Ockovanie krcka maternice

aaaninka

Dodo, pre Teba vakcínu proti hlúposti ešte nevyvinuli. Nevieš si predstaviť koľko žien trpí týmto ochorením. A nie je to sranda. Ak by to postihlo Tvoju priateľku a nakoniec by nemohla mať deti, bol by si spokojný?
Pre kočky: ak dobre viem, cena by nemala byť vyššia ako 15.000,-Sk Podľa mňa je to super, ja sa určite dám zaočkovať. Keby som sa nedala, ktovie, možno o 20 rokov by som ľutovala....

aaaninka

Ahoj! Ja som bola v piatok u svojho lekára a tiež som sa na to pýtala. Takže v súčasnosti je na truhu nejaká očkovacia látka, ktorá sa môže očkovať len do 26 rokov a jej účinnosť je cca 6 rokov. Ale v auguste má prísť nejaká americká firma, ktorá sa špecializuje na očkovacie látky (vyvinula aj látku proti žltačke) a tá by sa mohla dať očkovať až do 50 rokov a životnosť by mala byť cca 20 rokov. Podobný štýl ako u žltačkovej vakcíny, u niekoho možno stačí jedno očkovanie doživotne. Povinné sú 3 x 5.000,-Sk, teda spolu 15.000,-Sk. Lekár nevedel povadať, ktorá je lepšia (nechcel robiť reklamu a sám ich ešte nepozná), ale ja radšej počkám do augusta..... Aj ked je tá cena dosť vysoká, podľa mňa sa to oplatí. Zdravie máme len jedno.