SPU Nitra

Príspevok v téme: SPU Nitra
Katka009

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo mi navrhujete ako maturitné predmety keď by som chcela ísť na Výživu ľudí na SPU do Nitry? Neviem na internete nikde nájsť, z čoho sa robia prijímacie skúšky a podobné informácie. A navyše, myslíte, že má vôbec tento smer na Slovensku uplatnenie ?

Mexy

Myslím že sa prijíma bez prijímačiek. Čo sa týka maturitných predmetov, mala by si maturovať z biológie a chémie (resp. organickej chémie).

Katka009

Ďakujem za vyjadrenie, ešte nad tým predsa pouvažujem asi... a ak je tu niekto kto to študoval, alebo ty, Laura keďže si si podávala prihlášku... nevieš z čoho sa potom robia prijímačky? a z čoho by mi bola najvhodnejšia maturita?

Mexy

Ešte pridám: pokiaľ naozaj chceš tento odbor a rozhodneš sa ho študovať, tak odporúčam popri ňom samoštúdium čítaním ďalšej literatúry, aby si získala rozsiahlejšie vedomosti, pretože toto štúdium ti ich neposkytne dosť, aby si bola v odbore dobrá odborníčka. Navyše množstvo informácií, ktoré sa tam učia, môže už byť neaktuálnych alebo neúplných, pretože veda aj tu ide rýchlo dopredu.

Laura93

ahoj...pred rokom so aj ja rozmyslala nad tymto odborom, tiez som si chcel dat prihlasku, ale ked som zvazila ze to nemá uplatnenie a tu na SR uz vôbec nie..tak nakoniec som sa rozhodla pre úplne iný smer :) ale musím uznat bol by to zaujímavy odbor pre studium, ale treba brat do úvahy aj uplatnenie, lebo stratit niekolko rokov na skole po ktorej pôjdem rovno smer úrad prace, nieje bohviečo

tak ti radím, este si to dobre rozmysli ;)

Mexy

Ahoj, prečo si sa rozhodla práve pre výživu ľudí? Je to jeden z tých ľahších študijných odborov, až na niektoré predmety ako napr. biochémia. Uplatnenie na SR je však slabé, preto odporúčam radšej niečo iné v tomto smere na SPU, napr. na FBP (Výživa ľ. je na FAPZ).