Co so stiplavou paprikou?

Príspevok v téme: Co so stiplavou paprikou?
paprička

Nevie tu niekto ako zbavit papriky stiplavosti? Kupila som dnes sest zelenych paprik a ked som jednu narezala a ochutnala tak som zistila ze stipe. Potom som trosku odrezala aj z ostatnych a stipu tiez a nehorazne. Ani oplachutie studenou ci teplou vodou nepomaha. Stale stipu. Nieje nieco co by ich zbavilo stiplavosti? Neviete nejaky recept? Nechcem ich vyhodit, skoda sest paprik len tak vyhodit.
A este jedna otazka, nevie niekto trik nato ako sa da pri nakupe zistit ci je paprika stiplava? Nie az doma ked uz je neskoro.
Dakujem

RNG

To zialbohu plati len niekedy.Niektore papriky palia ako ohen, cele, vcitane semien. Takze ked si nechces spalit usta, pouzivas ich len velmi malicko

RNG

kapzaicin tj latka co robi papriku stiplavou sa nenici ani varenim ani pecenim.
Rozmixuj ju, zamraz a pouzivaj kustik do polievok, aby boli pikantnejsie.

Bubliii

Ahoj, čo s ňou, to celkom neviem. možno by pomohlo upiecť alebo uvariť? plnená paprika a pod? no mne mama vravela taký trik, že štiplavé papriky mávajú častejšie ostrý konček a sladké tupý (guľatý). nie je to na 100%, už som mala aj sladké s ostrým koncom, štipľavá sa mi už dávno nepošťastila :) prípadne ak kupuješ v zelovoci, tam to býva podelené na sladké a štipľavé..aj v Bille som tak videla..