Isotretinoin Actavis

Príspevok v téme: Isotretinoin Actavis
Laik94

Zdravím,
svoje akné liečim už niekoľko rokov rôznymi mastičkami a nič natrvalo nezabralo tak mi doktorka zvolila liečbu izotretinoínom a to konrétne liekom ISOTRETINOIN ACTAVIS o ktorom som nenašiel žiadne informácie. Chcem sa spýtať či máte skúsenosť s týmto liekom. Zaujíma ma či musím prestať nosiť kontaktné šošovky a či ma to nebude obmedzovať v športe. Ďakujem
U doktorky nebol čas

yasneva93

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

Tabletky na akné - derminax.lv Dnes uplynú 2 mesiace od začiatku mojej liečby a účinky sú naozaj uspokojivé. Zmizli aj tie hrozné vyrážky.

Tomaas 12345

Sisa2508 :

Tabletky od cudzích ľudí nekupuj, cudzí ľudia ti môžu predat fake medicínu ( ktorá neobsahuje účinnú látku, alebo obsahuje chemické nečistoty ktoré sú nebezpecne) alebo tabletky ktoré boli skladované v nevyhovujúcich podmienkach ( teplo, vlhko, slnecny svit).

Sisa2508

Ahojte , prosím Vás, máte ešte niektorá tie tabletky isotretinoin? Ak áno prosím ozvite sa mi na email: siminda99@gmail.com .. Kúpila by som, u nás teraz majú výpadok.. ďakujem krásne

Mike26

Ahoj KLARA 12....
Ak máš ešte záujem o tie tabletky napíš mi na mail... mám balenie 10mg a balenie 20mg...ja to brať už nechcem...

Mike1337

Ahojte krasavice. Mam 25 rokov a s akne som doteraz nemal nikdy problem natolko, aby som bol nuteny navstivit kozne oddelenie. V priebehu mesiaca (zhruba) sa mi ale zacal vyhadzovat nenapadne hrudnik a plecia cervenymi bodkami, rovnako aj tvar. Nasledne sa zacali tvorit bolestive vredy a ziaden typ kozmetiky nepomahal bez ohladu na cenu - tak som teda navstivil lekarku.

Diagnoza bola acne conglobata L.70.1 (bez uvedenia priciny vzniku).

Prve 2 tyzdne mi boli predpisane ATB, k tomu vodicka a sampon = zlepsenie len minimalne.

Nasledne mi bol predpisany Aknenormin v davkovani 20 mg rano a 10 vecer (v rozpore s teoriou, ze vecer by mala nastupovat silnejsia davka). Po prvych dnoch som zacal pocitovat suchsie pery, co sa dalo zvladnut aj bez balzamu. Zhruba 2. a 3. tyzden sa plet zacala rapidne vysusat, co ma naozaj potesilo, kedze som mal vzdy mastnu plet. 4. tyzden uz je vidiet rapidne zlepsie a aj zacervenanie mizne. Hrudnik je uz vysuseny a rovnako aj ramena, avsak na ostrom slnku este vidno, ze od dokonalosti tomu nieco chyba.

Teraz mesiac po prvej davke som bol na odber krvi a mocu - vsetko v norme, dokonca mam hladiny cukru ako nikdy predtym. Lekarka sa ma pytala, ci moze nechat davku, no ja som jej navrhol, ze ak to nie je problem, mozeme aj zvysit, na co reagovala pozitivne, kedze mi mojej vahe (80kg) zvladnem aj vyssie davky. Momentalne zacinam teda druhy mesiac s davkou 40 mg, teda rano a vecer 20.

Dovolim si to vrelo odporucat kazdemu a bez akychkolvek pochybnosti. Popri liekoch bez problemov chodim silove treningy a tyzdenne odbehnem zhruba 60 az 80 km, plus chodza. V piatky, resp. soboty si udriem pivka, niekedy gin, no citim opicku trosku viac prave kvoli liekom. Nutne dodat, ze pocas brania lieku som nastupil prerusovany post a mam v plane zhadzovat na nejaakych 75, mam dojem, ze mi zadrzuje liek viac vody v tele, takze moze mi to komplikovat snahu, ale to ma neodradi. Drzim palce, stoji to za to a nezabudajte, ze plet nie je az tak podstatna, kazda mate ine prednosti, urcite. :-))

Zvedavost

Zdravím....Isotretinoin beriem momentálne 3 mesiace a už pomaly začínam štvrtý, no vyrážky sa mi stále tvoria a nevidím žiadne veľmi viditeľné výsledky okrem toho, že pleť už nemávam vôbec mastnú no čakal som po 3 mesiacoch niečo viac....mohli by ste sa podeliť o vaše skúsenosti s výsledkami po tomto lieku prosím ? Ďakujem

Nani213

Mika123 tieto vedľajšie účinky sú normálne, mala som ich tiež v prvých mesiacoch a veľmi mi pomohlo užívať lieky večer pred spaním a piť veľa vody!! To je veľmi dôležité pre zmiernenie. Odkedy užívam lieky na noc, tak cez deň niesom takmer vôbec unavená. Taktiež sa odporúča dať si lieky s nejakými zdravými tukmi, veľa zahraničných dermatológov odporúča lyžičku araidového masla a následne si dať svoju dávku. Držím palce :)

klara12

Dobry den, uz dlhsie uzivam Isotretinoin, no momentalne nie je dostupny v lekarnach, neostal niekomu doma nespotrebovany? Dakujem

Ninuliatko

To je zaujimave, ja mam skusenost, ale s takymito vedlajsimi ucinkami som sa teda nestretla, ze az taketo problemy. Podla mna by si to mala prebrat s lekarom co ti tuto liecbu nasadil ;-)

Mika123

Dobrý. Začala som užívať Isotretinoin asi pred dvoma týždňami. Predpísala mi to moja kožná lekárka keďže mi už nič iné nezabralo. Mám veľa podkoznych bielych bodiek na tvári, brade, okolo pier.. Ktoré nejdu vytlačiť tak ľahko, tiež sa mi vedia spraviť zapálené veľké vyrážky na tvári veľké asi ako hrášok, bolia na dotyk. Môžem povedať že som dosť odolná voči vedľajším účinkom liekov, ale Isotretinoin ma premohol. Cítim sa unavená z nic nerobenia, nezdvihnem ťažké predmety, čo mi predtým nerobilo nijaký problém, v posilke vydržím max 30 min a už nevladzem, inokedy mi nerobila hodina problém. Mavam bolesti hlavy, bolesti rúk, celého tela. Bývam podráždená, hlavne v práci, niekedy to vedia až k plaču že nedokážem robiť to čo som robila predtým. Mavam výpadky.. Zabúdam ma veci, na spôsob prípravy jedál pri mojej práci. Som fajčiar, zvykla som vyfajcit denne pol krabičky, teraz dám 3 cigariety a je mi zle. Mam velmi suché pery aj v okolí nosa, pery mi praskajú až do krvi. Nedoporučujem depiláciu, ja som na nej bola v prvom týždni a zluplo mi to mali vrstvu kože. Pokiaľ mi ma tento liek pomôcť budem pokračovať ďalej s liečbou I keď zo začiatku je to dosť veľký skok vedľajších účinkov hlavne pre ľudí ktorý predtým s tým nemali problém.