale chapem. ked som sla na strednu ja, mala som podobne pocity, ci si ma tam nejaky chalan vobec vsimne, ci zapadnem do kolektivu a pod. a vysledok? chlapci si ma vsimaju, sme najlepsi kolektiv z celej skoly, vsetky spoluziacky su super a ked sa zhovarame, nemam pocit menejcennosti a pod. tiez mam nizsie sebavedomie, ale bavi ma pracovat na nom a sledovat, ako sa veci zlepsuju ;) lebo pamataj, tak ako sa budes brat ty sama, tak ta beru aj ostatni. to je ta vec, ktoru zo seba vyzarujes a ludia to vycitia. drzim ti silno palce, nech sa ti na strednej paci a hlavne sa tolko nestrachuj, nic nie je take strasne ako sa zda a uvidis, ked sa v skole zabehnes, vsetko toto z teba opadne :)