Vysmrkal som cast zubu

Príspevok v téme: Vysmrkal som cast zubu
homie

Ahojte vcera sa mi stala nasledovna vec ale od zaciatku. Asi pred 5 rokmi mi vytrhli "ocny" zub - vsetko bez problemov rana sa zrastla. Priblizne 2 tyzdne spat ma zacalo pobolievat dasno v okoli kde sa nachadzal vytrhnuty zub. Okrem tohoto miesta som z casu na cas pocitoval vacsiu bolest pri oku niekde medzi okom a nosom a v oblasti nadocnicoveho obluka. Vcera mi vsak pri smrkani vysiel z nosa asi 1 cm koren zubu - od vtedy bolesti pominuli. Otazka je ako to je mozne? Je to nejak prepojene? Asi tu vela ludi podobnu skusenost nema ale nikde som na nic podobne nenatrafil.
P.S. nerobim si srandu
Vdaka

matway

homie-jak pozerám na tú fotku, nezdá sa mi, že je to koreň 3-ky, potom je to moc čisté, a ako som spomenul, zubár kontroluje, či vytiahol celý zub, v opačnom prípade musí prísť na rad chirurgické odstránenie pozostatku koreňa. Za druhé, od vytrhnutej 3-ky sa nedá dostať tak jednoducho do čeľustnej dutiny, tá totiž hraničí už so samotnou lebkou, lícna kosť. No ale ak to koreň bol, a bola by tu pravdepodobnosť, keďže si písal, že bolesť si cítil medzi okom a nosom, že sa to tlačilo a aj pod tlakom fúkania, sa vytlačilo cez čeľustnú dutinu do nosa a von. V každom prípade to máš ako záhadu, hlavne, že bolesť pominula, a toto čudo je von.

ni-ka- akože koreň zuba sa časom ,,vyhojí"? Tejto fráze som vôbec neporozumel. Koreň musí von, a sám sa von nedostane.

LMarika

Nedavno som citala na internete, ze jednemu pacientovi v Dhahrane neustale krvacalo z nosa, lekari mu dlhe roky predpisovali rozne lieky, ktore ale nezaberali. Nakoniec sa rozhodli urobit rontgen a ten ukazal, ze mu v nose narastol zub. Vraj mal normalny chrup, zuby v plnom pocte, ale vyvinul sa mu jeden nadpocetny zub - horny rezak, ktory rastol smerom dohora, cize do nosa a sposobuje krvacanie, bude ho potrebne odstranit. No nechcem sem hodit link, aby mi admin nevymazal prispevok, ale lahko si to cez vyhladavac najdete. Clanok bol napisany 11. augusta 2014.

homie

No nechcem sa hadat, podstupil som aj chirurgicku extrakciu osmicky a ako si spominal tiez mi po nejakom case vysli 2-3 kusky cez dasna ale oproti tomuto to bolo nic.
Nejake foto su tu

leteckaposta.cz

matway

Nebol to koreň,ale odlomená okostnica. Zubár totiž po extrakcii sleduje,či je zub celý von. Okostnica je kosť v ktorom je zapuzdreny samotný koreň a je omnoho krehkejsi. Osobne mne už dva x po pol roku vyšla takáto kosť cez ďasná. A cez dutiny je možné vysmrkat práve spomínanú okostnicu. Pri silnej nádche mi pri fukani praskla membrána dutiny čelovej, čo za iných okolností prebijaju a vyšli mi z nich dve tvrdé akési fazule. Takže verím,že si vyfukal niečo z nosa.

cezium

ja tomu verim. ja mam totiz take zubne korene, ze som vedena ako anomalia a to myslim uplne vazne. a tiez som mala neustale problemy so zubami, na ktore nezaberali standardne metody a pomohol mi az specialista. navonok vyzeraju nastastie uplne normalne :)

homie

Zubnu nahradu nemam ziadnu - nie je to velmi viditelne...co sa tyka bolesti tak to dasno nebolo nijak extra bolestive skor posledny tyzden ma trapilo to oko, ak by to neprestavalo urcite by som isiel k lekarovi ale ani si nechcem predstavit co by so mnou porobili nasi lekari..

beata789

Je to mozne, stastlivce. Sa divim, ze si tu bolest neriesil. Ak by ta tta tam nieco bolelo, bolo teple, pulzovalo, prekazalo, krvacalo alebo tieklo z nosa, sup, k zubarovi.
Sa deju veci..

Sejla

5 rokov si mal v ksichte 1 cm koreň zuba? Tak to môžeš byť rád, že si sa toho zbavil.. A btw, máš nejakú zubnú náhradu za ten zub?

homie

Fotku mozem poslat ziadny problem (daj mail)....trosku dost ma to prekvapilo asi 2 tyzdne pred tym som mal silnu nadchu takze som kychal a smrkal mozno aj tomu napomohlo. Jediny podobnu clanok som nasiel v novom case ako senzaciu tak neviem teda...po vytrhnuti zubu mi zubar zapchal nos a povedal nech fuknem a vzduch mi isiel cez tu dieru co mi ostala po zube tak to je asi nejak poprepajane....

dilmah

Ty kokos, verím tomu, že je to možné, je to tam všetko prepojené ... ale viac ma prekvapuje, ako sa dokáže ľudské telo vysporiadať s niektorými vecami ... ale ja by som asi odpadla, keby sa mi to stalo :D