Crohnova choroba?

Príspevok v téme: Crohnova choroba?
Maja_6

Ahojte, takze zacnem s tym, ze uz nejaky mesiac mi nevedia zistit, co mi je. Az teraz chirurg prisiel s tym, ze ma treba objednat na gastro, na kolonoskopiu a nech mi laparoskopicky vyberu slepak kvoli nejakemu tkanivu, pretoze to podla neho moze byt zacinajuci Crohn. Priznaky mam take, ze uz tri tyzdne mam zvysenu teplotu, bolia ma krize,taktiez aj brucho vpredu, obcas bok a picha ma v podbrusku, pricom sa ta bolest akoby premiestnuje. Pri prehmatani som mala taktiez bolesti a preto sa chirurg rozhodol, ze mi da antibiotika Normix. A mam pocit, ze tie to zhorsili, pretoze momentalne sa na tieto bolesti v oblasti chrbta, brucha a podbruska uz aj v noci budim. Bola som aj na gynekologii, urologii a chirurgii, vsetci vyvratili, ze by mohlo ist o zapal vajecnikov, obliciek ci slepaka. Mal niekto z vas podobne priznaky? A ti co ste sa stretli s Crohnom, ako to zvladaju osoby chore na tuto chorobu? Musia sa v niecom obmedzovat? Budem rada za vsetky postrehy ci uz tykajuce sa Crohna, kolonoskopie alebo priznakov :-)

Maja_6

RNG: dakujem krasne, skusim to :) na gastro som este nebola, iba ma objednali, tak sa na to popytam, verim, ze ma lekar na mieste neprebodne podhladom :))
Ni-ka: uz som tam co to pocitala ale vdaka :)

RNG

Prebytky kyselin o com hovoria lekari su mytus. parietalne bunky tvoria u zdravych ludi spravne mnozstva kyselin a ked su napadnute napr zaludocnou chripkou, tak tvoria menej, nie viac.
A s vekom ich tvorenie je spomalene, tj starsi ludia, co maju palu ju maju z nedostatku kyselin, nie z prebytku.

RNG

Jedina presna metoda na hladinu kyselin a ich tvorbu je
www.phcapsule.com
Zialbohu gastorenteorologovia az na male vynimky o nej nechcu ani pocut, totiz by ich velmi rychlo usvecila, ze predpisovanie liekov proti kyselinam ,ked ich je aj tak malo je skodlive.
Rychly ale nepresny test na kyseliny je ale zobrat pol lyzicky sody bikarbony(2 gramy), a ked sa ti nezacne okamzite grgat, tak nemas dost kyselin v zaludku. 2 gramy sody bikarbony totiz vytvori s kyselinou az 1/2 litra plynov(CO2)

Maja_6

Dedicnost robi tiez svoje mimochodom a ja potrebujem vediet, co ma v suvislosti s tymto ochorenim moze cakat a nie zdrbanie za to, co vlastne ani nerobim. Nepotrebujem usmernit ani polutovat, chcem len normalne prakticke informaciebod cloveka, ktory to ma odzite

matway

Práve si týchto ľudí dostala, jeden ti poradí, čo robiť už pri prejavenom probléme, a ten druhý ťa zjazdí bez servítky pred ústami o tvojom životnom štýle!
A nezabudni na to, že toto nie je súčasť života, tento štýl je skôr súčasť zániku života!
Prepáčte všetci, píšem to arogantne, ale už mi to proste nesedí s tým usmerňovaním...

RNG

Travenie je vec dostatku kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik. Chybajuce si treba doplnit, minimalne kazdy potrebuje extra mikrovlakniny a obcas kvalitne porbiotika, lebo to rozhodne v ziadnej potreve nemoze dostat dnes v dostatku.
Zapaly criev mozu byt len ked mas nedostatok kyselin a mikrovlaknin, tak sa totiz mozu cez nekysly zaludok dostat do criev rozne skodlive mikroby, ktore tasm nedostatocne krmene probiotika mikrovlakninami nevedia potlacit. A voila, skodlive mikroby miesto uzitocnych vyvolaju zapaly az to vedie k IBS, neskor ku Crohnovi a konci to ulceroznou kolitidou.
Lekari ani nemeraju tie 4 potrebne veci na travenie, ani ich neodporucaju doplnit. Oni len pozoruju zmeny v traviacom ustrojenstve,davaju im rozne cudzie mena, a radia na to rozne obvykle neucinne lieky.
Pripalach, co je dosledok kvasenia v zaludku pri nedostatku kyselin radia kyseliny uplne zlikvidovat(no comment!!!)

Maja_6

Potrebovala som tu cloveka, ktory sa stretol s niecim takymto a nie poucovanie o niecom, co je sucastou zivota kazdeho cloveka...:)

matway

Písať si nemusela a všetky neduhy si do seba nasávala. Píšeš, že žiješ zdravo? Mäso: aké? Kávu: akú? šminky-make up: aký? Vodu: akú? Alkohol: metylalkohol, vieš v čom je? Mlieko a ich výrobky: aké? Ťažké kovy: aké?/zuby, plomby, okolie/?

Mám pokračovať, alebo uznáš, že aj keď si nič zo svojho života nepísala a nespomenula, ťa ničí!!!