Ako sa vyrovnať s vlastnou priemernosťou?

Príspevok v téme: Ako sa vyrovnať s vlastnou priemernosťou?
gandalf.šedý

Zdravím,
Človek buď dostane do vienka silu a odhodlanosť prekročiť vlastnú priemernosť, vymaniť sa z masy, jeho hranice sú otvorené. Na druhej strane je tu človek, ktorý nedostane do vienka toľko sily a odhodlania prekročiť prah vlastnej priemernosti, ale zato veľmi túži byť výnimočným a jedinečným. Jeho hranice sú však značne obmedzené a tak sa len prizerá. Chvíľu sa snaží vymaniť sa zo šede spoločnosti, ale počase zisťuje, že je to deštrukcia a ilúzia a je iba pouhopouhým obyčajom. Ako sa s dá, prosím, vyrovnať s vlastnou priemernosťou?

NO2

Ak ta trapi len to, ze mas nizke IQ, tak nech ta to netrapi.
Preco nie su aj testy napr. na manualnu zrucnost? Lebo IQ testy vymysleli intelektuali a ti chceli vyzniet ako ti chytrejsi.

mojpohlad

Ak chceš vyniknúť, potrebuješ asi na to niekoho druhého kto ti pomôže pretaviť tvoj potenciál v úspešné výsledky. Niekto, kto vidí čo robíš, ako to robíš, prečo to robíš a ako by si to mal robiť, skrátka niekto kto by ťa dokázal správne korigovať pri tvojej činnosti.

Asi len smietko ľudí jestvuje, ktorí su tak geniálni, že ich práca im ide sama, od ruky, ich výsledok je veľkolepý a bez výrazného pričinenia niekým druhým :)

gandalf.sedy

Začínam sa obávať, že slovo priemerný a priemernosť a ďalšie jej podoby, sú ľudským výmyslom, ktorých je ešte mnoho zakorenených, a nič také v prírode neexistuje. Objavil už niekto živočícha či rastlinu, o ktorej by mohol s istotou vyhlásiť, že je priemerná? Ja som o tom ešte nepočul. Ďakujem za príspevky, a ak by mal ešte niekto nejaké postrehy o priemernosti, pokojne napíšte, je to zaujímavá téma. Pekný deň.

Jessi_1111

Nikdy sa neuspokoj len s tým, čo máš a bojuj ďalej. Nič nie je nemožné! Možno si len myslíš, že máš svoje hranice ale keď chceš, dokážeš všetko. Takže bojuj a nikdy sa nevzdaj. Nikdy!

veracruz

kazdy mame nejake talenty. svoje si este neobjavil, co je skoda. namiesto snah vyrovnat sa s vlastnou priemernostou (co je blbost,nehnevaj sa) skus objavit viac sebaistoty, sebalasky a kus vlastnej jedinecnosti.

anetta222

Človek,ktorý ma zdravú rovnováhu je spokojný,vyrovnaný sám so sebou.A nepotrebuje dokazovať nič ani sebe ani iným.Tam treba hľadať.

kop.problemm

Je to všetko oveľa komplikovanejšie než sa ti môže zdrať.
Ak si len priemer, tak môžeš tých lepších predbehnúť napr. snaživosťou.
Byť úspešným je častokrát aj o šťastí, resp. o kreativite.
Ty si popísal dosť všeobecne...

Erris

Stačilo mi 10 riadkov tvojho textu a viem, že niesi priemerný. Si absolútne jedinečný a len tak mimochodom, máš krásne vyjadrovacie schopnosti.