Vrtanie amalgámovej vyplne

Príspevok v téme: Vrtanie amalgámovej vyplne
ziki

Chcela by som sa opýtať ako má prebiehať vrtanie amalgamovej vyplne? Nemá byť pri tom nejaká odsávačka alebo niečo podobne na ten prach okolo? Pretože moja zubárka mi vrtala zub, len tak s vtačkou a všade bol ten hnusný prach a vraj to nie je moc zdrave. Hlavne vdýchnutie je nebezpečne? No ked som sa jej na to spýtala tak mi povedala, že nie čo chcem, vraj sa to robi len tak...

I.

Mali by vymyslieť robotického zubára, ktorý by dokázal spraviť röntgen, vyvŕtať zub a zaplombovať automaticky a tiež by počas vŕtania automaticky odsával zostatkový amalgán z práve vŕtaného zuba. Už by sa potom nestávalo, že zubár počas vŕtania takmer zaspí z tej nudy a ani by nemusel páchať samovraždu.
Niekedy zuby riešil kováč a nikto sa nesťažoval.
Prišla by si: on by ti povedal: počkajte, ešte podkujem tohto koníka a potom Vám ten zub vytiahnem:-)

Gibon

Pri vrtani zubov sa uvolnuje z analganu prach, ktory obsahuje ortut. Ano pri vrtani by sa malo odsavat. Uz len pre pohodlie pacienta, ak nic ine.

Otrava ortutou ma rozne podoby, da sa vygooglit. Dlhodoba intoxikacia ortutou posobi na nervovu sustavu. Bohvie preco zubari patria k povolaniam s najvyssim poctom samovrazd. Mozno nahoda.

V kazdom pripade v Norsku je amalgan zakazany a ja som tiez zmenil zubara, ktory mi povedal otvoreny nazor na amalgan. Preto som sa k nemu prihlasil. Zacali sme postupne riesit cely chrup a musim povedat, ze na sebe badam jeden priznak momentalne po vymene 4 amalganovych plomb. Zacali mi padat vlasy.

Ci niekto veri v konspiracie, ci nie, ortut je tazky kov, ktory do tela nepatri. Staci sa pridrzat zdraveho rozumu a konspiracie nechat tym s fantaziou.

ziki

Je pravda, že už má svoje roky, ale zase neboli s nou doteraz nejaké problemy... A s tou ortuťou, čo teraz? Dá sa nejako prečistiť telo alebo je to jedno a aj tak s tým už teraz nič neurobim?

karolinka122

tvoja zubarka je stara skola, moderne ordinacie /kde si hradis vsetky ukony plne sama a su to riadne palky/ pouzivaju odsavacku a kofferdam a aj injekciu anesteticku /bezbolestne vrtanie/ automaticky. amalgan obsahuje ortut a jej vdychovanie a prehltanie je zdraviu dost skodlive..Philips asi tiez nic lepsie nezazil ako svoju "socikovsku" zubarku...

philips

Zubár sa oblečie do protichemického obleku, vyhlásia všeobecné chemické ohrozenie a ide sa. :D

Zoberie sa vŕtačka a vŕta sa. Tak ako aj klasický zub.