Byvala kolegyna siri o mne klamstva

Príspevok v téme: Byvala kolegyna siri o mne klamstva
Julča2

Potrebujem poradit,ako sa zachovat pri spravani sa mojej byvalej kolegyni. Odkedy mi skoncila prac. zmluva na urcity cas, tak siri o mne same klamstva a ludia jej to veria. Nemali sme sa velmi v laske uz predtym, jasne mi to dala pocitit pri nastupe do prace. Opovrhovala mnou, ze im zaberam miesto, som tam zbytocna a proste svojim verbalnym aj neverbalnym spravanim mi davala najavo, ze som persona non grata. Postupne sa dozvedam, ze o mne siri, ze som radodajka, anorekticka, hlupana co nic nevie, som leniva, tupa ako tago a pod. Nebudem tu upresnovat presne moj vek, mam nieco od 25 do 30 a ona ma cez 40 rokov. Najviac ma stve, ze ma vyhlasuje za anorekticku zavislu na alkohole. Pritom vobec nepijem, len ak je nejaka oslava, aj to len symbolicky pripijam a niekedy trosku viac, ale nie tak, aby som nevedela co robim. Chuda som, ale anorexiu rozhodne nemam, lebo jem dost a rada. Nemozem zato, ze mam taku postava a nedari sa mi pribrat. Pri mojej vyske 171cm by som mohla viac vazit, ale tak nedari sa.Aj podla lekarov som zdrava ako rybicka a vysledky su v poriadku.
Ona o sebe vyhlasuje, ze je chudka a stihlunka na FB, ak jej niekto pochvali fotky a pritom ma previsajuce boky aj brucho. Vie dobre, ze anorexiou netrpim, lebo sme chodili aj spolu na obedy, aj v praci som si sem tam nieco zobla, ak bolo kedy. A stale ma vraj co som pocula nazyva anorekticka vyzla. Niektori jej to aj veria, aj maju narazky na moju postavu, ze nejem. Co mam robit? Preco o mne vyhlasuje take klamstva?

BUBLAMOJA

je taka rozpravka.jedno kralovstvo si chcelo podmanit dobre kralovstvo ked prisli tak ich vitali s usmevom a nereagovali na zle veci.
ina rozpravka napr. mysi kozisek.potom ich lud hnal tym co mali po ruke,maj sa pekne vela lasky

Agnes989

No mne keby nejaka osoba zacala o druhej hovorit to, co hovori ona o tebe tak mi je hned jasne ze je to zavistliva mrcha a nebrala by som ju vazne. Myslim, ze sa tym nemusis nejak extra trapit, rozumni ludia pochopia o co jej ide a co je ona zac a ak tomu aj niekto uveri a nebude brat do uvahy tvoje nazory tak taky ti moze byt tiez ukradnuty lebo je nieco podobne ako ona. Myslim ale, ze vacsina ludi jej neuveri tak sa tym nemusis nejak trapit. Podla mna ti hrozne zavidi stihlost, krasu a mladost a mozno aj nieco ine.

mlsnamacka

Hraj mrtveho psa, ze nic nepocujes a nevidis. Ak nebudes nato reagovat ju to prestane bavit casom. Riad sa heslom "do mrtveho psa sa nekope" Klamlivym reciam o svojej osobe nijako nezabranis siria sa rychlostou blesku a rychlejsie nez dobre spravy.

Maoam

musis byt pre nu velmi zaujimava osoba, na ktoru nema dosah a strasne zavidi, ked si dava taku namahu o tebe neustale premyslat a si ju predstav, ako este aj v posteli v noci, ked nemoze spat premysla, co by hodila do eteru o tebe ;D

je to CHUDERA, ignoruj a cim sebavedomejsia a sebaistejsia budes a cim viac budes mat na haku to, co hovori, tym viac ju rozdrapi

a ludia - tak zavisi od toho, ake IQ maju a aky maju charakter, mudry clovek si sam zisti, aky ten druhy je a na reci velmi nedava rsp. ich pravdivost kriticky otestuje

a ti ostatni, ktori vsetkemu uveria - tak ti su nic moc, ti ti ale mozu byt aj ukradnuti, co z takych ludi

a su aj ludia, ktori mozno vypocuju ale jednym uchom dnu a druhym von

koniec koncov - sama o sebe siri vela informacii uz len tym, ze ta neustale riesi a ohovara, takze nejednemu davno muselo dopnut, ake ma ona sma komplexy, ked ma toto za potreby...

ludia nie su az taki sprosti

cylia

V ohovarani je nezabranis.
Nechaj ju tak, a snaz sa byt v kontakte viac aj s inymi kolegami, byt mila ku nim, ist na obed aj s nimi a pritom pochvalit jedlo. proste ukazat sa ako pozitivna osoba. Ked sa zacnes branit slovami, ze to nie je pravda, ostatni sa budu na vas divat ako na dve ohovarajuce sa baby, a nebudu to riesit. Po case okolie zisti, ze to su vymysly a v buducnosti, ked pride s niecim novym, budu ju brat s rezervou.
Druha vec, je to riesit s nadriadenym, ale to ma viac problemov, napr. si tam nova, nevies ake su tam vztahy, ale aj to by mohlo byt riesenie, hlavne co sa tyka alkoholu.

genova

Ahoj Chcem sa opytat ako vies ze jej veria?Si tam nova?treba cas aby ta spoznali a ked ta aj poznaju bo si tam uz dlhsie tak su ticho su neutralny.Hovoria si vduchu ze nech si trepe co chce oni maju dost svojich problemov.Ked su tam zeny tak sa to pocuvaju a ked su tam muzi im je to jedno.Jedno vec aky si v tej veci nevinne a nic s toho neni pravda raz sa dakto postavy a jej povie svoje.Moj pripad bol takyto sedel na mne manazer raz ma zachytil v kuchynke boli sme tam viaceri ale bol tam tiez supervizor manazer na mna tam zacal ziapat odporne to bolo nikto nic.A po polroku som sa dozvedela ze ked odisiel s kuchynky posiel za nim supervizor a ziapal nan ho ze s akeho dovodu na mna tam vrieskal ked ja som mala pravo na to.A to som vobec onicom nevedela..od vtedy manazer bol ticho.Takze nedavaj na sebe vediet ze ta to zerie chod s hlavou sticenou i ked ta to zerie ale nedaj najavo a ked ides kolo nic kusaj najladsiu keksu tym ukazes ze jes aj sladke dobludu ale si vahu nemusis kontrolovat on pukne.proste viem ze ta to zerie ze vidis tie pohlady ze jej veria ale ak nieje s toho nic pravda tak si stoj za svojim.Ty si ty.A kto je ona?Kto je osoba ktora ohovara ktora roznasa nespravne fami o cloveku?To proste ukazuje ze je to naruseny clovek ma dajake mental problemi.To potom druhy spoznaju co je zac...Ty sa spravaj normal a dokazes vsetkym ze nie je normal ona.Pozeraj na nu jak na choru ze ma dajaky problem.Ty si rob svoju pracu a basta nedaj sa.

Julča2

Tak vdaka. Kiezby to slo tak lahko nevsimat si to. Lenze ludom staci to co vidia(mam na mysli postavu) a ked este niekto napomaha tomu nepravdivymi recami tak tomu uveria dvojnasobne :(