Nevyliečiteľné akné

Príspevok v téme: Nevyliečiteľné akné
WantDiee

Je to tu omieľané aspoň milion raz ale napriek tomu sa chcem poradiť. Trápi ma akné. Moje akné nieje také isté ako majú iny ľudia. Je veľmi silné a myslim si že ho budem mať na tvari,chrbte a dekolte do konca života. Používam červený laser,lieh,všetliaké vodičky ktoré \"pomáhajú\", pilingy,masky od Garnier, roztok Stafal,prírodné mydlo Sano a mnoho ineho. Ruky na mojej tvári nikdy neuvidite a vlasy sú stale v cope takže nejaky prah alebo čo sa mi tam dostať nemože. Make-up nikdy nenosim
Je to úplne hrozne! Celé prazdniny som prededela doma alebo sa hambim výjsť s tymto do ulic .
Poradťe hocičo mne to je už jedno. Rady ako: Daj si pastu mne to pomohlo radšej ani nepíšte mne to nepomohlo.

Fleur-de-lis

Prečítaj si určite tieto články

paleoblog1.wordpress.com

paleoblog1.wordpress.com

Netvrdím, že máš prejsť na paleo. Ale vyskúšaj niečo obmedziť na nejaký čas a uvidíš. Treba hľadať, ktoré jedlo tvoj organizmus zle znáša.

Liečiť symptómy povrchovo je len dočasné a nerieši skutočný problém. Naša súčasná medicína ma pomaly čím ďalej tým viac odrádza. Chýba im celkové chápanie problému a objektivita, nestrannosť.

Fiffy

Akné si liečim už od svojich 16 rokov, teraz mám 21, aknée sa mi vyskytovalo všade na tvári, dekolte a chrbáte bolo tiež strašné. Celý čas mi doktorka predpisovala len lieky na lokálnu liečbu, ZINERYT mi ako tak lokálne zaberal, ale akné nevylieči. Jediné čo mi na akné naozaj pomohlo je liek ACNENORMIN, ktorý sa užíva pol roka, čítala som naň všelijaké ohlasy a aj kožná mi ho nechcela predpísať, ale nakoniec som sa dočkala a ani sa nedá opísať aká som z toho šťastná. Konečne po tých rokoch zúfalstva a schovávania sa cítim opäť ako normálny človek bez potreby nanášať si na seba kilo make-upu. Skús sa svojej kožnej spýtať na takýto liek, lebo tie lokálne mastičky, vodičky a iné, to len zmiernia, ale nikdy nevyliečia, len to predlžuje trápenie.. Ja som musela aj zmeniť kožnú, pretože prvá mi nechcela lieky absolútne predpísať. No nakoniec priebeh ich užívania prebiehal absolútne bez problémovo, len som musela viac natierať pokožku, lebo bola suchá a aj pery, ale ten pol rok ubehol ani neviem ako a ja mám zrazu normálnu pleť. Tak držím palce aj tebe. ;)

jalentak

RNG ja v to neverim, ja to mam vyskusane. Dalej co je vyskusane, ze zenam casto pomaha na akne hak. S tymi olejmi..no neviem ci ich nechce ziadny mikrob, lebo bakteria akne ich asi priam miluje..ale pravdu mas v tom, ze napr omega3 mi pomaha. Ale rovnako zle je pre mnohych napr mlieko a mliecne vyrobky vseobecne, takze kazdy si musi najst tu svoju dietu.

LOLKy

Ahojakné sa netvorí len-tak, áno sú tam hormóny a pod. ale v prvom rade musíš dodržiavať základné zásady ako : pitný režim (je k nezaplôateniu mne pomohol), zdravé jedlá( nezabúdaj že čokolády a nezravé tuky z olejov tvojej pokožke neprispievajú), čerstvý vzduch, pravidelná starostlivosť (tým nemám na mysli kopu kozmetických výrobkov, aj ked určite niekoré z nich potrebujeme ale skúšama si niekedy potierať si tvár listom z aloe? je to skvelé alebo bylinné čaaje a domáce masky to všetko k tomu patrí, nie silikóny a rôzne chemické kozmetické prípravky), kvalitný kožný lekár (dávaj si však pozor lebo niektorí predpisujú HA aj ked o tom nechcem diskutovať ) ... no tu je slabý odvar vecí ktoré musíš mať zvladnuté a nevzdávaj sa :*

RNG

v co veris alebo nie tu nie je podstatne. Oleje, ktore su znicene chemiou a teplom mnohe oxiduju a tvrdnu. Preto mas napr aj olejomalby, z tvrdych tukov, alebo napr linoleum, z lin seed/lanoveho prevareneho oleja.
Mazove kanaliky sa nemozu zapchat , pokial nemas taketo znicene tuky v tele.
A jedine neznicene su oznacene ako panenske.
Uvedom si tie znicene su vo vsetkych potravinarskych vyrobkoch ako tzv "stabilizovane" oleje, hydrogenizovane a podobne. A trvanlive su pre to, ze ziadny normalny mikrob ich nechce, len ludia su tak hlupi a oblazneni, ze ich jedia a veria, ze su zdrave. Vcitane lekarov, co ich tak oblaznili v skolach.

jalentak

RNG mozes konkretnejsie priklady, ktore su to presne tuky?
Ale nemyslim si, ze to je iba z toho. Akne moze byt hormonalne, nejake alergie, zle travenie.. Kazdy to moze mat z niecoho ineho a je viac druhov akne.

Ivka 1

Jasne B5 v prírodnej forme nemôže uškodiť iba pomôcť . Ak je však zanesené - hrubé a tenké črevo , veľmi ťažko sa vstrebávajú minerálne látky a vitamíny , čo má vplyv aj na hormonálnu činnosť. Mnohým ženám sa akné upravilo až takmer stratilo po prvom pôrode, mladé dievčatá by museli na to ešte veľmi dlho čakať. Takže čistiť zvnútra organizmus , upraviť trávenie enzýmami,dávať si pozor na zloženie prijímanej stravy , ošetrovať pleť zvonku a užívať prírodné doplnky výživy.

Kejtka

Zaujimave,ze ja som vyskusala liecbu u Albertovej, vyskusala som detoxikacie - niekolko s caosvymi rozostupmi, mam upraveny jedalnicek tak,ze vyprazane jedlo, mliecne vyrobky,mlieko, bielu psenicu som nevidela uz asi 3 roky... Este k tomu mam spravene testy intolerancie na potraviny, co je v mojom pripade napr. aj na hrasok, fazulu, a tymto jedlam sa tiez vyhybam uz rok...
Takze si stale myslim,ze liecbu b5 stoji za to aspon skusit :) Pre kazdeho,kto nechce hned roaccutane a trapi sa s akne.

vitavi

Podľa miest, ktoré si opísala, máš zanesené tukom a hlienom priedušky, pľúca a črevá a možno i iné orgány. Na príčine je mlieko a mliečne výrobky, sladkosti, tuk skrytý v koláčikoch, mäsových výrobkoch, omáčkach, nátierkach, ochucovadlách, zálievkach a i.
Prečistíš sa zeleninou v kombinácii s neobrusovanými obilninami, ktoré obsahujú nielen dostatok B vitamínov, ale i vlákniny a minerálov. Tuk spočiatku vynechaj a dopraj si len malé množstvo semienok. Po čase si môžeš do jedla zapraviť malé množstvo panenského oleja sezamového, slnečnicového a p.

Zeleninu jedz prevažne tepelne upravenú vyhľadaj zaujímavé recepty. Obilniny v rôznych druhoch a formách, pestro.

RNG

Ked si dlhe roky zamorujes twelo znicenymi tukmi, ako mozes predpokladat, ze ti nebudu zapchavat mazove kanaliky a tak vytvarat podkozne nahromadenia, tj acne dlhodobo, pokial si tie znicene tuky, (co tuhnu tj oxiduju a polymerizuju na tvrde), z tela neodsteranis. A to moze trvat aj roky, podla toho, ci budes take znicene tuky dalej jest, alebo ich kompletne odstranis zo stravy a dlhodobo sa od nich budes odmorovat. Tj vnutorne, enzymaticky a nie mastickovanie zvrchu.