Ako sa vám žilo na internáte?

Príspevok v téme: Ako sa vám žilo na internáte?
Lucia141

Ahoj, mám 15 a v pondelok odchádzam na intrák. Dosť sa toho bojím...Nebojím sa ani tak toho, či si tam nájdem priateľov, či sa mi tam bude páčiť, ale skôr mám nepríjemné pocity z toho, že už proste nebudem doma, že moja najlepšia kamarátka už pri mne tak často nebude a neviem čo budem bez BF robiť :( Áno, dajme tomu, že si nájdem dobrú kamošku aj tam, ale ja akosi chcem aby moja BF bola stále tá jedna a bojím sa, že ňou neostane. Je to vlastne v poriadku? :D Ako ste sa mali vy?

keflo

Stále,aj cez rok si to predsa môžete rozmyslieť.Nejdete do väzenia, nikto vás nemôže nútiť, môžete hocikedy cez rok zmeniť školu(bližšie, bez internátu).

Samozrejme, ak nebývaš v nejakom zapadákove, napr. Čiperný Balog, Sihla, Čičmany, Oravské Veselé atď atď... :-)

Aljaška

Presne ten istý problém :( Ide ma s toho poraziť. fakt si povieme všetko samé banality hlúposti tak moc sa bojím, že si o tom nebudem mať s kým pokecať...Odchádza na internát a oby dve si budeme musieť nájsť niekoho iného lebo sa to nedá len cez skype :( Je mi to tak ľúto ooch...Rozumiem ti

Fleur-de-lis

hmm, snáď sa mýlim, ale nie je vo vašom priateľstve nejaká závislosť? Respektíve mi to trocha znie, ako keby si bola možno uzavretá, alebo si ťažšie hľadala priateľov a nejak ste sa vy dve na seba moc upli.
Je úžasné mať skvelú kamarátku, ale uzavrieť sa v jednom priateľstve asi nie je najmúdrejšie.
Možno vám takáto pauza pomôže aby ste sa otvorili aj pre ďalších ľudí.
Možno sa vaše priateľstvo zmení (nemyslím to negatívne), ale to je niečo čo treba prijať. Takto to chodí. Ak proti tomu budeš bojovať, len si to sťažíš.
Určitá obava je normálna, aj ak ti za ňou bude smutno. Ale snaž sa mať na to zdravý pohľad.

bzz bzz

A co je to BF ako best friend?
A ze sa bojis je normalka, vsetko nove nas tak trosku desi a vyvolava v nas obavy.