Podla mna je to dost divne.. taketo systemy..

Príspevok v téme: Podla mna je to dost divne.. taketo systemy..
ludskedohody

Dobrý vecer..mam 16 r.,mam uzkostnu poruchu..už som na tom celkom dobre..ale už daavno este ked som poruchu nemala som bola taká..neviem ako to nazvať..no proste vo všetkom som akoby musela mať systém..poviem príklad,napr.na internet pojdem iba ráno ,na obed a večer..sladkost si dám vždy iba pojedle a pod..potom asi 2 roky na to mi to zacalo prerastat cez hlavu ,napr.že mocit na wc pojdem iba ked ma začne bolieť brucho..von pojdem iba ked bude svietiť slnko,zvuk na tv budem znižovať ked niekto spí o dve paličky a ked leží o jedn amnohí u..a ja mam pocit že už je tii velaaaa ,cítim sa v tom úplne uvaznena,neslobodno a nejde sa toho zbaviť,už veľa krát mi to v sociálnom..rôznom..niečo pokazilo a podobne. Proste rada by som žila ako normalny človek..neviem ani prečo mi toto systematizovanie začalo..možno z nudy..ale tak sa pytam počuli ste už nekedy o tom alebo tak? Ďakujem,veľmi pomôžete. :)

NO2

To čo máš nie sú zvyky, ale chorobné výplody tvojej psychiky, ktorá nie je asi zdravá. Asi je to obsedantno kompulzívna porucha alebo tak nejak. To má byť akože úzkostná porucha? Trochu divné zdiagnostikovanie.

cynička

je to normalka, ide o zvyky, kazdy ma nejaky naucene navyky a sposoby cez den. Kazdy ma rozdelene kedy bude sportovat, kedy citat knihu, ucit sa nieco, kedy pojde vencit psa, kedy pojde na nakupy. Hovori sa tomu planovanie a rozvrh dna. Si clovek a myslis a planujes. Niektori maju zvyky horsie. Napr. skor nez nastupi do auta ho po celom obvode obide az tak nasadne, alebo skor nez nastupi do vytahu si musi zakaslat, niekto sa modli pred jedenim, niekto kazdu nedelu pecie poobede kolac, niekto kazde rano chodi behat.... atd.