Som závistlivá, preto nemám rada ludí a kvoli tomu ani seba. Ako sa toho zbavit?

Príspevok v téme: Som závistlivá, preto nemám rada ludí a kvoli tomu ani seba. Ako sa toho zbavit?
hulala

hrozne zavidim ludom, ktori su zadani a stastni, pretoze aspon raz za cas pocituju, ze ich ma niekto rad a ja ten im ten pocit zavidim a vobec im ho neprajem, nemam rada pariky, nemam rada mlade rodiny.. ani uz pohlad nane neznesiem.. som hrozny clovek, neviem ako to zmenit,.. stale chcem chciet aby boli vsetci ludia stastni,, no ale vzdy ked pocitim smutok zo samoty, co je vlastne stale, pretoze nikomu nestojim zato aby ma mal rad a potom uvidim nejaky stastny parik, tak mam chut ich rozdelit, nech su aj oni sami, nech tiez pocituju prazdno ... poznate to niekto? ako sa vysporaduvate s takymi myslienkami? dokazali ste sa stat lepsiou osobou alebo uz to takto ostalo? za odpovede dakujem.

annemaryi

ahoj hulala, poznám to čo opisuješ celkom presne.Preto radšej nikam nechodím, som iba doma stále,aby som tie mladé páry nevidela,lebo sa mi potom rúca aj ten malý kúsok sveta čo vo mne ostal. Nechcem vidieť, ako sú všetci mladí ludia šťastní, zaľúbení a ja len bezducho kráčam svetom ako mátoha bez duše.Tu doma mám aspoň únik od toho všetkého. Smútok z dlhodobej samoty je už choroba...

klára19

no,hneď ma napadol satan,ktorý závidel lásku Adama a Evy...
je dobré,že si napísala,že to chceš zmeniť,neviem ako hlboko si v tom vnorená,píšeš len o myšlienkach,mala by si hľadať posilu u Boha

_meno

Ahoj hulala

Prijimat druhych ludi znamena mat ich rad takych, aki su. Kazdy na svoje prednosti a chyby, preto je laska vlastne vnutorny pohlad na svet.

Napr. ak mas rada ludi, mas rada ludi ktori su o samote, rovnako ako ktori su spolu. Nemat niekoho rad je vlastne nepriatelstvo, nemat nieco rad je vecne (nenavidte hriech, milujte hriesnikov).

Akoby som to pekne napisal...ked nemas niekoho rada, v skutocnosti ho odmietas. Nie je to on, kto ta nema rad-si to ty, kto odmieta.

V praxi je to jednoduche - praj ludom dobre a oni ta budu mat za to radi. Cize ty poskytujes druhym ludom lasku ... Oni ta mozu mat naspat radi. Uz v tomto stave si stastna ze im pomahas(nie je to z vypocitavosti, preto ani neocakvas ze sa do teba hned niekto zamiluje lebo si mu pomohla). A tvoj partner robi to iste, a ked sa stretnete hned vnutorne viete ze sa mate radi.

Nie je totizto mozne, aby si do vztahu prisla brat - vztah je o poskytovani. Kazdy vztah ktory berie je vycerpavajuci, zatialco ten volny, slobodny je rastuci.

...vsetko, co teraz vidime bol niekoho cin, ktory nad nim predtym rozmyslal a este predtym mal pocit, ze chce nieco spravit: najskor ty ako dusa mozes chciet, potom ako nastroj pouzijes mozog a vytvaras myslienky a nakoniec tieto myslienky vykonas.

Tato tvorba sveta je velmi, velmi, velmi az nepredstavitelne abstraktna, vdaka comu vytvarame realitu ktora tu predtym nebola.

Vela stastia a radosti Hulala :-)

redka

Ked doprajes inym, bude dopriane aj tebe, inac to nevidim. A musis aj uverit, ze raz mozes byt stastna ako oni,ak budes stale mysliet negativne, tak budes aj tu negativitu privolavat k sebe.