Čudný vzťah

Príspevok v téme: Čudný vzťah
Katka11111

Ahojte. Píšem po prvý krát a chcela by som sa spýtať, či má perspektívu vzťah z podľa môjho pohľadu nie celkom rovnocenným partnerom. Ja som totižto po dvoch vysokých školách, venujem sa práci kde potrebujem dosť používať svoj mozog (programovanie). Môj partner vlastní maličký obchod s potravinami - má zamestnancov a nerobí dohromady nič, ledvo ukončil základnú školu na 4ky... Pri našej komunikácii občas cítim ako pri ňom "osprostievam" ked to mam tak nazvat.. komunikacia s nim je na takej mizernej urovni, obcas ani nepochopi srandu, potom sa rozculuje.. furt dookola opakuje to iste a tak.. Minule som si vyrazila s kamosmi z vysky von a zdalo sa mi, ako keby s nimi si mam ovela viac co povedat ako s mojim partnerom. navyše dojde z tej roboty kde nic nerobi domov, vyvali nohy, zapne telku, naje sa a nic viac ho nezaujima.. a ked ja idem nieco robit tak sa zacne hadat, ze mozme byt spolu a ja umyvam dlazku, miesto toho aby som sa mu venovala... tak potom som pri nom a nerobime nic a ja len pocuvam jeho debaty o nicom a mam pocit, ze len leniviem a osprostievam pri nom :( sorry, ze som to napisala tak narovinu, ale pre lepsie pochopenie. :) zaroven sa vsak bojim, ze ked ho necham, mam 28r tak si uz partnera na vyznie to sprosto, ale na svojej urovni nikdy nenajdem. aky mate nazor? :)

Maoam

suhlasim, tiez to tak vidim

zo zaciatku je to tazke, ale to vsetko chce CAS

uvidis, s odstupom casu, po rokoch, ze si urobila tu najlepsiu vec, aku si urobit mohla

jeho prenechaj inej - ktora mu bude pasovat a ty - ty najdes niekoho, kto bude pasovat k tebe

ste nekompatibilni, az na ten sex...ale na tom sa dlhotrvajuci dobry vztah neda stavat

to neznamena, ze on ci ty ste 'zli', proste sa k sebe na mnohych leveloch absolutne nehodite

co sa tvojich pocitov tyka, je to casto aj o tom zvyku, zrazu zmena, zrazu je ten clovek prec a my ostaneme sami

da sa to prekonat, ked to zmaknes, uvidis, ze sa ti otvoria nove moznosti a tvoj vek nie je ziadnym dovodom na paniku

stretnes adekvatneho partnera k sebe, s ktorym si budes vyhovovat, o to nemaj obavy - ale musis reflektovat seba samu, kde si urobila chybu/y, co si prehliadla, kde si sa mozno az prilis podcenila a tak dalej

kazdy vztah nas niecomu nauci

dolezite je nechat si cas a spracovat to a pochopit, co mame pochopit

lebo inak budes stale znova a znova padat do podobnych vztahov

ivana456

Znesies.
V duchu sa potes, ze nepati do tvojho zivota, vzdy ked ho uvidis a mas postarane zdroj radosti na dlhu dobu. Od zaciatku to bol krok vedla. Drz sa.

Katka11111

Ďakujem Vám všetkým za odpovede. Problem ešte nastáva v tom, že s chalanom som sa spoznala po tom, čo sme sa presťahovali (v rámci toho istého mesta). Teraz je to môj sused z vedľajšieho vchodu a ja sa bojím, že neznesiem keď ho budem vídavať s inou ženou :(

Maoam

tak najprv k tomu vzdelaniu - osobne poznam dost vela ludi tu v DE bez VS-diplomu, ale maju ine odborne skoly a dolezity je typ osobnosti, sirka zaujmov, samovzdelavanie, dalsie vzdelavanie sa neustale pocas prace, skolenia atd. a nepochybne dusevny level danej osoby

okrem toho si musime s danym clovek rozumiet, musime byt na cca. tej istej vlnovej dlzke, aby sme sa spolu citili dobre a mali si co povedat aj o 5 rokov a aj neskor

vzhlad, chemia, sexualita, dalsie atributy, to je mix mnohych aspektov, ktore k tomu patria

tu vidim diametralne odlisne osobnosti, nepodcenujem nizke vzdelanie jej priatela, ani nenadcenujem jej vzdelanie - ktore bezpochyby ma - co vnimam ja, je ze ona STRADA, strasne strada v mnohych oblastiach a pramenom toho celeho bude zrejme to, ze bud sa v niektorych oblastiach ona sama podcenuje ci ma malo sebadovery/sebavedomia - mozno kvoli prisnej vychove, rokom studia - soc. izolacii ALEBO jednoducho prevladla fyzicka, sexualna pritazlivost - ale na tom sa trvaly vztah neda postavit a skor ci neskor pridu masivne problemy

zakladatelke poradim - radsej zo vztahu odist a najst si niekoho, kto jej bude ovela viac vyhovovat - a ona jemu tiez

MultiLevel

Ruku na srdce....do vztahu si sla z nespravnych dovodov. Co cakas, ze teraz bude vztah ukazkovy? Chce to dlhy rozhovor o vas dvoch a pak si dat zbohom

Mischkat

Dostala som sa ku komentáru, kde píšeš, že ťa porovnáva s inými, nie je snáď toto dostatočný dôvod?? A časom ktovie, možno nezostane len pri porovnávaní, ale rovno trávení času pri inej, zvlášť, ak si nemáte toho veľa čo povedať. A obavy o to, že si nenájdeš partnera zahoď rýchlo za hlavu!! Si mladá žena, radšej byť nejaký čas sama ako s takýmto chlapom. Takými rečami ako si máš vážiť, že je s tebou mu nejde o nič iné len aby si sa ho už nikdy nepustila, očividne mu je pri tebe priveľmi dobre tak sa bojí, že príde o komfort. Utekala by som preč!

ivana456

katka, pises " čím si ma získal? asi som naletela na pekné rečičky a fešáka (po fyz. stránke je ozaj ako model)."

Ach, ty take lahke nevies? Chlapom krasa skodi. Skodi, ak nemusia na sebe pracovat. Chlap musi byt nadherny tym, co vie, co dokaze. Imponovat postojom (pre ten treba vedomosti, inak bude iba rapkat nepochopene hovadiny), poskytovat pocit bezpecia. A byt fyzicky prijemny :-). Dava ti to ten tvoj? Posilnuje ta tento vztah?

ivana456

katka, som VS, mala som priatela, bol SŠ a bol velmi scitany a rozhladeny, bolo prijemne sa s nim rozpravat. Sola nebol problem. Poznam aj VS, ktori su vzdelani ale zasa socialni analfabeti a citovo zakrsli ludia. Skola by naozaj nemusela vadit.
Ale .. vacsinou ti VS zaruci slusne rozumove schopnosti .. Mozno stretnes VS-psychopata, ale uplne hlupy nebude. Nieco sa predsa len dokazal naucit.

Katka, to, co popisujes ty ... ved je to nad slnko jasnejsie ! Inteligencne ti nestiha. Srandu nielenze neoceni, ale ani nepochopi a este sa aj rozculuje namiesto pobavenia. Ma blbe reci, ktorymi sa snazi vyrovnavat svoj hendikep.
Problem sa bude prehlbovat.
Niet co vahat. Opustit, rychlo.

doubledog

a naco ti taky priatel vlastne je?
len sa s nim otravujes a aj tak sa casom rozidete.
premrhas vela casu.
ak potrebujes niekoho na sex, tak to sa urcite da riesit efektivnejsie.

xXx123

Katka: :) Tiež som programátor ... a nemysli si že nejaká opuchnutá spuchlina. Študovaná hlava a vyšportované telo, to sa predsa nevylučuje.
Snáď sme Ti dodali odvahu, už vieš čo od vzťahu očakávať, ber to ako cennú skúsenosť a rozhodni sa tak, aby si o 10-20 rokov neľutovala. Nech sa Ti darí:)
P.S. A nezabudni, ako si vyberieš, tak budeš mať.