Aka je pravda o tamponoch a vlozkach (bielenie chlorom)?

Príspevok v téme: Aka je pravda o tamponoch a vlozkach (bielenie chlorom)?
Wany

Dostala som sa k jednemu clanku v nemenovanom casopise, kde jeden muz neviem ci je nejaky odbornik pise o bieleni tamponov a vloziek chlorom. Pise tam, ze zeny si neuvedomuju ake tym ze tieto zdrav. pomocky pouzivaju. Vraj nam to sposobuje zapaly genit. oblasti a podporuje vznik rakoviny v tychto castiach tela. Co je natom pravdy? Chloruju sa tieto pomocky pre zeny naozaj za ucelom bielenia? A preco? Nechloruju sa nahodou z hygienickych dovodov? Ved chlor dezinfikuje nie? Aj do bazenov na plavarnach a kupalisk sa dava chlor za ucelom odstranenia bakteriia virusov ci plesni. Nesuvisi to teda s dezinfekciou tychto pomocok pre zeny a nie s bielenim? A potom ak chlorovane tampony a vlozky zenam skodia, neskodi nam potom aj voda z bazenov na kupaliskach a plavarnach?
Autor clanku pise, ze tym,ze je tampon alebo vlozka v kontakte so sliznicou, tak posobi drazdivo a rakovinotvorne. A co potom chlorovana voda, ta je tiez v kontakte a dokonca s celym telom ak sme v bazene. Ved v bazene sa chlorovana voda dostava vsade, do nosa, ust, usi, vaginy ci konecnika aj mocoveho mechura. Nieje to len dalsia konspiracna teoria nejakych paranoidnych hlav?

brumbrum

aj ja si myslim ze je to z hygienickych dovodov a nie kvoli bieleniu. Musia to chlorovat aby sa znicili vsetky patogeny ved sa to vklada a priklada k citlivym oblastiam tela a navyse to ma nasiakavat rozkladajucou sa krvou tak to musia dezinfikovat chlorom pre istotu.

Tesi

podľa mňa tu skôr ide o vystrašenie žien z ekologických dôvodov. Nastrašiť, aby používali zo strachu menej ekologicky zaťažujúce materiály.