Astma

Príspevok v téme: Astma
Dendik111

Dobrý deň, už asi mesiac ma trápia ťažkosti s dýchaním. Niekedy viac, niekedy menej. Čakal som či to prejde, neprechádza a tak sa plánujem objednať na nejaké vyšetrenia zajtra. Lenže teraz som odcestoval cez pol Slovenska do BA na zápis do školy, ostávam tu 3 dni a posledné dva dni sa mi dýchalo naozaj ťažko. Tak isto aj dneska cesta vlakom do BA bola nie najpríjemnejšia. Pocit akoby mi niekto sedel na hrudi a ťažké dýchanie. Som tu s priateľkou, ona má astmu a používa každý večer ASMANEX 200. Chcem sa opýtať, môžem ho použiť večer aj ja? Vzhľadom na to, že sa bojím ako mi bude tieto najbližšie tri dni. Môže mi to pomôcť? Môže mi to uškodiť? Ak áno, je niečo čo by ste mi mohli odporučiť aby som zvládol najbližšie dva - tri dni? Vopred ďakujem veľmi pekne za rady :)

Dendik111

Ja som ale pociťoval tie panické ataky veľmi zriedkavo, problém bol viac menej s dýchaním a po tej tabletke to bolo psychicky strašné, aj napriek tomu, že mi to pomohlo s dýchaním. Prestal som ich brať a znova mi je psychicky dobre, tak to vyzerá tak, že sa posnažím vydržať nejak ten týždeň do doktorky a uvidime ako to dopadne. Ďakujem Lulu za odpovede, dosť mi to popravde pomáha :) A ďakujem RNG za link.

Lulu2011

Dendik typicka uzkost spojena s panickou poruchou, mam to uz roky, mne ad nesedia, ale su ludia ktorým pomohli, nastup ucinku je zial dlhsi a stav zo zaciatku brania sa vacsinou zhorsi, zaberaju tak po mesiaci aj neskor

Dendik111

Tie stavy sú viac menej také, že prestávam vnímať poriadne realitu a mám pocit na zbláznenie sa. Respektíve myslím, že z toho je aj ten strach. Strach zo zbláznenia sa, keď prestanem vnímať realitu ako obvykle. Viem, že je to niečo s hormónmi a s látkami vylučujúcimi sa v mozgu a práve preto si aj myslím, že niečo také sa musí dať vyriešiť aj inak ako neustálym užívaním liekov.

Dendik111

Ďakujem RNG za rady, ale navštívil som obvodnú a predpísala mi Atarax. Spýtal som sa jej či popri tom môžem piť aj ten Valeriánový čaj a povedala, že áno. Tak som zjedol polku tabletky včera naobed, večer som si dal celú a o hodinu a pol som si spavil valeriánový čaj s tým, že pôjdem spať. Problémy s dýchaním utíchli, ale potom ako som dopil ten čaj, tak na mňa znova prišli strašné návaly strachu, prestal som vnímať okolie poriadne, rozbúchalo sa mi strašne rýchlo srdce a ja som sa samozrejme bál. Keď som si skúšal pulz, tak sa mi zdalo akoby mi niekedy srdce bilo rýchlejšie o chvíľku pár krát pomalšie, znova pár uderov rýchlejšie a tak dookola, samozrejme to ma vydesilo ešte viacej a teraz neviem či mám užívať ten Atarax aj ďalej, kedže ani dneska sa celý deň necítim po psychickej stránke najlepšie (dal som si polku tablety na obed, ráno som sa bál ešte). Podotýkam, že na dýchacie ťažkosti mi to pomohlo, lenže psychické úzkostné stavy mi to pravdepodobne zhoršilo. Týmto by som sa chcel opýtať, RNG, nie je niečo čo mi môže pomôcť prekonať túto úzkosti namiesto dlhoročného užívania liekov ktoré majú kopu vedľajších účinkov? Ďakujem vopred za odpoveď.

RNG

Nuz moze to byt aj vzdusna alergie, aj hyperventilacna tetanie, aj naozajstna astma, tj poskodenie pluc z nejakych dlhsie trvajucich a nedostatocne adresovanych nakaz.Na vzdusne alergie odporucam najma Quercitin, 3 x 600 mg
Na hyperverntilacnu tetaniu najma znizovanie stresu a zlepsenie spanku, daj si go google.sk pod mojim nickom temy stres a spanok.
Na regeneraciu pluc odporucam brat aspon 2-3 gramy adaptogenu Cordyceps.
Na infekcie v prinosnych dutinach si treba do nosa kvapkat roztok citricidalu, v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
Na odhlienenie je dobre brat serrapeptazu (3 x 120 000 IU) a oreganovy olej v enterickych kapsuliach, kde davka musi obsahovat 3 x 200 mg carvacrolu, ako to maju entericke kapsule napr firmy NOW foods, kde mas v kazdej enterickej kapsuli/tobolke 100 mg carvacrolu zarucene.

Lulu2011

nemam skusenost s tym cajom, ale tabletky uplne uvolnia svalstvo, napatie aj taký ten vnutorny stres, ja som bola po nich kludna celkom :)

Dendik111

Teraz zvyknem piť valeriánový čaj večer. Má ten guajacuran silnejšie účinky? Ďakujem veľmi pekne za radu! :)