Akne, citliva plet, perioralna dermatitida

Príspevok v téme: Akne, citliva plet, perioralna dermatitida
LUCIA18

Ahojte! Chcela by som pocut nejake vase rady a skusenosti. Mam 18 a akne, kozna mi na to predpisala Belakne, no plet mam po tom neskutocne cervenu, napuchnutu a citlivu. Povedala, ze vysledky vidiet az po mesiaci, no nerobi mi dobre. K tomu mam aj perioralnu dermatitidu, ktoru kozna nespravne identifikovala, ked sa na to asi na 2 sekundy pozrela, ako ekzem a predpisala mi kortikosteroidy, ktore to zlepsili no potom sa to vratilo znova. Nemozem na to make up pouzivat, lebo to je hrozne citlive a boli to, nemozem sa ani len bozkavat s priatelom, lebo ma to drazdi a nemozem pouzivat ziadne produkty na akne, lebo vsetko len zhorsuje precitlivelost. Neviem co mam robit skor, ci nepouzivat nic, alebo vsetko. Zmenila som koznu a ta mi dala Rozex, no vysledky nevidim. Prosim, pomozte mi.

Bianka2105

Ahojte, prosim o radu pisala som sem v roku 2015, stale samozrejme používam v case prepuknutia Entizol tablety, Jarišov roztok, kortikoidy vobec, inak podelim sa s Vami o radu na velmi dobry krem a aj mydlo (ano viem, mydlo vysusuje, ale obcas mozete je to tekute).
Vsetko bez parfumácií a krem ma super zloženie premastí :D a nie ste mastná :) a je aj cenovo dostupny a aj vydrzi vola sa Cetaphil.

Ale uz som na tom naozaj zle a tento rok mi ani raz neprepukla PD, ale uz teraz to zacina a hned mam depky, velmi zle to ovplyvňuje psychiku.

Aaa samozrejme je spustacom PD, stres a strava. Zistili mi ze mam intoleranciu na laktozu, takze ak mate cas, zbehnite na gastro ci ste ok.
Ak nejake rady ci otazky piste: biankapivonova@gmail.com

Bianka1804

Ahojte, už odmalička trpím atopickým ekzémom, celú strednú školu som sa mastila Advantanom (kortikoid), protopicom, elidolom a k tomu akné.

Vždy, keď som mala zhoršenie, tak len Advantan a Advantan, ale potom prišlo také zhoršenie, ktoré ani Advantan nezachránil, skôr to celé spôsobil !!!
Hrozné okolo nosa, úst, na brade a HLAVNE pod očami! NO, hrôza!!!!!!

Mala som to veľmi dlho, nezaberalo nič, ale čo NAOZAJ zaberá je: antibiotiká Entizol (zlikvidujú všetky baktérie), mala som aj Doxyhexal, ale bolo mi z neho zle),
Jarošov roztok, ktorým som si potierala tvár aj 3x denne, umývala tvár len v prevarenej vode, umývala si zuby pastou bez flóru, premasťovala som sa kokosovým olejom, sušila Aknemycinom (dobrý je aj Eryfluid), pretože obsahuje tú istú látku), občas asi 2x za týždeň som si postihnuté miesta mazala ichtylovou masťou, ALE, čO POMOHLO NAJVIAC bol čaj LAPACHO, ktorý detoxikuje pečeň a obličky+čaj na prečistenie krvi+DIÉTA. (NIč MASTNé, vyprážané, žiadne sladkosti)

Ja veľmi rada jem a hocičo, čiže to bol môj najväčší problém, ale toto vydržte aspoň 3dni, a uvidíte výsledok! Potom som si dala aj sladkosť, aj rezeň, ale len kúsok a max. 2x do týždňa

Som čerstvo vyliečená a týmto chcem pomôcť aj iným ľuďom! Toto ochorenie je veľmi zákerné

Veľa trpezlivosti všetkým

S pozdravom

ak, máte otázky, píšte na mail: bianka1804@azet.sk